Sara Gallego: un inici d’any desgraciat

Sara Gallego: un inici d’any desgraciat

lesió al turmell

L’atleta catalana de 400mt anunciava avui a la xarxa que porta 1 mes i mig lesionada sense poder córrer. Un esquinç de turmell ha resultat ser més sever del que en principi semblava (tenia un lligament completament trencat i un edema ossi que sembla ja està resolt).

De moment encara li queden unes setmanes de treball amb exercicis de rehabilitació, al gimnàs i a la piscina per a poder córrer. Les expectatives més optimistes la situen amb opcions de poder competir una mica abans del Campionat d’Espanya a Torrent.

del 2022 magnific al 2023 desgraciat

El 2022 va resultar ser una temporada fantàstica, Sara va batre per dues vegades el seu rècord d’Espanya, de 55.20 a 54.87 i després a 54.34. A part de quedar campiona d’Espanya en 400mt, també va ser sotscampiona d’Espanya de 400ml a pista coberta amb rècord de Catalunya 52.82, que li donaria entrada per primera vegada a un Campionat del Mon indoor (Belgrad). Però el prestigi internacional se’l guanyaria amb la seva prova, els 400mt arribant a les semifinals del Mundial d’Eugene amb 11è millor temps (54.49) i posant la guinda a l’Europeu de Munic amb un 4t lloc a la final amb 54.97.

Un 2022 d’èxits i amb absència de lesions ha donat pas a un 2023 desgraciat. Anem a veure la cronologia:

  • 15 de gener: lesió muscular als isquitibials

Just en l’escalfament abans de debutar a la pista coberta en 200m, quan estava fent una progressió en la corba va sentir una estrabada en la part posterior de la cuixa dreta amb un periode de recuperació restimat de 2 mesos. Adeu a la pista coberta i a les possibilitats de competir a l’Europeu d’Istanbul en 400ml. Així ho revelava a les xarxes:

  • 13 de març: inici d’entrenaments amb tota normalitat

Dos mesos després de la lesió, Sara publicava al seu compte d’Instagram que ja entrenava amb tota normalitat:


15 de març: esquinç de turmell

Només 2 dies després de tornar a la normalitat vindria l’esquinç de turmell actual, en el seu moment no semblava massa important tal com deia Sara a Twuitter el dia següent:

expectatives a l’aire lliure

Les expectatives de la tanquista catalana fixades per l’aire lliure eren seguir progressant en el cronòmetre i competir en curses molt ilusionants com seria anar a un parell de competicions de la DIamond League, la Copa d’Europa de Nacions (Silesia, 23 de juny) i el Campionat del Mon (Budapest, 19 agost)

De moment Sara treballa amb tenacitat al CAR de Sant Cugat esperant poder tornar a la competició quan abans millor i deixar d’una vegada per totes la ratxa negativa que ha iniciat aquesta temporada.

Foto destacada: Alicia Swipper