L’absolut de llançaments a Jaén

L’absolut de llançaments a Jaén

El Campionat d’Espanya de Llançaments Llargs d’hivern celebrat aquest dissabte a Jaén amb un fred que pela, unes condicions climatològiques adverses de vent i fred durant tot el dissabte. La XIV edició agafa el relleu de Gavà, seu del darrer campionat.

Disc

Al disc masculí, Aaron Sola (AA Catalunya) es presenta a Jaén acreditant 54,84 m de l’estiu passat, per finalment acaba 7è amb un millor llançament de 52,72 m.

Al concurs femení comença a liderar la final la catalana Sub20 Daniela Fernández (Valencia Club Atletismo) que i en el seu primer tir arriba a 52,60 m, i fins a la cinquena ronda es manté en primera posició fins que la campiona navarresa June Kintana, deixa anar un tir de 53,00 m, suficient per a sumar un nou títol en el seu palmarès. Completa el podi la catalana, fins avui ex campiona d’Espanya, Andrea Alarcón (AA Catalunya) que amb 51,59 m es penja el bronze.

Podi del disc femení amb Andrea Alarcón, bronze, i Daniela Fernandez, plata, al XIV Campeonato de España de Lanzamientos Largos de Invierno a Jaén 2024. (©Delegación de la Junta de Andalucía en Jaén)

Martell

Al martell masculí comencem amb la medalla de xocolata de l’actual campió de Catalunya Cristian Ravar, ex del UA Montsià i ara al AA Catalunya. Els seus 66,85 m al seu tercer llançament i amb els dos darrers llançaments nuls, no l’han ajudat a millorar els quasi 20 cm, tot un món, que necesitava per penjar-se la medalla.

A les noies el retorn a aquesta competició de la plusmarquista nacional Laura Redondo (Valencia Club Atletismo), absent l’any passat a casa seva, a Gavà, recupera el ceptre novament, sumant el seu novè títol, primer amb el seu nou club, amb un millor llançament de 65,84 m (millor marca espanyola de l’any), marca aconseguida al seu primer intent, però amb un concurs regular i millorant en quasi 7 metres la seva darrera competició a Santa Coloma del passat 10 de febrer, demostrant que la «cosa» progressa adequadament. L’acompanya a Jaén Belen Bermejo. L’atleta ex FC Barcelona afincada a Madrid i ara defensant els colors del Trops-Cueva de Nerja, que amb 51,93 m acaba a la 8a posició, millorant amb plaça de finalista de la edició anterior.


Javelina

Torn per als jabalinistes, Erik Huijing Carretero (CA Fent Cami Mislata) acabant 4t amb 68,20 m, com millor català classificat, seguit d’Alex Sanchez Ben-aariph (FC Barcelona), 6è amb 63,79 m i Marc Alique Garcia (L’Hospitalet At.), 8è amb 60,66 m.

A les noies la cosa queda deserta, l’única atleta acreditada, Erika Sellart (Valencia Club Atletismo). La ex del Avinent Manresa del 2007 finalment no s’ha desplaçat ja que arrossega molèsties a l’esquena que ja li van impedir participar la setmana passada al campionat de menors català Sub18 a Serrahima i complica la seva participació al Campionat d’Espanya de Llançaments llargs d’Hivern de menors a León del pròxim 16 de març.

Ara toca ara mirar a la Copa d’Europa de Llançaments que se celebrarà en la localitat portuguesa de Albufeira els pròxims 9 i 10 de març.

Resultats complerts