Caixa o faixa

Caixa o faixa

Demà es disputen les quatre jornades del Campionat de Catalunya de Clubs amb els podis finals i els ascensos i els descensos. Quatre punts de nou on es decidirà tot

Sembla decidit però fins que no queda tot al sac i ben lligat no es pot cantar victòria. Diversos equips tenen molta feina a fer en la jornada de demà, la segona i definitiva, que decideix el campió de Catalunya, el podi de la Final A i els ascensos i descensos a les altres finals.

D’entrada, cal destacar la novetat de veure un nou relleu mixt, el 2x1500m, que a més a més tancarà les finals i potser decideix més d’una cosa. D’altra banda, val a dir que en totes les finals veiem equips amb els objectius força encarrilats. A la Final A, sembla difícil que el Barça perdi el títol. Val a dir que si tots els equips presentessin el 100% d’efectius es podria debatre l’opció de perdre en nois o noies (com ha passat darrerament en algun campionat), però no sempre es pot comptar amb tothom i sembla que els i les blaugranes tenen el títol a tocar. Agrupació, L’Hospitalet i Cornellà es barallaran pel podi, en una lluita igualada i aferrissada.

El Barça presentarà en aquesta jornada diversos atletes destacats, com ara Miguel Gasch, Pau Fradera (Debut màster), Xesc Tresens, Ramon Adalia, David Martínez i diverses atletes de renom, Anna Monsó, Laura Hernàndez, Stephanie Saavedra, Ana Carrasco, Naiara Estanga o Laura Redondo, que farà el pes. En nois, L’Hospitalet Atletisme té l’equip més compacte (Barça a banda), amb atletes com Miquel Doménech, Javi i Dani Lorente o Andrey Lavila, però queda clar que Agrupa i Cornellà no seran menys a la festa, aquest últim amb clar potencial a la velocitat i destacant en salts, Adrià Reina, Marc Gale, Iker Martín, Julen Sayago, competint amb els “Agrupa” Ivan Azuara, Dani i Angel Torrero o Aaron Sola.

A nivell femení, tots els equips tenen baixes, sobretot l’Hospitalet, però l’Agrupa sembla el que té un potencial més elevat, amb noms com Núria Atienza, Marina Freixa, Marina Covarrubias, Clara Gabaldón o Judit Prats. Aquí, de nou, el CA Manresa té la força suficient per lluitar amb les quatre equips capdavanters, amb Laura Bou, Marina Guerrero, Mercè Guerra, Emilia del Hoyo, Nerea Pérez o Mònica Clemente (a la Javelina). El CA Tarragona, amb la baixa de Mireia López, segueix tenint molta força, amb Clàudia Mir, Núria Caballero (Llargada), Laurine Marimon o Marina Tibau.

Caldrà veure i estar pendent del descens. UCA sembla en una mala posició però competint a casa intentarà posar en dificultats al mateix Tarragona o a l’Aldhara Lleida, que amb Mohamed Maman, Roger Martínez, Pablo Oliver, Montse Mases, Andrea Alemany o Marina Travé miraran d’aguantar la plaça a Final A.

A Sabadell, seu de la Final A de l’any passat, es disputarà la Final B. Aquí, el CA Igualada sembla equip ja de primera, amb una renda de punts gegant, però la segona plaça se la disputaran Barcelona Atletisme, CA Granollers i JA Sabadell. El conjunt de l’Anoia arriba amb suficients noms per aguantar la primera plaça, com ara Eloi Santafé, Héctor Ramos, Jordi Matsuoka, Aleix Llorens, Carla Bisbal, Elia Ramos o Niria Pascual.


Els equips “outsiders” també buscaran una millor posició amb noms destacats. El Barcelona Atletisme amb Albert Romeo, Lidier Monge o els màsters Roger Vila i Marta Camps. El CA Granollers amb atletes com Aniol Clavell, Gerard Girbau, Pere Casanova, Judith Sanchis o Ingrid Valcarcel. Finalment, el JA Sabadell, local, buscarà l’ascens amb Josep Torres, Roger Martínez, Ambar Tomàs o Ona Patxot.

D’altra banda, per baix, el CA Gavà haurà de lluitar molt si vol aconseguir la salvació. GEiEG i CE Universitari miraran de restar a Final B amb atletes també destacats, com ara Albert Balada, Roger Pons, Alex Vallès, Clàudia Gallego, Paula Vall-llovera i el relleu 2x1500m (Bru, Gallego) per l’equip barceloní i Marta López, Laia Passolas, Ivet Rovira i Elia Rovira per les gironines, amb un equip femení més potent.

Un dels moments de la Final B el passat cap de setmana. Foto avancam.com

En la Final C, a Mollet, la situació es semblant. L’UA Terrassa lidera la taula amb 427 punts però en aquest cas té a tres perseguidors a tocar. No obstant, el conjunt del Vallès presenta el millor equip possible per assolir l’ascens, amb atletes com Joan Fuentes, Gerard Pintado, Erik Cantero o Marta Gironés. Nou Barris i CA Sant Celoni també presenten candidatura, amb Miguel Jalón, Pol Casals, Claudia Mollevi, Aina Barri o Bemnet Vidal. El CA Canaletes, habitual en divisions A en altres anys, tindrà a l’atleta present al darrer campionat d’Espanya Absolut, Adrià Alfonso, com l’abanderat.

Per baix, Andorra Atletisme, CA Laietània i CE Penedès, lluitaran amb CA Mollet (l’equip local), per evitar els descensos. Blanca Weber, Jazmín Romeu (CE Penedès) i Laia Boixet (CA Laietània) com a atletes destacades.

Finalment, a Castellar del Vallès viurem la Final D. Precisament, el conjunt local surt amb un avantatge considerable respecte als seus rivals per aconseguir l’ascens. Aquí també veure diversos noms destacats, com ara Marc Garcia i Laia Zurita (UGE Badalona), Angel Vilalta (Castellar), Aketza Sumell (UA Rubí), Israel Ferrón, Gerard Gallardo i Ariadna Domínguez (CA Montornès), Carles Geronés (CA Palafrugell), Clàudia Camacho (CA Molins) i Ona Martínez (CA Sant Just).

Pratenc AA, CA Montornès i UA Rubí són els equips que miraran de revertir la situació de la primera jornada, en la final amb més equips (12) i amb més atletes presents.

Al migdia coneixerem el podi final i els ascensos i descensos de les categories de l’atletisme català per clubs, en quatre jornades que de ben segur portaran emoció.