Atletes, entrenadors i jutges decideixen

Atletes, entrenadors i jutges decideixen

Aquest dijous es fa la primera votació de la comissió d’atletes, entrenadors i jutges de cara a les eleccions a la FCA. En aquesta primera votació s’elegeixen deu i finalment s’escollirà a un representant de les comissions que votarà el proper 12 de març

Dijous 3 de març és la data pel primer moviment d’escacs en el marc de les eleccions a la FCA. S’han d’escollir els representants de les comissions d’atletes, entrenadors i jutges. D’aquests, en sortirà només un que s’haurà d’elegir el proper 9 de març.

En aquesta primera votació es presenten fins a 20 membres en cada comissió (10 en jutges). D’aquests n’han de sortir 10 en votació i aquests seran els qui es presentaran per representar a la comissió respectiva a les eleccions del 12 de març. Aquest representant s’escollirà el 9 de març.

La llista d’atletes té uns 20 noms oficials que tot just repassem:

Alex Kingue, Àlex Valverde, Arnau Erta, Arnau Monné, Elena llobera, Èlia Saura, Emilia del Hoyo, Esther Guerrero, Gemma Mora, Guillem Valls, Jotas Ortega, Kirian Pérez, Laura Bou, Laura Redondo, Marc Sánchez, Mònica Clemente, Núria Caballero, Robert Díez, Roger Vila i Sergi Mascarell.

Àlex Valverde fent campanya a Instagram

D’aquests 20 atletes sortiran deu en les votacions de demà, i d’aquests deu un serà el qui representi a tots els atletes de la FCA (doncs només hi ha un vot i és per la comissió) durant les eleccions del proper 12 de març. Malgrat que algun dels atletes s’han posicionat en favor d’un candidat o candidata i malgrat la creació de llistes, la comissió d’atletes acostuma a ser independent de les decisions de la Junta. Es va crear com un òrgan de representació i reivindicació de situacions en les que els atletes es veien en desavantatge, i moltes veus senyalen, durant els procesos electorals, que haurien de tenir més poder de decisió en les eleccions finals.

No obstant, i de cara a escollir representació d’atleta que sigui d’un pensament similar, tots els qui votaran demà poden tenir més o menys clar a quin candidat dona suport cada atleta, fet s’ha vist o bé públicament (com hem dit prèviament) o bé amb la creació de llistes de difusió per whatsapp.


Com els atletes, també s’escollirà als representants dels entrenadors. El sistema és exactament el mateix que el que hem explicat dels atletes. La llista és la següent:

Álvaro Aljarilla, Àlex Mancheño, Antonio Mayoral, Antonio Prieto, Adrian Revilla, Cora Salas, Daniele Pedrotti, Enric Obiol, Esteban Giménez, Francesc Carillo, Juan Carlos Galán, Joaquim Garcia, Luís Sevillano, Maria Carbó, Maria Durán, Norman Yélamos, Pablo Sanchís, Sebastián Conesa, Sergi Calatayud i Valentí Massana.

Finalment, els representants dels jutges, essent 10, passen tots a la votació final. La funció és exactament idèntica a les anteriors i també representa un vot final en les eleccions:

Eduard Zamora, Enric Masó, Francisco Javier Mula, Gemma Castaño, Guillem Pera, José Sáenz, Montserrat Virgili, Pere Ocaña, Rafael Raga i Sergio Solana.

Les votacions de demà es faran d’11 a 14h i de 17h a 20h de forma presencial a la seu de la FCA (carrer Trafalgar 2a). Recordem que poden votar tots aquells atletes, entrenadors o jutges que figurin al cens, és a dir, que tinguin llicència en vigor amb la Federació Catalana d’atletisme.

Recordem que el dissabte 12 de març serà doncs l’escollit per decidir la candidatura guanyadora amb les votacions pertinents. A partir del 14 de març, amb la candidatura escollida, el guanyador o guanyadora prendrà possessió juntament amb la nova Junta Directiva.