Arriben els «llargs» a Terrassa

Arriben els «llargs» a Terrassa

Aquest cap de setmana tindrà lloc el colofó hivernal dels llançaments de la nostra regió. El Campionat de Catalunya de Llançaments llargs d’hivern Absolut i Sub 23. Serà a Terrassa, precisament on va tenir lloc la seva primera edició, allà per 1993, on es reuniran els millors llançadors i llançadores catalans per disputar el seu particular campionat hivernal. Una edició que suposarà la número 31, de les quals 19 han estat en l’estadi més mític de tota la comunitat, el Joan Serrahima.

La prova de disc masculí tindrà, a priori, un clar favorit, Aaron Sola (AA Catalunya), on els seus últims entrenaments mostren un nivell capaç de fer front al rècord dels campionats més assequible de tots (55,02 m en poder de José Luis València en 1996). Després d’un lleu periple pel futbol americà, i enguany lleugerament més centrat en el pes, intentarà alçar-se amb la seva tercera corona hivernal i aconseguir el doblet, juntament amb el pes indoor. Li segueix Àlex Martínez (U. Colomenca At), guanyador de totes les jornades anteriors.

Aaron Solà, AA Catalunya (©Daniel Meumann / Avancam.com)

El cartell femení també presenta una clara favorita, la llançadora establerta a Pamplona, Andrea Alarcón (AA Catalunya). Dominadora absoluta en aquests últims anys, busca la seva vuitena victòria consecutiva, cosa que ningú ha obtingut en noies en cap de les proves (10 títols consecutius per Iván Tirado en nois). Veurem quan és capaç de llançar per sobre de la línia dels 50 metres.

Andrea Alarcón, AA Catalunya (©Daniel Meumann/Avancam.com)

En martell masculí, sorpresa. El llançador més destacat, Pedro José Martín (Fent Camí Mislata), canvia de club i de federació (Andalusia). El guanyador de les últimes dues edicions, David Martín (FC Barcelona) s’ha retirat recentment per començar en el món laboral. Per tant, el nou guanyador s’estrenarà entre la llista de guardonats. Favorits: Cristian Ravar (UA Montsià) que creua l’Atlàntic per aquesta competició, i el jove Dani Ruiz (FC Barcelona). Present en prova, el guanyador de les edicions de 2005 i 2019, Joan Bea (Lo Esport Menorca).


Entre les noies que entraran a la gàbia, trobarem a faltar a Laura Redondo (FC Barcelona), acabada d’operar i absent aquest hivern, i a Berta Castells (València At), també absent en els últims campionats hivernals. 19 títols entre ambdues. Gran favorita Jennifer Nevado (At. San Sebastián), i veurem què és capaç de fer Carla Serral (CA Castellar) amb el martell absolut.

Jennifer Nevado, At. San Sebastian (©Daniel Meumann/Avancam.com)

En la prova del «dard», gran favorit l’incombustible Jordi Sánchez (Unicaja Atletismo), amb l’objectiu d’aconseguir el seu vuitè entorxat. Veurem si el seu pupil Álex Sánchez (FC Barcelona), guanyador en 2019 i 2020, és capaç de posar-li-ho difícil.

En noies, la favorita serà la campiona de l’any passat, Aina Ramos (l’Hospitalet At), amb l’objectiu de revalidar el seu títol. Erika Sellart (Avinent Manresa), veurem com encara aquesta participació absoluta, després de la pluja de rècords catalans de l’any passat.

Aina Ramos, l’Hospitalet At (©Daniel Meumann/Avancam.com)

Foto de portada: Jordi Sánchez, Unicaja Atletismo (©Daniel Meumann/Avancam.com)