Amb ganes d’aire lliure

Amb ganes d’aire lliure

Gavà, L’Hospitalet, Castellar o Rubí van ser escenaris de competicions d’atletisme aquest cap de setmana, on finalitzar entre els tres primers donava el premi de les medalles. D’altres, com Girona o Lleida, van optar per controls de promoció i manuals

És evident que tenim ganes d’aire lliure. Finalitzant la Pista Coberta aquesta mateixa setmana (Ens trobem en el rovell de l’ou del Mundial màster a Polònia) els diferents clubs catalans ja preparen la temporada d’estiu amb ganes de fer-la grossa. I la millor manera és organitzar competicions per aconseguir marques, bones sensacions i, en molts casos, medalles. D’algunes, joves i prometedores com la 3era edició del GP Marxa de Gavà. D’altres, clàssiques i amb dures lluites hegemòniques, com el 57è Campionat del Vallès, dividit en dues jornades.

El creixement del Club Atlètic Castellar és molt destacat. El CAC, fidel a les últimes cites al Campionat de Catalunya de Clubs i amb diverses lligues escolars, pot començar a treure el cap al costat d’altres grans clubs de tot el Vallès. De fet, i segons explica el web del club, el club de Castellar del Vallès va aconseguir set podis en el 57è Campionat del Vallès, i resta 4rt a la taula classificatòria, només per darrere dels dos gegants, JAS i Terrassa, i del Granollers. En total, van ser 12 equips que van viure aquest espectacle comarcal, que uneix el bo i millor de dos territoris (Occidental i Oriental) amb molta tradició atlètica i amb un reguitzell de noms envejables.

Podi en el Campionat del Vallès. Foto de Miquel Merino

Dins de la primera jornada, el JAS Sabadell va aconseguir 142 punts, seguit del Granollers, amb un creixement destacat. No obstant, el club amb més primeres posicions vallesanes el primer dia va ser l’UA Terrassa, amb 6, seguit del Castellar i del mateix JAS, amb 3. Noel Bolos (800m), Abdelhamid Oubari (400mt) o Josep Jiménez (javelina) van ser alguns dels atletes masculins destacats en les seves proves, mentre que la Júlia Palacín (200mll) o la Geena Stephens (400mt) ho van ser d’entre les atletes femenines.

Les proves femenines del Campionat de Vallès. Foto de Miquel Merino

D’altre banda, un altre competició amb volada els últims anys és el GP de Marxa ‘Ciutat de Gavà’, enguany arribant a la tercera edició. Segons explica el club, més d’un centenar de marxadors i marxadores es van aplegar a l’estadi de la Bòbila per gaudir d’una disciplina que es reivindicada pels seus competidors, i per tant, en el moment que sigui, sempre és agraït poder assistir a qualsevol prova dins del panorama català.

Amb nou curses disputades, des de les sub-10 fins a l’absoluta, van ser les dues últimes les que van captar l’atenció del públic assistent. En categoria femenina, Iria Teijeiro, de l’Hinaco Monzón i ex del Canaletes, i Raquel León, del CA Valladolid però entrenant amb en Valentí Massana, van ser les dues primeres classificades. En categoria masculina, el màster de l’atletes Vilanova, Antonio Redondo, i el junior de l’UCA, el Sergi Torner, van ser els més ràpids de la prova. La Maria Vasco, entrenadora del club atletisme Gavà i medallista olímpica, va estar present durant tot el Gran Premi.


Podi femení absolut al GP Marxa Ciutat de Gavà. Foto de Carrer Lliure

A L’Hospitalet es va disputar el I trofeu d’Atletisme Sant Just, organitzat pel Club Atletisme Sant Just i precisament amb victòria final del club del Baix Llobregat, un altre dels qui poc a poc en sentim a parlar. Precisament, l’entitat, amb aquest tipus de competicions, vol donar-se a conèixer entre els clubs de la comarca.

La competició integrava proves des de sub-10 fins a sub-20, amb cinc categories presents. El Sant Just, amb 90 punts, va ser el guanyador, seguit del FC Barcelona, amb 42 punts. No obstant, pel sistema de trofeus i medalles, la situació era diferent. Els sub-18 i sub-20 van obtenir medalles fora de concurs, mentre que les categories inferiors sí participaven en la puntuació final. Així, el Sant Just amb 3 medalles i el Cornellà Atlètic, amb 2, van ser els més llorejats en les categories més grans. L’Agrupació Catalunya, amb 4 victòries, i el Sant Just, amb 3, van ser els clubs amb més primers llocs en les categories més petites.

D’altre banda, a L’Hospitalet també es va disputar la prèvia del Campionat de relleus sub-10, la primera competició de relleus Aire Lliure. Els benjamins van poder gaudir de la primera gran prova oficial que poden disputar en la nova fase del curs, i que serveix com a aperitiu de la prèvia de relleus de la setmana vinent (sub-12 a sub-16). El CA Tarragona, amb 4 grups classificats, el Palafolls, L’UCA o l’Avinent Manresa, amb 2 grups, van ser dels clubs destacats.

A Girona, Lleida i Rubí també es van disputar proves de controls escolars. A les dues capitals de província, els clubs locals i els propers van aprofitar l’avinentesa per apropar-se i poder aconseguir les primeres marques (manuals). Així, entitats com l’Ascó, el CA Tarragona o l’AA Xafatolls van acompanyar l’UA Lleida, mentre que el CN Banyoles o l’ACE RIudellots es van aproximar amb el GEiEG a les pistes gironines. A Rubí, els més petits també van gaudir d’una gran varietat de proves de pista.

El tret de sortida a l’Aire Lliure ja s’ha donat. Escalfem motors pel que vindrà: l’emocionant Campionat de Catalunya de Clubs que seguirem per Carrer Lliure durant l’abril i la final de maig.