Arbeca i el vendrell es posen guapes

Arbeca i el vendrell es posen guapes

Els dos municipis tindran noves pistes d’atletisme, tal i com es va confirmar durant el dia d’ahir.

Arbeca i El Vendrell són dos municipis catalans amb pista d’atletisme. En ambdós llocs, Carrer Lliure es va apropar per poder explicar la història dels dos llocs. A Arbeca, el temporal del 2019 va deixar la pista totalment inutilitzada, i amb esforç i sacrifici del club, la JA Arbeca i de l’Ajuntament, es van poder habilitar les instal·lacions, però no era suficient. A El Vendrell, des de feia molt de temps es demanava una pista amb un sintètic legal i oficial, doncs fins ara, el perímetre és de sorra.

Ahir vam poder saber que Arbeca havia començat l’enderrocament de l’actual pista, de cara a poder començar la construcció d’una nova. Les antigues pistes, que es van construir el 1984, se substituiran per unes altres instal·lacions que mantindran el camp de futbol actual i tindran sis carrils i nous equipaments que permetran disputar diverses proves. Això podrà donar més ales tant al club com als atletes de la zona, que tindran una nova superfície adequada per a la pràctica de l’atletisme.

Les obres tindran un cost d’1,7 milions d’euros, dels quals 800.000 euros s’obtindran d’ajuts públics pels danys causats pel temporal del 2019 i un crèdit de 420.000 euros. No hi ha termini de finalització però s’espera poder acabar amb els enderrocs en breus.


D’altra banda, l’Ajuntament del Vendrell també va anunciar que es tira endavant el projecte de construcció de la nova pista, en la mateixa ubicació de l’actual, canviant la zona de sorra per un sintètic més modern.

Segons informaven a les seves xarxes socials, la Junta de Govern Local va aprovar l’adjudicació de les obres de la pista d’atletisme de l’avinguda del Camp d’Esports per un import d’1.258.168 milions d’euros, amb l’adaptació del perímetre a vuit carrils. Segons hem pogut saber, la idea es tirar endavant una pista amb un sintètic adequat per a la pràctica de totes les disciplines. Recordem que el club, Runners El Vendrell, té una important escola de marxa i de llançadors, que podran seguir practicant la seva prova.

De moment però, només és una aprovació del projecte. Recordem que el Runners El Vendrell, fundat l’any 2012, entrena en una superfície de terra, adaptant-se a un terreny irregular, malmès i en perill que això pugui provocar una davallada important de nous adeptes en el club. Amb tot, la nova pista podria salvaguardar el futur de l’atletisme a la capital del Baix Penedès.