nova revolució tecnològica a les pistes d’atletisme ?

nova revolució tecnològica a les pistes d’atletisme ?

pistes intel·ligents i més ràpides

L’Empresa britànica Felsdpar està treballant en la creació d’una pista d’atletisme amb sensors i amb un material sintètic que podrien suposar una revolució atlètica a partir del 2025.

Es tractaria d’una pista d’un material-que no desvela la companyia- que permetria un retorn d’energia i una òptima transformació de l’energia vertical dels corredors en energia horitzontal y ajudar a poder córrer més ràpid.

Al mateix temps, la pista tindria uns sensors dels moviment que conjuntament amb càmeres, donarien dades biomecàniques precises en temps real de com estan corrent els atletes: llargada de la gambada, velocitat, acceleració, força…tot això amb una presentació de les dades a l’espectador que suposaran una experiència similar a la que es donen en esports com la Fòrmula-1 o el futbol.


Per suposat, aquestes dades serien de gran interès pels entrenadors per tal d’analitzar i millorar el rendiment dels atletes.

La filosofía de l’empresa

La fundadora de l’Empresa és Alvina Chen (1994), ex-corredora de 100m (12.31) que l’any 2020 va ser diagnosticada de miastènia greu (malaltia autoinmune crònica) i això va propiciar decantar l’interès en l’atletisme cap a la investigació i innovació. Segons Chen, l’atletisme ha millorat la tecnologia del calçat, la roba i els sistemes d’entrenament però el material sintètic de les pistes és pràcticament el mateix des de 1968 amb gran impacte als Jocs Olímpics de Mèxic.

La fundadora de Feldspar, Alvina Chen. Foto: feldsparsport.com

La idea de l’Empresa és que el nou material i la tecnologia siguin una realitat al 2025 al servei de moltes competicions i per suposat, dels propers Jocs Olímpics de Los Angeles 2028. Estarem atents.