El Paso acull als millors del Trail

El Paso acull als millors del Trail

El Paso, municipi de la illa de La Palma “La Isla Bonita”, acull aquest dissabte 3 octubre el VI Campionat d’Espanya de Trail Running en categoria absoluta i màster. Entre els 50 participants trobem als catalans Andreu Simón i Gisela Carrión que estan entre els favorits al títol i també a Abel Carretero, Marta Molist, Mònica Vives i Montserrat Martínez. S’hauran d’enfrontar a un recorregut de 44km, amb un desnivell positiu de 2.992m i un total acumulat de 5.984m.

Andreu Simón (CA Olesa) a finals de juliol batia el rècord de la mítica travessa Carros de Foc (ruta al voltant dels refugis del Pirineu de Lleida) deixant-lo en 9:22, 5 minuts menys que la’anterior de Txus Romón del 2009. Va ser 3er al Campionat d’Espanya 2019 i 9è al Campionat del Món de Trail Running 2019 celebrat a Miranda de Corvo (Portugal). Com anècdota finalitzava l’any corrent en 31:48 a la Cursa dels Nassos.

També participarà n’Abel Carretero del CE Penedés que aquest mes d’agost establia una nova millor marca espanyola vertical en 24 hores, al ser capaç de superar un desnivell positiu acumulat de 14.500 metres, l’anterior era de 13.000m.

El principal rival dels catalans serà en Zaid Ait Malek (Mobel Automenor) que atesora grans èxits nacionals e internacionals. Zaid d’origen marroquí arribava a Espanya sota els baixos d’un camió i s’iniciava en el món del trail al 2011, després de perdre el permís de residencia per no arribar al nombre suficient de dies cotitzats, va estar a punt de ser expulsat del país. Però desprès d’una forta campanya de recolzament #Zaidsequeda al 2018 aconseguia la nacionalitat. També destaca la presència de Santiago Bañeza (Atletismo la Bañeza), 2º al Campionat 2019.

Zaid Ait Malek i Azahara Garcia de los Salmones a El Paso Foto: @holaelpaso

En categoria femenina entre les 10 participants trobem a dues catalanes amb grans opcions al podi Gisela Carrión (CE Penedès) Campiona d’Espanya i d’Europa de KV i un 4at lloc a la Zegama-Aizkorri, que al 2019 també va fer incursions destacades a la ruta com 2:44:16 a la Marató de València o 34:24 a la Cursa del Nassos. I També a Marta Molist (CA Granollers) 2ª a la Transgrancanaria HG i 14ª al Campionat del Món Trail Running a Miranda do Corvo.


També competeixen 2 atletes que van formar part de l’equip de Catalunya que guanyava el Campionat d’Espanya per Federacions 2019, com són Mònica Vives (CE Penedès) Campiona d’Espanya de Trail Runnig i Montserrat Martínez (Independent).

La favorita al títol és l’atleta càntabra i vigent campiona Azara García de los Salmones Cantabria, també va guanyar el títol al 2016 en el Campionat disputat a la mateixa localita de El Paso (La Palma).

Gisela Carrión Foto: @monrasin

La sortida dels 50 corredors que iniciarà a les 8:00 serà esglaonada en grups de 10, durant un temps de 4 minuts i 30 segons, la sortida conjunta de les 10 dones serà a les 8:06.

En aquest campionat trobem alguna absència important com poden ser els corredors catalans Jordi Gamito i Sheila Avilés.

En aquest link es podrà consultar els resultats de la competició i ben aviat a la web de la RFEA estarà disponible el Streaming de la competició.