Les notícies destacades de la setmana

Les notícies destacades de la setmana

Continuem amb la celebració dels campionats estatals i catalans i aquesta, possiblement i degut al moment actual, és la millor notícia. No obstant, els noms de Sara Gallego, Kilian Jornet, Marta Galimany o Adel Mechaal també han sigut importants en els últims dies.


  • La Federació Catalana d’Atletisme va publicar la llista de convocats de cara al proper Campionat de Federacions Sub18 que es disputarà aquest dissabte a Pamplona (a partir de les 17h).
  • A més, Pineda Sport, l’agència d’Adel Mechaal, confirmava la participació de l’atleta palamosí en la propera Marató (en el seu cas Mitja Marató) de València que s’ha de celebrar el 6 de desembre.
  • L’estadi d’Igualada serà la seu del proper campionat de Catalunya Absolut i Sub23 que s’ha de celebrar el proper cap de setmana de l’11 i el 12 d’octubre (dilluns). El torneig s’ha dividit en quatre jornades per complir amb les mesures de seguretat i distància.
  • Kilian Jornet va penjar un vídeo al seu perfil d’Instagram on se’l veia entrenar en pista i recorrent una distància de 85km a 4:13/km. L’atleta resident a Noruega va explicar que tot es va deure a una prova nutricional.
  • TV3 va emetre un reportatge sobre Esther Guerrero. La Televisió pública catalana va viatjar a Banyoles per entrevista la doble campiona estatal. “Feia tan de temps que ho esperava que el fet de creuar la línia de meta i veure que el marcador no havia saltat al 2 em va omplir d’alegria” va explicar sobre el moment de baixar dels 2 minuts al 800m. Aquí ho explicàvem.
  • La FEEC (federació d’entitats excursionistes de Catalunya) va decidir suspendre la Vertikalm (també s’integrava el Campionat de Catalunya de Curses Verticals) tot i que treballen perquè es pugui celebrar en algun moment.
  • Sara Gallego ha explicat aquest mateix divendres que posa rumb al CAR de Sant Cugat. L’atleta barcelonina NO deixa L’Hospitalet Atletisme però sí deixarà d’entrenar a les seves instal·lacions, per passar a entrenar amb el grup de l’Àlex Codina al centre d’alt rendiment. Aquí la notícia de Carrer Lliure.
  • Aquest cap de setmana viurem diversos campionats. A banda del que hem comentat del Torneig de Federacions sub18, a Catalunya gaudirem del Campionat sub10, sub12, sub14 i sub16 de Catalunya, tots ells celebrats a Lleida. A més, a Madrid, es viurà el Campionat sub20 estatal. La RFEA ha publicat una sèrie de mesures que aquí expliquem, de cara a seguir amb la màxima seguretat sanitària. En l’aspecte esportiu, 50 catalans i catalanes hi participaran, entre els que destaquen Adam Maijó, Marina Martínez, Aina Ramos, Aina Rabadán, Marc Fernàndez, Eric Guzmán, Aitana Radsma, Diwa Vila, Ángel Torrero i Daniel Torrero.
  • A més, aquest dissabte viurem el Campionat d’Espanya de Trail Running a El Paso, amb la presència de diversos catalans. Aquí la nostra prèvia