El CA Manresa femení supera al Barça i s’emporta el Campionat de Clubs català PC per primer cop. L’equip masculí blaugrana, per la seva banda, recupera el ceptre de campió, després de la victòria de l’Agrupa l’any passat. El conjunt del Serrahima aconsegueix dos podis (masculí i femení) i L’Hospitalet fa bronze masculí i RCAM en 4x400m
Que el CA Manresa té un grup magnífic femení ho sap tothom. Que era capaç de lluitar frec a frec amb el totpoderós Barça, també. Que era capaç d’arribar a la prova dels relleus 4×400 amb tot decidit, després d’un campionat in crescendo, era menys probable. Però encara i així. el conjunt manresà va posar tota la carn a la graella per endur-se un títol històric.
A nivell masculí, el FC Barcelona va recuperar el títol un cop l’any passat el va aconseguir l’Agrupa, que aquest cop, i malgrat un molt bon campionat, no va poder lluitar per la victòria final, això sí, ha assegurat el segon lloc davant dels seus dos rivals màxims, L’Hospitalet (tercer) i Cornellà Atlètic (quart).
El conjunt manresà femení es va mostrar molt sòlid. Prova d’això son els segons i tercers llocs: Meritxell Tarragó en el 400mll, Marina Guerrero als 1500m, Nawja Chouati, Ainhoa Martínez al Pes (2ons) i Laia Sola als 60mll, Emilia del Hoyo als 60mt i Ona Bonet a l’Alçada (3rs), a banda del 2on lloc al relleu 4x400m. Però el punt a favor van ser les tres victòries, de Núria Tió al 800m (2:13.08), de Laura Bou al 200m (25.28) i de Marta Gallo a la Llargada (5.70m) superant a les atletes del Barça.
No podem qualificar de decepció l’actuació blaugrana femenina, doncs malgrat estar sempre obligades a guanyar, el mèrit va ser més gran del CA Manresa que demèrit del Barça, tot i que les proves de 1500m i Llargada, quedant en les últimes posicions, no van ajudar gens. De fet, a la Pista de Sabadell vam veure atletes del nivell de Laura Redondo, Miriam Costa, Ana Carrasco o Caridad Jerez, a banda de Geena Stephens, i el 4×400, que va aconseguir el RCAT amb 3:47.99, el que ensenya que el Barça buscava el títol, però les atletes del Manresa porten molts anys lluitant per aquest moment, fins i tot sense la seva estrella, Mònica Clemente, de baixa per COVID-19.
Interessant lluita per la 3a plaça, amb Agrupa finalment aconseguint el bronze, en detriment d’un Hospitalet Atletisme que va morir remant fins al final. Les victòries de Judit Prat al Pes i de Núria Atienza al 1500m va ser determinants per aconseguir la fita. En el conjunt hospitalenc, interessants actuacions de les noves atletes, Aida Alemany i Esther Dobón, terceres en 1500m i Perxa.
La lluita pel descens també va estar interessant, tot i que finalment va ser L’UCA qui va acabar baixant a Divisió B, amb 28 punts, superades clarament per Cornellà Atlètic i Aldhara Lleida, les sisenes i setenes. El conjunt del barcelonès es va veure lluny a partir de la segona meitat del campionat, acabant penúltimes en moltes proves. Pel que fa al conjunt del Baix Llobregat, la victòria d’Irene Clemente en alçada i de Neus Núñez als 60mll seria suficient.
Menció especial pel CA Tarragona, que va aconseguir una meritòria 5a plaça, abanderades per Mireia López, MMP i segona en els 60mt (8.48s) i magnífiques actuacions de Laurine Marimón (2a al Triple amb 12.29), Núria Caballero (2a a la Llargada amb 5.67m) i Maria Álvarez a l’Alçada (2a amb 1.60m).
Pel que fa a l’actuació masculina també cal destacar diversos noms. Primer de tot, el Barça es va sobreposar a l’any passat, on va perdre el títol acabant tercers i superats per l’Agrupa. Aquest cop, amb 90 punts i molta més solvència, van aconseguir el títol.
Noms com els de Xesc Tresens (RCAM a l’Alçada amb 2.17m), Enrique Herreros al 1500m, El Medhi Aboujanah al 3000m, Aleix Pi a la Perxa i Ramon Adalia al Triple van ser suficients per destacar. És cert que van patir decepcions, com la llargada amb Frank Itoya i al 4×400, on malgrat córrer en una marca molt bona, es van veure superats per un espectacular relleu de L’Hospitalet Atletisme, amb RCAM inclòs, format per Julen Garralaga, Ignacio Flaquer, Javi Lorente i Elvin Josué Canales (3:19.53). Precisament l’atleta gironí, internacional amb Hondures, va guanyar el 800m, victòria clau perquè el seu equip acabés tercer.
L’Agrupació va mantenir el segon lloc tota l’estona amb estret marge amb els seus perseguidors. Els fitxatges van donar els seus fruits, com el balear Sebastià Pons, guanyador del 200m amb 21.86, o Ivan Azuara i Anouar Benzaina, membres del 4×400, tercers. Però els atletes que porten anys a la casa, com Aaron Sola (guanyador en el Pes) o Marc Fernàndez (segon en el 3000m) també van ser importants. Fins al final ho va intentar L’Hospitalet, encara que finalment ha de donar per bona la tercera plaça, amb el mencionat Elvin, i les segones places de Miquel Doménech al 1500m, d’Andrey Lavila al Triple Salt i de Dani Lorente a l’Alçada.
4rt en discòrdia el Cornellà Atlètic, que va perdre la 3a plaça als relleus 4x400m. Com d’altres equips, tenien baixes, però el conjunt que van presentar era molt competitiu. De fet, cal destacar la victòria de Bernat Canet als 60mll, Marc Gale als 60mt (ells dos no fallen mai) i les segones places de Dani Pacheco a la llargada i del veterà i fitxat aquest any Alberto Gavaldà, que no ha vingut pas al conjunt verd a retirar-se, acabant segon al 400mll.
El descens, finalment, pel UA Terrassa, amb un conjunt masculí amb moltes baixes durant el mercat, i acabant només amb 24 punts, amb moltes últimes places, fins a set. CA Manresa i Lleida, amb el mateix objectiu, es van veure tranquils des de bon començament, i CA Igualada amb una més que notable actuació, amb la victòria de Jordi Matsuoka a la llargada i els segons llocs d’Eloi Santafé a les tanques i Igor Bychkov a la Perxa.
Va tornar l’emoció a Sabadell amb el Campionat de Clubs, amb el pavelló ple de gent, animant, donant alè als saltadors de llargada i alçada, empentant en els últims metres de relleus i proves de mig-fons. Va donar goig, de nou, veure aquell ambient. L’atletisme català està de tornada.
Els resultats, aquí.