Terrassa, zona de llançadors

Terrassa, zona de  llançadors

La ciutat de Terrassa va acollir aquest dissabte per tercera vegada el Campionat de Catalunya de llançaments llargs d’hivern, que ja arriba a la trentena edició. L’ambient que es va viure va ser molt bo, tot i el fred regnant, i va haver-hi marques que no van defraudar.

Va haver-hi dues marques que van destacar per sobre de la resta. La primera va ser la del llançador de javelina Àlex Sánchez (FC Barcelona), que amb un molt bon llançament de 69,45 m, es va distanciar clarament del seu entrenador Jordi Sánchez (Unicaja Atletismo), qui es va haver de conformar amb el bronze després de ser superat a l’últim llançament per Jhon García (AA Catalunya), qui va enviar la javelina fins als 64,44 m, pels 63,30 m de l’anterior. D’aquesta manera, l’atleta de Mollet Àlex Sánchez torna a acostar-se als 70 metres, marca que ja ha freqüentat en nombroses ocasions.

Álex Sánchez, FC Barcelona (©Daniel Meumann/Avancam.com)

L’altre protagonista de la jornada va ser Aaron Sola (AA Catalunya), que amb el seu millor debut de sempre, va afermar la seva participació en el campionat d’Espanya de llançaments llargs a escasos 10 dies. Va estirar la cinta fins als 54,21 m, amb un altre fantàstic llançament en 53,81 m. Per darrere, Àlex Martínez (U Colomenca At), va aconseguir la plata en l’últim moment, amb un llançament de 41,56 m, avançant a Íker Vaquè (At Intec Zoiti) qui portava 41,09 m des del seu primer llançament.

Aaron Solà, AA Catalunya (©Daniel Meumann / Avancam.com)

Acabant amb els nois, el martell va tenir un guanyador que estrena palmarès, i s’emporta per a USA la seva primera medalla d’or de campió de Catalunya. Va ser Cristian Viorel Ravar (UA Montsià), qui, lluny de la seva millor marca, li va servir amb 60,99 m per a emportar-se el triomf per davant de Tyrone Donaire (l’Hospitalet At). Dani Ruiz (FC Barcelona), un dels favorits a priori, va fer sis nuls.


Les noies van tenir un duel magnífic, en el qual es va acabar imposant Jenifer Nevado (At. San Sebastian) amb 52,44 m, per davant de Belén Bermejo (FC Barcelona), qui per error no vam comptar amb ella pel triomf en l’anterior prèvia. No va tenir el seu millor dia, amb 5 nuls i un únic llançament vàlid de 52,26 m per a assegurar-se la millora. Tercera va ser Carla Serral (CA Castellar), amb 48,35 m.

Jennifer Nevado, At. San Sebastian (©Daniel Meumann/Avancam.com)

La reina absoluta del disc femení, Andrea Alarcón (AA Catalunya) va complir amb solvència i es va alçar amb la seva vuitena victòria consecutiva. 48,72 m en el seu quart intent, per davant d’una fantàstica Ariadna Esteve (CA Gavà), qui, amb 40,79 m li suposen un nou rècord del seu club i nova marca personal. 8 centímetres per darrere, es va situar Zaynab Nouali (FC Barcelona), amb 40,71 m. Lluitant fins a l’últim intent va estar Olga Morraja (l’Hospitalet At), però els seus 40,39 m li van ser insuficients per aconseguir el pòdium.

Andrea Alarcón (AA Catalunya) al Campionat d’Espanya de Llançaments d’Hivern 2020 – Chuchín Mateo

Amb les llums ja gairebé apagades, va tenir lloc la prova de la javelina femenina, on la favorita va revalidar el seu títol. Aina Ramos (l’Hospitalet At) va enviar el «dard» de 600 g fins als 44,16 m, que li van donar l’or, per davant de la talentosa Erika Sellart (Avinent Manresa), qui es va emportar la plata amb un llançament de 40,69 m. Va completar el pòdium Clàudia Puig (AA Catalunya), amb un intent de 39,33 m.

Aina Ramos, l’Hospitalet At (©Daniel Meumann/Avancam.com)

I amb aquest festival català de llançaments, conclou l’etapa hivernal per a la majoria dels nostres llançadors i llançadores. No obstant això, aquells que s’han classificat per entrar per rànquing i marca mínima, seran presents d’aquí a una mica menys de dues setmanes a Gavà, seu famosa per la seva gran organització, que acollirà l’edició d’aquest any del campionat d’Espanya de llançaments llargs.