Torna l’espectacle dels Clubs a Sabadell

Torna l’espectacle dels Clubs a Sabadell

Aquest diumenge viurem durant tot el dia el Campionat de Clubs de Catalunya PC. Al matí, la final B i a la tarda, la final A, amb el podi final. L’any passat es va disputar al Palau Sant Jordi

Sembla que poc a poc va tornant tot a la normalitat. Prova d’això és que aquesta temporada ja podrem gaudir de nou a Sabadell del Campionat de Clubs A i B PC català, encara que sigui amb l’anella de l’any passat (aquesta que tan poc agrada als atletes de 200m). No obstant això, la tornada a l’escenari habitual de la darrera dècada i la possibilitat dels equips de restar durant tota la jornada farà que l’ambient sigui molt més caldejat que la temporada passada.

A priori, en la final A, cinc equips tenen les opcions clares de poder aconseguir el podi: FC Barcelona, Agrupació de Catalunya, L’Hospitalet Atletisme, Cornellà Atlètic i Avinent Manresa, sense poder oblidar el CA Igualada, reforçat en algunes posicions i el recent projecte d’alts volts, el Aldahra Lleida UA (ahir explicàvem que el conjunt del Segrià té nou patrocinadors i nous colors). Tots ells han conformat els millors equips possibles, tot i que fins al diumenge, degut a moltes circumstàncies, viurem un seguit de baixes (algunes esperades).

La Final A es disputarà a la tarda, amb diversos noms destacats sobre el tartà. D’entrada caldrà estar pendent a la velocitat, amb una final masculina del 60mll amb diversos atletes amb opcions de baixar de 7s, com ara Jordi Belenguer, Bernat Canet, Arnau Monne, Joan Fuentes o Josep Ballesteros. En el 200m, el dubte de si Pol Retamal hi serà (doncs no és partidari de córrer en aquesta anella), que doni lluentor a un 200m on també destaquen els ex de Gavà (Mark Vekemans i Julen Garralaga, ara a Cornellà i L’Hospitalet) i el balear Sebastià Pons, flamant fitxatge de l’Agrupa.

El Bernat Canet i l’Arnau Monne en el campionat absolut de fa dos anys (Foto/ Teo Tovar)

La prova de 400m també tindrà una posada en escena excel·lent, amb noms de veterans com Alberto Gavaldà (ara a les files del Cornellà), de ferms candidats com Ivan Azuara, Dani Ponce o Pau Fradera, que vindrà de córrer un 400m el dissabte a Salamanca. En el 800m, quelcom semblant, interès en tres homes destacats: Elvin Josué Canales i Pol Moya (que s’estrenaran amb els nous clubs) i Mohamed Maman.

El mig-fons tindrà noms també amb galons. Miquel Doménech, Abdelmounim El Joukh i Aleix Serra miraran de buscar les primeres posicions (amb permís del màster Abdeslam Louah). En el 3000m, Marc Fernàndez serà qui portarà la batuta amb contrast d’edat amb El Medhi Aboujanah i Daniel Álvarez. Les tanques també es viuran igualades, amb Marc Gale, Javi Lorente i Eloi Santafé al capdavant.

En els salts, com sempre, destaquem l’alçada, on es viu en cada competició una final que també podria ser amb candidats a la medalla estatal. Xesc Tresens, Angel Torrero, Dani Lorente i Marc Sánchez buscaran les primeres places. També a la Perxa, rivalitat entre Aleix Pi i Igor Bychkov, i en Llargada entre Jaime Guerra, Frank Itoya i Xavi Barrubés en un tercer pla. En el Triple, Ramon Adalia intentarà superar als joves Marc Sala i Andrey Lavila.

Xesc Tresens en el salt d’alçada. Foto de Teo Tovar

Finalment, en el Pes, Jotas Ortega té les majors opcions de guanyar, amb permís sempre d’Aaron Solà i Sergi López. Pel final quedarà un 4x400m que sempre es viu com la prova amb més emoció.


A nivell femení, la final A també té molts noms destacats. En velocitat, per exemple, noms com els de Celia Payrato i Laia Sola al 60mll o Laura Hernàndez i Berta Segura al 200m asseguren un bon grapat d’espectacle, sense parlar de la possibilitat de bones marques (degut al tartà) però sí d’emoció. En el 400mll, si cap, la prova més emocionant. Geena Stephens, que va començar com un tro, i atletes del nivell de Meritxell Tarragó, Sara Dorda o Laura Girol.

En 800m i 1500m, bona oportunitat de veure les germanes Alemany. Andrea al 800m (amb el Lleida) i Aida al 1500m (amb L’Hospitalet). A més d’elles, Núria Tió i Júlia Munté a la primera distància i Marina Guerrero en la segona també prometen espectacle. En 3000m els ulls posats en Miriam Costa, la madrilenya del FC Barcelona, amb permís de Marina Travé i Laura Rodríguez.

Laura Hernández 400m. (Foto: ©Teo Tovar / Atletisme Català)

En tanques, com passa amb els nois, una autèntica final d’atletes top. Destacant Caridad Jerez, Mireia López i Emilia del Hoyo, seguides per la jove Marina Lamata. En els salts, l’actual campiona absoluta de combinades, Irene Clemente, gaudirà de la seva millor prova, l’Alçada, amb Ona Bonet, Anna Pereiras i Aina Rabadán de rivals. La perxa, a priori, amb paper destacat per a Mònica Clemente, sense oblidar les més joves, Esther Dobón i Victòria Sanmartín, aquest any estrenant equip. En llargada, totalment obert per atletes com Marta Gallo, Igambo Muakuku, Andreea Sabou o Núria Caballero, experta però en alçada.

El Triple Salt, amb Naiara Estanga i Sheila Dobón (amb permís de les joves Martina Aragó i Laurine Marimón) i el Pes (amb l’atleta olímpica Laura Redondo i l’experta en Disc Olga Morraja) també seran proves a tenir en compte, amb la finalització del 4x400m, amb un magnífic relleu del FC Barcelona.

Mònica Clemente Foto: Avinent Manresa

Durant el matí viurem el Campionat de Clubs B, amb opcions destacades, en nois, pel CE Universitari, que presenta un grup molt competitiu, i Barcelona Atletisme i UCA com a possibles opcions d’ascens si aconsegueixen bones marques en les seves proves destacades. En noies, CA Igualada tindrà les opcions de poder ascendir, també amb permís de CE Universitari o GEiEG, amb un grup femení que s’ha mantingut prou ferm.

Atletes destacats que veurem: Albert Balada (60mll), Albert Romeo (200mll), Alex Vallés i Laia Zurita (400mll), Gerard Girbau (Alçada), Pere Casanova i Elia Rovira (Llargada), Saúl Ruiz (Llargada), Clàudia Gallego i Carla Bisbal (800m), Merem Gabriel i Helena Moragas (1500m) i Bemnet Vidal (3000m).

Laia Zurita al podi del Palau Sant Jordi. Foto RFEA

Carrer Lliure farà una cobertura total de l’esdeveniment des de primera hora del matí.