Bones iniciatives de l’atletisme en temps de confinament

Bones iniciatives de l’atletisme en temps de confinament

Portem un mes tancats a casa i les xarxes segueixen bullint d’atletes, clubs i federacions del mon de l’atletisme que intenten animar a la gent des de les seves habitacions

Cada setmana expliquem que el mon de l’atletisme s’està movent a favor d’animar les vides de la gent. Vam començar destacant les diferents accions dels clubs perquè els atletes mantinguessin la forma i vam seguir amb altres propostes diferents de federacions i atletes coneguts. De moment, sense una data clara de quan es podrà tornar a fer esport al carrer, el fer exercici a casa, de manera original i divertida, s’ha convertit en la única forma de mantenir l’esperit esportiu i també el competitiu.

Comencem amb una idea original que va tirar endavant la Federación Española de Atletisme (RFEA) de crear un decatló a casa, anomenat decasatlon, on centenars d’atletes i persones al voltant del mon atlètic van penjar diversos vídeos fent les proves manades des de les normes de la prova, creades per la mateixa RFEA. Al final, hi havia un resultat que determinava la posició de cadascú.

Fins a 189 atletes d’elit hi van participar. Les proves es dividien de la següent manera: per mesurar el 100mll s’havia de fer skipping 42 vegades, per la Llargada un salt horitzontal en estàtic, pel Pes s’havia d’aixecar deu vegades les peses individuals, a l’Alçada s’havia de fer un salt en vertical i mesurar el punt final, pel 400mll 50 segons d’skipping i es comptabilitzava els recolzaments finals, pel 110 tanques s’havia de fer diversos moviments asseguts al terra, pel 1500mll diverses repeticions dels exercicis determinats en la normativa (com ara skippings, salts amb una cama, salts profunds, etc…), en Disc s’havia de fer un aixecament de peses en una postura diferent a la marcada en el pes, en la Perxa s’havia de fer repeticions en posició vertical contra la paret i finalment amb la Javelina s’havia d’abaixar el tronc amb un dels genolls al terra diverses vegades.

Els guanyadors van ser dos catalans, Eloi Santafé, del CA Igualada, amb 769 punts i Ivet Rovira, del GEiEG, amb 919 punts. Álex Valverde, del Cornellà Atlètic, i Èlia Rovira, del GEiEG, van acabar en 3a posició.

Més de 187.000 impressions segons la RFEA va tenir la prova a les xarxes socials, essent instagram la més destacada. Aquí podeu consultar els resultats dels nois i aquí el de les noies.


La mateixa RFEA ha buscat donar protagonisme als atletes més destacats. Dels catalans ja vam destacar les entrevistes de JC Higuero a Cristina Lara i a Esther Guerrero. Avui mateix, Higuero entrevistava a Estela Garcia.

A més a més, atletes com Maria Vicente (que es va sotmetre a un test de la federació amb preguntes de tot tipus) o Carles Castillejo (amb sessions d’exercicis) han destacat en les publicacions confinades de la RFEA.

Però la RFEA no és l’única que ha creat una competició de combinades. El proper dissabte està programat el 1r campionat de Proves Combinades organitzat pel Lleida UA. Com expliquen a twitter, el club del Segrià adapta el “decasatlon” i crea la seva pròpia versió oberta a tots.

A nivell d’entrevistes, cal destacar la que l’agència EFE li va fer a Chuso Garcia Bragado, distribuïda a diversos mitjans de comunicació, on explicava que a aquestes alçades “no importa tenir 50 o 51 anys per anar a uns jocs olímpics. Em va molt bé ara entrenar en una cinta de córrer perquè m’ajuda per solucionar les molèsties i poder arribar més sencer als Jocs de l’any que ve” explicava l’atleta de Sant Adrià del Besòs.

L’Atletisme Molins elabora directes d’instagram de cara a mostrar exercicis per fer a casa. Font Instagram

Pel que fa els clubs, cal destacar-ne com cada setmana alguns que inicien o segueixen amb la rutina de penjar vídeos amb exercicis utilitzant els seus atletes o entrenadors. A banda dels diaris de la UA Rubí (amb el seu tècnic i atleta Ferran Merino), en mostrem d’altres, com els directes de l’Atletisme Molins, on s’ensenyen exercicis també per poder fer a casa aquests dies, o el Pratenc AA, amb sessions en directe de cardio i core. També l’Atletisme Lloret es va sumar als entrenaments en xarxa i aquesta setmana penjarà exercicis per als més petits. Tot això ho podeu trobar a Instagram (@atletismemolins, @pratencaa o @atletisme_lloret).

Missatge a Instagram de l’Atletisme Lloret. Font Instagram