El màster català sota sostre

El màster català sota sostre

Que aquest cap de setmana tocava el Campionat de Catalunya Màster de PC era un secret a veus, i més perquè estava publicat a la web de la federació, no ens va agafar desprevinguts, to sigui dit. L’atletisme màster està cada vegada més viu i va creixent des de la base, atletes màsters més joves cada vegada vénen a sumar qualitat i quantitat que juntament als vells rockers cada vegada som més legió. Aquest cap de setmana teníem els «grans» a la pista i la mainada a la grada, i moltes vegades literal, nens i nenes esperant que els seus pares i mares acabessin de donar-ho tot a la pista, i quan diem tot és tot.

Josep Donaire Malagelada (GEiE Gironí) al salt de llargada del màster PC 2023.Juan Vaz Guerrero (Martorell AC) i Luis Lahoz Betes (AA Xafatolls Ponent EIE) al 800m (©Albert Raga/Avancam)

L’alta participació és norma, i més si tenim en compte que gairebé tots els atletes competeixen en dues o tres proves, va haver-hi molta competència en gairebé totes les categories amb duels molt detacables. Recordem que fa escassament 15 dies es va disputar el Campionat Màster de Combinades per separat, cosa que va permetre que molts d’aquells atletes poguessin «doblar» campionat dues setmanes després.

Les velocistes Màsters femenines (©Raulet Gràcia)

La incorporació dels «combinerus» va potenciar força el nivell del individual, especialment en les de marxa i proves de velocitat amb diversos rècords de Catalunya i d’Espanya. Els màsters no estan per hòsties.

Per posar un «però» al cap de setmana, en separar amb bon criteri per l’alta participació, la perxa femenina i masculina van ser les proves més perjudicades pel que fa a horari. Però mantenir-los tot junts potser hauria sigut molt pitjor.

El MIXT 50 de l’AVINENT MANRESA format pel Francisco Javier Argudo Sesmilo, David Diaz Llados, Maite Marzo Gómez i Eulalia Torrescasana Quintana estableix un nou Rècord de Catalunya amb un crono en 1:53.51. (©Albert Raga/Avancam)

Marques més destacades

Si anem al detall trobem grans marques, algun Rècord d’Espanya i altres Rècords de Catalunya, però totes elles destacables:

  • Antoni Mayoral Simon (GEiE Gironí) amb 7.95 al 60m M60 (RESP)
  • Luis Lahoz Betes (AA Xafatolls Ponent EIE) amb 11:56.27 al 3.000m MASC. PC 70-74 (RCAT)
  • Javier Segovia Fernandez (U Colomenca At.) amb 8.91 al 60 tanques M50 (RCAT)
  • Salvador Maranges Costa (JA Sabadell) amb 1,49 a l’alçada M65 (RCAT)
  • Josep Obrador Olive (Aldahra Lleida UA) amb 13:41.59 al 3000 marcha M50 (RCAT)
  • Ignasi Melo Valls (UA Rubí) amb 15:51”88 al 3000 marcha M70 (RESP)
  • Carme Fuster Bassas (CN Reus Ploms) amb 16.72 al 60m W85
  • Silvia Cortes Torres (UGE Badalona) amb 28.83 al 200m W60 (RESP)
  • Lluïsa Casanovas Gaset (Barcelona At.) amb 1,16m alçada W70 (RESP)
  • Patricia Hidalgo Fortes (L’Hospitalet At.) amb 3,02m a la Perxa W40
  • Montserrat Prat Grau (Avinent Manresa) amb 2,72m a la Perxa W55 (RESP)
  • Lluïsa Casanovas Gaset (Barcelona At.) amb 7,14m al Triple W70
  • Maria Teresa Gargallo Gracia (CA Tarragona) amb 15:24.07 al 3000m Marxa W50 (RESP)
Màsters masculins al acabar el 800m (©Raulet Gràcia)

I els relleus?

Els relleus és un altra història, el nom del campionat complet és Campionat de Catalunya Màster Individual i Relleus en Pista Coberta. Destacar tres marques per sobre de tots.


El CORNELLÀ AT. MIXT 35 amb 1:45.97 aconsegueix un Rècord d’Espanya amb un equip format per
Eduardo Montejano, Adhara Barril Navarro, Maria Lluisa Bauza Colorado i Isaac Piñero Guzman.

El MIXT 50 de l’AVINENT MANRESA format pel Francisco Javier Argudo Sesmilo, David Diaz Llados, Maite Marzo Gómez i Eulalia Torrescasana Quintana estableix un nou Rècord de Catalunya amb un crono en 1:53.51.

Darrera posta del relleu mixt del Avinent Manresa que va aconseguir el recor d’Espanya Juan Vaz Guerrero (Martorell AC) i Luis Lahoz Betes (AA Xafatolls Ponent EIE) al 800m (©Albert Raga/Avancam)

I finalment en Josep Maria Mateo Sanz, la Pilar Fernandez Carranza, la Gemma Sole Boronat i en Josep Maria Puig Lara del CA TARRAGONA MIXT 55 atura el marcador en un 2:08.89.

Gran jornada que demostra que els màsters progresen adequadament. Ara ja a pensar en Durango (llançaments) i Antequera (PC) d’aquest cap de setmana.

Relleus en acció al Màster PC 2023 a Sabadell (©Albert Raga/Avancam)

Resultats aquí

(Foto de portada: ©Alberto Rey)