Les notícies destacades de la setmana

Les notícies destacades de la setmana

Cada divendres us portem la informació més rellevant que hem viscut aquests últims cinc dies


  • Començàvem la setmana explicant que la Generalitat i el PROCICAT aprovaven el toc de queda amb la finalització de l’activitat esportiva a les 21h i no a les 22h com demanava el SGEAF i les entitats esportives. Aquí explicàvem com afectava la mesura als clubs d’atletisme.
  • A més us explicàvem el Campionat estatal sub16 viscut a Granollers, amb 30 medalles catalanes vuit d’or. Aquí podeu llegir la crònica.
  • La UFEC demanava a principi de setmana que l’esport fos una activitat essencial i per tant que tingués els mateixos drets i excepcions que la cultura.
  • Gerard Figueras, en una entrevista a RAC1, es mostrava crític amb la situació actual “s’omplen la boca amb el fet que l’esport és salut, però resulta que no. Clubs i Federacions hauran de modificar horaris d’entrenaments i competicions d’acord amb la norma”
  • També ens arribava que Kilian Jornet intentaria batre el rècord de les 24 hores en pista al Moonvalley 24H, al Mandalen Stadium a Noruega (8 NOV). No obstant, ell mateix explicava en un comunicat a les xarxes que no s’ho plantejava degut a unes molèsties que l’acompanyaven les darreres setmanes.
  • A mitja setmana entrevistàvem a la llançadora mundialista i actual campiona d’Espanya de Martell Laura Redondo. La gavanenca explicava que el seu somni era anar als JJOO de Tòquio i que volia “fer-ho una realitat”. A més, afirmava que “no és tan complicat llançar 70 metres”. Aquí podeu llegir l’entrevista.
  • Esther Guerrero era entrevistada al programa TV “Objetivo Tokyo” de Teledeporte-TVE. L’atleta de Banyoles explicava que “m’he professionalitzat molt i abans del confinament ja arribava en la meva millor versió. Durant el confinament vaig tenir moltes ajudes del CN Banyoles entre d’altres”. A més afirmava que es volia centrar en la seva carrera esportiva.
  • La UFEC va reunir a tots els presidents de federacions esportives catalanes per definir les mesures extraordinàries per a la represa de les competicions. Malgrat tot, el dia següent s’aprovaven restriccions més severes.
  • L’Agrupació de Catalunya va renunciar al Campionat de Clubs Sub20 estatal perquè no volia exposar a cap dels seus i les seves atletes pernoctant a les ciutats de Cartagena i Castelló, on s’ha de celebrar cadascuna de les finals.
  • Marta Galimany explicava a les Xarxes Socials que tenia com a objectiu el rècord d’Espanya de Marató. Ho intentarà en la propera Marató de València el 6 de desembre. Aquí ho explicàvem detalladament.
  • La Cursa dels Bombers també se suspenia definitivament aquest 2020, amb nova data al 2021: el 24 d’octubre, just després de la Mitja de Barcelona. Ho detallava a Twitter el periodista “BlogMaldito“.
  • La portaveu de la presidència Meritxel Budó sortia en roda de premsa a explicar les mesures restrictives degut a la COVID-19, també les que afectaven a l’esport. Budó va detallar que se suspenia l’obertura al pública de les instal·lacions i els equipaments esportius a excepció dels centres de tecnificació i rendiment esportiu. Aquí explicàvem el que afectava a l’atletisme.
  • L’atleta Pol Retamal detallava a twitter la seva reivindicació pels esportistes professionals no becats en un centre d’alt rendiment, de cara a saber si podrien entrenar a la pista o bé succeïa com a la resta d’esportistes.
  • Demà se celebra el Miting Paralímpic L’Hospitalet organitzat per L’Hospitalet Atletisme i Fundació Pere Suñé. És l’edició número 15 i supera les restriccions del cap de setmana degut al seu caire internacional. Aquí detallem la prèvia. CARRER LLIURE assistirà per portar-vos les actuacions més destacades.
  • Antonio López, atleta català resident a la Universitat de Virginia Tech, ha acabat en novena posició a la final de Conferència de Cross Country. Ho informava en Carles Baronet a Twitter.
  • Durant aquests dos dies s’ha celebrat a Madeira (Portugal) l’Europeu Màster de Ruta, amb la presència de 7 catalans. David Cervelló (8è als 10km i campió M40), José Fructuoso Calvo (9è en 10km i 3r M50), Pere Torres (2on M70 en 10km), Carlos Herreras (7è en Road Race) i Josep Ramón Sanahuja (7è en M45 10km Road Race) entre els resultats destacats.