L’atletisme femení a Tarragona

L’atletisme femení a Tarragona

Fins fa uns anys, la difusió i visualització del paper que tenia la figura de la dona en l’esport era nul·la. És per això que cada vegada més clubs i entitats estan donant la rellevància necessària als èxits en l’esport femení. Actes com el que va organitzar el Govern el passat dissabte 17 setembre a Tarragona, són un exemple del que necessita la dona en el món de l’esport perquè pugui créixer i prosperar. 

“Entre totes, tot” és una celebració de l’esport femení, organitzat pel Govern de la Generalitat al Palau d’Esports Catalunya a Tarragona. L’esport femení català es va reunir en un espai únic amb l’objectiu de demostrar la cohesió i la força de l’esport femení i per reconèixer el potencial de la dona en l’esport. Un escenari que va reunir a 3.000 persones encapçalades per la consellera de la Presidència Laura Vilagrà Pons, la consellera d’Igualtat i Feminismes Tània Verge Mestre i la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física Anna Caula i Paretes. L’acte històric va comptar també amb la presència de 23 equips que competeixen en categoria internacional, 14 esportistes professionals, àrbitres, directives i entrenadores. 

L’acte s’ha creat amb un únic objectiu: visibilitzar la potència que es l’esport femení, per aconseguir l’empoderament mutu de totes les dones vinculades al món de l’esport per “trencar motlles, barreres i estereotips i promoure noves referents”. En la jornada es van entregar diversos reconeixements. L’atletisme català va estar representat en l’entrega dels premis per l’atleta de mig fons Esther Guerrero, la marxadora Raquel González i l’atleta d’ultra trail Núria Picas. A més, la presidenta de la Federació Catalana d’Atletisme, Mercè Rosich va ser-hi present per donar suport a l’acte. 


És evident que la dinàmica ha de ser aquesta per continuar fomentant l’esport femení. L’esport ha de servir com una eina d’empoderament, i s’ha d’aconseguir que les dones tinguin la mateixa presència i oportunitats que els homes aconseguint la seva igualtat. En els darrers deu anys, les llicències esportives femenines a Catalunya han incrementat un 20%, mostrant així un creixement de l’esport femení. 

L’esport és un conductor educatiu on els esportistes desenvolupen un creixement personal a través de valors per formar-se com a persones en els àmbits emocional, físic i social. Aquests actes socials com el que es va fer a Tarragona o el que es farà pròximament a Girona celebrant la 10a edició de la jornada de l’esport femení (que cal dir que no tindrà representació de l’atletisme) són per difondre la pràctica esportiva entre les dones, donar a conèixer esportistes per afavorir l’equitat i trencar amb els típics estereotips que tots tenim al cap quan relacionem les dones a l’esport. 

Per llegir la nota de premsa completa.