Tresens es cola a la festa de clubs

Tresens es cola a la festa de clubs

El saltador del Barça va aconseguir una marca de 2.26m en Alçada, 5a millor de tota la història a nivell estatal. Barça, Agrupa i L’Hospitalet van pujar al podi.

Com a casa, enlloc. Xesc Tresens va fer bona aquesta frase després del que va viure ahir a Santa Coloma de Gramenet. Era la festa dels clubs, la Final A, i ho va ser, però a nivell individual sempre recordarem l’edició de 2022 per una petita meravella del saltador del Barça. Un salt d’alçada de 2.26m que el col·loca, líder català, espanyol, 5a millor marca de la història estatal, 6è del món durant 2022 i a l’imaginari de la seva gent.

Xesc Tresens després del salt de 2.26m. Foto Daniel Meumann/ avancam.com

Però Tresens es va colar, literalment, a la festa dels clubs. Una festa que va tenir de tot. Emoció, desqualificacions, cridòria, el debut d’una prova, el 2x1500m mixt, només apte per a gourmets molt especials… i que ens va deixar a tres clubs amb el sabor de la victòria i a dos que van acabar veient com s’acomiadaven de la màxima categoria.

Emilia del Hoyo abans de sortir en el 110 tanques. Foto Dani Meumann / avancam.com

Anem a pams. El FC Barcelona, a mig gas, aconseguia la victòria total, malgrat acabar en segona posició en la jornada d’ahir, per darrere d’una Agrupació Atlètica que va executar una segona jornada amb molts encerts. Tercer, un L’Hospitalet Atletisme amb moltes baixes en l’equip femení que va notar l’alè del Cornellà Atlètic en tot moment, però que finalment, amb gran esforç, va revalidar el tercer lloc. El CA Tarragona, en una jornada pitjor que la primera, i l’UCA, baixaven a Divisió B, amb la salvació final de l’Aldhara Lleida per molt poquet. Un equip, el del Segrià, enutjat per les desqualificacions en el seu equip per arribar un pèl tard a la cambra de requeriments.

Imatge del 5000m femenins, al principi del matí. Foto Dani Meumann / avancam.com

De nou, el conjunt blaugrana en va tenir prou de treure part del seu arsenal per obtenir la victòria final. Els primers llocs de Pau Fradera (400mll), Mohamed Zarhouni (5000m), l’esmentada de Xesc Tresens (Alçada), Ramon Adalia (Triple Salt), David Martín (Martell), Anna Monsó (100mll) i Ana Carrasco (Perxa) van ser suficients per aconseguir el triomf final, malgrat tenir baixes en el 100mll masculí (també per no arribar a temps a la cambra), o del 2x1500m mixt. A nivell femení, cal destacar la sempre actuació impecable de l’Avinent Manresa, amb Laura Bou (400mll), Mireia Guarner (5000m), Marina Guerrero (1500m), Emilia del Hoyo (100t) i el 2x1500m mixt aconseguint els primers llocs.


David Martín en un dels moments dels llançaments de martell. Foto Dani Meumann/ avancam.com

L’Agrupació Atlètica no va començar bé però ben aviat es va col·locar davant de la resta, amb victòries d’Aaron Solà al Disc, Judit Prats al Pes i el 4×100 femení, però sobretot per l’enorme regularitat, obtenint diversos segons llocs (el de Núria Atienza i Marina Freixa en fons o Víctor Fernàndez en 100mll) i mantenint sempre el to amb diversos atletes en la zona mitja alta. Victòria en la jornada i segon lloc al podi.

Un dels moments del 1500m. Foto de Dani Meumann / avancam.com

L’Hospitalet Atletisme i el Cornellà Atlètic van disputar-se la tercera plaça. El conjunt hospitalenc, gràcies a un equip masculí molt potent, va acabar firmant el tercer lloc, tot i que cal destacar també la cobertura de les atletes que van substituir a baixes importants. Miquel Doménech en 1500m i Aina Ramos en Javelina van aconseguir les victòries, amb els germans Lorente (Javi als 110t i Dani a l’Alçada) firmant segons llocs. L’equip del Baix Llobregat, d’altra banda, també va tirar de figures masculines. Mark Vekemans, Marc Gale, Diego Alarcón, Julen Sayago, Dani Pacheco i el relleu 4×100 van ser els més destacats.

Joan Moreno, de L’Hospitalet Atletisme, en el salt d’alçada. Foto Dani Meumann/ avancam.com

Per la part de sota, Lleida i Tarragona es van veure separats per només 22 punts. El conjunt del Segrià, amb 5 zeros per diversos motius, va estar apunt de veure com el conjunt del Tarragonès esgarrapava la salvació final, però no va poder ser. Val a dir que el conjunt violeta tenia alguna baixa de pes (l’esmentada de Mireia López a la prèvia, per exemple). A ambdós conjunts els hi va faltar ser més regulars, obtenint alguna posició capdavantera (cap en les dues primeres posicions), i van veure com fins i tot l’UCA, competint a casa, podia lluitar per apropar-se, tot i que finalment també van acabar baixant de categoria, amb la victòria però de Laia Rodríguez a la llargada.

Marc Gale, guanyador del 110 tanques. Foto Dani Meumann / avancam.com

Així doncs, el Barça amb 911,5 punts va aconseguir la victòria final, seguit de l’Agrupació Atlètica amb 818 (guanyant la jornada 2) i amb L’Hospitalet Atletisme com a tercer (772 punts). 4rt el Cornellà Atlètic amb 756,5 i 5è el CA Manresa, amb 660 punts, en una segona jornada que va estar més aprop del quadre d’honor. 6è seria el Aldhara Lleida am 474, 5 punts i ja en descens, el CA Tarragona (452 punts) i l’UCA, amb 412,5.

Us deixem els resultats finals, aquí