Sara Gallego no competirà aquesta temporada

Sara Gallego no competirà aquesta temporada

lesió al turmell d’evolució lenta

La recordwoman espanyola de 400mt no podrà competir aquesta temporada degut a un esquinç de turmell que es va fer entrenant el 15 de març i que no ha evolucionat amb la rapidesa suficient com per poder competir aquesta temporada a l’aire lliure.

Així, l’atleta entrenada per Alex Codina no ha tingut gens de sort aquesta temporada (veure article anterior Sara Gallego: un inici d’any desgraciat) i es quedarà sense haver competit ni en la pista coberta ni a l’aire lliure.

L’atleta del Nike Running porta gairebé 3 mesos sense córrer intentant superar la lesió amb un tractament conservador amb exercicis al gimnàs, en piscina i a la bicicleta estàtica. Donat que l’evolució no ha estat tan ràpida com s’esperava i ja sense temps per estar a les pistes, l’atleta es dedicarà a resoldre la lesió sense pressa i enfocar els objectius cap als Jocs Olímpics de París 2024.

Sara entrenant a casa seva

expectatives

Sara ens comenta que els lligaments del turmell afectats s’han recuperat bé però queda un lligament trencat (peroneu astragalí anterior) i que es valorarà en les properes setmanes depenent de l’evolució si cal fer una intervenció (artroscòpia) per resoldre els problemes i poder estar bé la propera temporada però sempre tenint en compte la salut del turmell a llarg termini.


L’equip mèdic està convençut que Sara estarà perfecte per poder entrenar amb tota normalitat a partir de la propera tardor, passi o no pel quiròfan.

Sara entrenant a la piscina del CAR de Sant Cugat

una difícil gestió de l’ànim

Lògicament Sara ha passat per moments difícils durant aquesta temporada, en part degut a la incertesa de la situació, “el pitjor és no saber quan podràs córrer”, ens comenta Sara, “però ara, una vegada ja sé que ja no correré aquest estiu, ja no tinc cap data al cap i ja tinc un pla de recuperació molt consensuat amb entrenador i l’equip mèdic del CAR i m’he alliberat de la tensió que portava dins”.

Una vegada abandonada l’opció a competir, surt la tristor i la ràbia, “em feia molta il·lusió fer els campionats d’aquesta temporada amb el Mundial com a màxim referent però la vida d’un atleta té molts obstacles i aquest és un altre que em toca superar i la motivació dels propers Jocs Olímpics serà de gran ajuda per seguir endavant”. 

Així doncs, haurem d’esperar fins la propera temporada per tornar a veure Sara volant sobre les tanques, una temporada que inclús serà més important que la present ja que recordem que hi ha europeu i Jocs Olímpics.