Prova de foc per a Manresa, Lleida i Agrupa

Prova de foc per a Manresa, Lleida i Agrupa

Els tres clubs catalans son els qui participaran durant el cap de setmana a la Copa Iberdrola, la LigaSports i la 2a Divisió del Campionat de Clubs d’Espanya

Possiblement, les baixes en aquesta edició exprés del Campionat de Clubs d’Espanya és una de les coses destacades. Per exemple, el FC Barcelona no hi assistirà ni en nois ni en noies, i trobem a faltar d’altres equips presents en altres edicions, com ara L’Hospitalet Atletisme o el Cornellà Atlètic. No obstant, tres entitats catalanes lluitaran durant el cap de setmana per quedar en una posició digna en un únic dia i sense ascensos ni descensos.

A priori, l’Avinent Manresa és el club en el que es posaran més mirades, doncs serà l’únic català a la Copa Iberdrola Oro femenina, amb rivals d’entitat com el Playas de Castellón, el València CA o l’Alcampo Scorpio. El conjunt del Bages afronta una nova jornada històrica a l’Estadi de Vallehermoso el proper dissabte (16.30h). Serà un dels vuit equips escollits i gràcies a l’esforç de la direcció esportiva han pogut preparar un equip de gala.

Segons explica l’entitat, el sol fet d’haver aconseguit aquesta classificació per la final ja és tota una fita esportiva, tot i que ja han estat presents anteriorment. Els noms més destacats son els de Maria Quetglas i Laia Sola en velocitat, Marina Guerrero en el 1500mll, Emilia del Hoyo en el 100mt, Mar Juárez en el 5000mm, Mònica Clemente a la Perxa i Mercè Guerra als 3000 obstacles. Poques baixes i la gran majoria d’estrelles manresanes presents a Madrid.

Recordem que a la Copa de Clubs de València (Pista Coberta), el CA Manresa va acabar com a 7è classificat, demostrant de nou que ja el podem considerar com un equip més de l’elit estatal.

Un altre dels conjunts potents serà L‘Agrupació de Catalunya. Ambdós grups seran presents a divisió B de la Copa de Clubs, els nois a la Liga Sports Plata i les noies a la Copa Iberdrola Plata, totes dues a Madrid (els primers diumenge al matí i l’equip femení dissabte matí).


El conjunt barceloní també viatja a Madrid amb un gran gruix del seu arsenal. Destaquen en categoria femenina Loida Reyes en el 800mll, Alba Manzano al 100mt, Nadia Tolos al 400tmt, Clara Gabaldón a l’alçada, Naiara Estanga al Triple i Andrea Alarcón al Disc. En nois, presència d’Adam Maijo al 1500mll, Mourad Mounim al 3000mll, Pau Aragónés al 110t, Robert Díez a la llargada, Jordi Belenguer al 100mll, Ramon Adalia al Triple i Jhon Louis Garcia a la javelina. Trobem a faltar a atletes com Aleix Pi, Angel Torrero o Aaron Sola.

Finalment, el Lleida UA també presenta els dos equips. Els nois disputaran la 2a Divisió Sèrie A i les noies la Sèrie B. Els primers ho faran la tarda de dissabte i l’equip femení el matí de diumenge. Tots dos campionats es disputaran a Cáceres.

L’equip del Segrià afronta la jornada sabent que no hi haurà ascensos ni descensos, i això, sumat a la temporada irregular per culpa de la COVID-19 (i per tant, a les baixes d’atletes destacats) farà que utilitzin diversos joves de la base que competiran per primer cop amb l’equip absolut.

D’aquesta manera cal destacar a atletes com Pablo Guizan al 100mll, Mohammed Maman al 800mll, Dani Cògul al Disc, Marc Carbó al 400t o David Rubio al Martell. Pel que fa a les noies, presència de Montse Mases al 200mll, Ariadna Menouar al Martell, Anna Travé a Llargada, Paula Niubó a l’alçada i 3000m amb Érika Robleda (del JA Arbeca).

Aquest campionat de clubs estatal serà la primera prova de foc per a molts atletes, pels clubs i també per l’organització de Madrid, que a priori també serà la seu del Campionat Absolut d’Espanya el cap de setmana següent.

En d’altres clubs també hi haurà presència d’atletes catalans, com ara al Playas de Castellón (Oukhelfen o Chinedu), València CA (Carmen Sánchez i Berta Castells), Fent Camí (Alex Kingue) o Intec Zoiti (Eduard Fàbregas).