Les notícies més destacades de la setmana

Les notícies més destacades de la setmana

Cada setmana us portem el més destacat que ha succeït i el que veurem durant dissabte i diumenge


Els controls de la FCA, la Diamond League de Bèlgica o Laura Redondo son alguns del noms destacats dels últims dies. A priori encarem una setmana amb esdeveniments importants que seran la porta d’entrada al Campionat estatal del proper cap de setmana. N’estarem pendents.

  • Començàvem el dilluns amb la ressaca del cap de setmana. L’excel·lent marca aconseguida en 400t per part de Sara Gallego (57.77), els dos rècords de Catalunya en 5km ruta de Marta Galimany i Abdessamad Oukhelfen (que expliquem en aquest article) i els resultats d’atletes com Aaron Las Heras (8:08.52 al 3000m), la PB de Bernat Erta en 200mll (21.60) i el 800mll de Victòria Sauleda (2:07.22). Aquestes competicions van ser a Eivissa, Mollet o Lió.
  • Aleix Camats, del CA Igualada, va batre durant el cap de setmana el rècord de Catalunya sub16 de Disc amb una marca de 59.33m, millorant el seu propi rècord del 2018.
  • Dijous es va disputar el Trofeo Diputación de Badajoz de llançaments. Cal destacar la marca de Laura Redondo, amb 69.02, millor registre des de 2016. L’altra catalana present a Extremadura va ser Andrea Alarcón, que aconseguia una marca de 45.85m al Disc.
  • També vam veure les convocatòries dels tres clubs catalans presents aquest proper cap de setmana al Campionat d’Espanya de Clubs (Copa Iberdrola, Copa LaligaSport Pro i 2a Divisió). L’Avinent Manresa, Lleida UA i l’Agrupació de Catalunya participaran respectivament en les diferents proves. El conjunt del Bages amb l’equip femení (Oro dissabte 16.30h), els barcelonins amb nois (diumenge matí) i noies (dissabte matí) i l’equip del Segrià també amb nois (dissabte tarda) i noies (diumenge matí). Manresa i Agrupa a Madrid (Vallehermoso) i Lleida a Càceres.
  • Durant el matí del dijous es va confirmar la cancel·lació dels dos controls previstos per aquest cap de setmana de la FCA. Cap club s’ha mostrat disposat a organitzar la competició, alguns debut a les prohibicions dels ajuntaments i d’altres per precaució. No queda clar si es podrà organitzar algun més en les properes setmanes.
  • També s’ha cancel·lat el Campionat del Món de curses de muntanya WMRA que s’havia de celebrar a l’illa de Lanzarote. Aquesta suspensió entra en el marca de les darreres degut a la pandèmia de la COVID-19.
  • Avui es disputa la Diamond League a Bèlgica (Memorial Vam Damme a Brussel·les) amb la presència de dues de les estrelles actuals del panorama català, Marta Galimany i Esther Guerrero. L’atleta de Valls correrà la prova d’1 hora (19.11h), mentre que la banyolina ho farà en el 1000m (20.47h).
  • A més a més viurem a l’estadi Joan Serrahima la 2a Milla del desconfinament. Els atletes hauran de donar quatre voltes a la pista fins a recórrer la milla sencera. A partir de les 19.30h es donarà la sortida i els participants podran entrar dins la pista fins a les 21h.