Combina que combinaràs

Combina que combinaràs

La temporada atlètica va agafant volada, i els màster encara més. Cada cap de setmana treu fum i no podem estar a totes. Aquest cap de setmana tenien 3 cites, dues al Prat (Campionat de Catalunya de Llançaments llargs Màster i el Campionat de Catalunya de Marxa 10 Km Màster), i una a Sabadell, el Campionat de Catalunya de Proves Combinades Màster + Control Màster en pista coberta. Doncs fixem-nos en aquests.

Aquest any es va decidir separar les combinades del Campionat de Catalunya Màster individual del pròxim dia 19. Així els habituals combineros poden compaginar les dues modalitats i es va donar l’oportunitat alguns atletes que mai havien participat que es «van estrenar» a l’especialitat fent pujar el nivell, l’emoció i perquè no, l’espectacle.

«L’ambient?, brutal»

Les combinades màster van coincidir en pista amb les eliminatòries de relleus de les categories de promoció, a banda d’un Control Màster amb les proves individuals amb el reclam de la participació de Marc Garcia Peiró, Cornellà At, que amb 7,13m al concurs de longitud, i amb un sorral que encara no està a l’alçada de la instal·lació, va gaudir de l’atenció, suport i admiració (i alguna que altra petició de foto) d’algun@s de l@s saltador@s màster. Els més vells de la contrada reconeixen que no havien competit mai en un ambient així, inclús quan eren absoluts.

«El dato»

En l’aspecte més merament competitiu es van batre dos Rècords d’Espanya en W65 a càrrec de Mercedes Delgado del CE Universitari al Pentatló i 60 metres tanques amb 2856 punts* i 13″53 respectivament. Els dos rècords estaven en possessió de Ramona Escribano, la germana gran de Maria Rosa, que per cert, l’atleta del Playas de Castellón va guanyar la Pentatló W60 amb 4275 punts*.

Podi de la Pentatló F45 del Campionat de Combinades Màster PC 2023. Or per Natàlia Millan, Durango Kirol Taldea, amb 2.197 punts, plata per Mònica Navarro, CA Granollers, amb 1.857 punts, flanquejada per la presidenta Mercè Rosich i la delegada de la comissió Màster Betània Duarte.

A la categoria masculina destaquem el Rcat de Javier Segovia Fernandez, U Colomenca At., en la seva estrena de la categoria M50 amb 3817 punts*. També va batre el Rcat de 60 tanques amb 9″06, que uns minuts més tard va rebaixar una centèsima en el control màster, deixant-lo en 9″05.

Salvador Maranges, JA Sabadell, va guanyar la Pentatló M65 amb 3312 punts* molt prop del RCat del Juan Manuel Pérez, però es va emportar el premi en forma de Rcat en l’alçada M65 amb 1.42.


A la Pentatló M60, Francisco Javier Andreu, CA Terres de l´Ebre, va aconseguir Rcat amb 3498 punts*.

Durant el control màster a banda del 60 tanques abans esmentat de Javier Segovia, el 1.46 de Pat Vidal, CA Granollers, en l’alçada W50 que es va quedar a 1 cm del REsp.

La victòria de l’Eloi Rovira, FC Barcelona, amb 16.31m en pes i la tornada a la competició del saltador sabadellenc Marc Pages, CE Penedès, amb 1.75 en l’alçada són dos resultats més a destacar.

Els màster impulsen, i molt.

*puntuació amb taules màster 2022