Les notícies destacades de la setmana

Les notícies destacades de la setmana

Com cada divendres, ens apropem a l’actualitat de l’atletisme català, a les notícies que hem viscut aquests últims dies i que viurem durant el cap de setmana. Els noms d’Esther Guerrero, Emilia del Hoyo, Kilian Jornet o els Sub18 catalans marquen el desenvolupament d’aquestes darreres hores.


  • Començàvem la setmana amb la segona jornada del Campionat Absolut i Sub23 de Catalunya, a banda del de Proves Combinades. Diumenge havíem viscut la primera jornada. Aquí podeu tornar a visitar la crònica i al nostre canal de Youtube els protagonistes, a banda de les curses al nostre canal d’Instagram (IGTV).
  • A més, durant el cap de setmana, els màsters catalans havien aconseguit 53 medalles (26 ors, 16 plates i 11 bronzes) al campionat màster celebrat a San Fernando (Càdis). També es va disputar a Vilanova i la Geltrú el Campionat sub12-14 de Proves Combinades, amb la victòria de Pol Cirujeda i Mariona Armero a sub12 i Lucía Jiménez i Lluc Subirós a sub14.
  • El dimarts es presentava el cartell del proper Campionat d’Espanya Sub18 que es disputarà aquest cap de setmana a l’Estadi Natàlia Rodríguez de Tarragona. La roda de premsa prèvia suspesa degut a la pandèmia.
  • L’esport aturava les competicions d’àmbit català durant 15 dies per ajudar a contenir els brots de coronavirus. Això s’explicava des de la conselleria de salut i l’UFEC ho transmetia en un comunicat. Els Campionats sub18 (Tarragona) i Sub16 (Granollers) no es veien afectats degut a ser campionats estatals.
  • La Marató de València, programada pel proper 6 de desembre, presentava un cartell de luxe, amb catalans com Marta Galimany, Ayad Lamdassem, Gema Barrachina o Marisa Casanueva. Ho explicàvem aquí.
  • Les mesures per aturar la pandèmia ajornaven dos campionats catalans: el de Pentatló de Llançaments (sine die) i el Campionat Adaptat (programat pel 7 de novembre a Lloret).
  • L’Esportiu entrevistava a una de les atletes catalanes de moda, Esther Guerrero. La banyolina comentava com va viure la decisió de deixar-ho tot en favor de l’atletisme i que el confinament la va fer més forta. A més, va admetre que baixar dels 2 segons al 800m “em feia tancar un cicle amb aquesta prova”. Aquí la podeu trobar sencera.
  • Emilia del Hoyo, atleta de l’Avinent Manresa, explica en una entrevista Regió 7 que ha pensat en deixar l’atletisme de competició, tot i que no descarta seguir en el 100 tanques. Del Hoyo admet que “he perdut la motivació, no trobo entrenador de combinades a Manresa ni tampoc grup d’entrenament”. Ho podeu llegir sencer aquí.
  • En Kilian Jornet va explicar a les seves Xarxes Socials que demà participarà en una cursa de 10k en asfalt a Royse, una localitat de Noruega. Serà el seu debut en aquesta disciplina.
  • Avui us hem portat la prèvia del Campionat Sub18 que viurem demà i diumenge a Tarragona. Gairebé un centenar d’atletes catalans hi participaran amb moltes opcions de medalles. Podeu llegir-la aquí
  • La selecció espanyola de Mitja Marató, amb els catalans Adel Mechaal, Marta Galimany i Ayad Lamdassem, han arribat a Gdynia per disputar el Campionat del món de la disciplina.