Arriba la 1a Jornada del Campionat de Clubs

Arriba la 1a Jornada del Campionat de Clubs

Aquest cap de setmana viurem la primera jornada del Campionat de Catalunya de Clubs en quatre seus diferents. Tarragona, Igualada, Mollet i Palafrugell obriran foc diumenge al matí.

L’inici d’Aire Lliure, històricament, es dona quan es disputa la primera jornada del Campionat de Catalunya de Clubs Absolut. D’ençà de la pandèmia, són dues les jornades les que formen tot el campionat, quan abans eren tres (dues semifinals i la final). Amb aquest format, la temporada passada, Barça, Cornellà i L’Hospitalet Atletisme van pujar al podi.

Comencem per Tarragona. A la Costa Daurada es disputarà la primera jornada de la Final A. Aquí trobem els equips que s’hauran de disputar el títol final. A Pista Coberta, Barça, Agrupa, Manresa i L’Hospitalet Atletisme van pujar al podi entre masculí i femení. Recordem que aquí, els punts de noies i nois es sumen en una única classificació. En aquest primera jornada trobem els 200mll, els 3000 obstacles entre d’altres curses i en salts i llançaments veurem tots els concursos, amb divisió en nois i noies. Debuta el 4×100 mixt i viurem un interessant 4x400m.

Entre els inscrits veiem noms molt interessants. A la velocitat destaquen Pau Fradera, Alberto Gavaldà, Miguel Gasch, Anna Monsó, Meritxell Tarragó o Stephanie Saavedra (en el 200mll), els quals alguns d’ells també els veurem en els quartets 4x400m. L’Hospitalet Atletisme en nois i Agrupa i Barça en noies semblen tenir un equip a priori més compacte per liderar la prova.

Laura Bou, Emília Del Hoyo, Meritxell Tarragó i Maria Salavert a Manresa 24.4.21

En el mig-fons, tenim la prova del 800m. Mohamed Maman, Elvin Josué Canales i Pau Orive són els noms masculins a destacar, mentre Núria Atienza, Irene Rubio o la jove Marwa El Khouya poden destacar en els femenins. Viurem també uns interessants 3000 obstacles (amb Marina Guerrero o Eric Lore) i els 400 tanques, amb Oriol Piqueras, Eric Esteve, David Pérez, Emilia del Hoyo, Mireia López i Marina Lamata.

En salts i llançaments, es reparteixen les proves. Així, els nois disputaran Perxa i Llargada (amb Aleix Pi i Àlex Gràcia com a dominants en la primera prova i d’altres noms a destacar, en un dels millors concursos, i Ramon Adalia, Marc Garcia, Robert Díez i Andrey Lavila en el segon). Pel que fa a les noies, disputaran el Triple Salt i l’Alçada, amb Naiara Estanga, Diwa Vila i Sheila Dobon en la primera i Núria Caballero, Aina Rabadan, Irene Clemente i Ona Bonet en la segona, el que podria ser ben bé un podi absolut individual.

Pel que fa als llançaments, els nois tindran Pes i Javelina. En el primer, el duet Jotas OrtegaEloi Rovira del Barça i amb d’altres outsiders, com ara Sergi López, Aaron Solà, Daniel Cogul o decatletes com Joaquim Rodríguez i Pol Ferrer, mentre que a la Javelina destaca Jhon Louis Garcia, Arnau Ribé i Juan Carlos de la Torre. En noies, temps pel Disc i el Martell, amb Andrea Alarcón, Judit Prat i Olga Morraja en el primer i Laura Redondo en el segon, acompanyada d’Irene Escolano, Gema Martí i Irene Vega.

Finalment, es disputarà la prova dels 5000 marxa, amb Kevin Cerro, Mar Juárez, Júlia Suárez o Gemma Mora.

Això pel que fa a la final del títol, però en viurem tres més. A Igualada, torn per la Final B, amb vuit equips disposats a buscar l’ascens a la Final A, on destaquen el CA Igualada, Barcelona Atletisme i JA Sabadell. Aquí, la primera jornada pot ser clau per veure fins a on poden arribar tots tres equips i per comprovar si CA Granollers, CA Vic o CA Universitari poden donar la campanada, a banda de veure el debut del CA Gavà en Final B, després de l’ascens de l’any passat.


Cal destacar diversos atletes en aquesta final. Albert Balada (Universitari- 200mll), Abderrahim Ougra (3000obs- GEiEG), Lidier Monge (Barcelona At.- 400t), Igor Bychkov (CA Igualada- Perxa), Jordi Matsuoka (Llargada- CA Igualada) i el relleu 4×400 del CE Universitari.

Pel que fa a l’àmbit femení, veurem duel a 800m (Clàudia GallegoCarla Bisbal), Ambar Tomàs i Xènia Moruelo (3000obs), a les germanes Rovira del GEiEG (Ivet al 400t i Elia al Disc), Sofia Santacreu als 5000mm i CA Igualada i CE Universitari al 4x400m.

El CEU Universitari i el Barcelona Atletisme durant el relleu 4x400m. Foto avancam.com / Daniel Meumann

A Mollet del Vallès es viurà la Final C, amb els equips disposats a l’ascens a Final B. CA Canaletes i UA Terrassa, equips que han estat més amunt, seran els grans favorits, amb el permís de CA Laietània. Com sempre, el més interessant serà veure com els clubs són capaços d’omplir les proves i de l’esforç de molts atletes per participar en proves que no són les seves.

A priori, no obstant, trobem noms interessants. El més destacat, sens dubte, el trobem al 200mll. Adrià Alfonso, del CA Canaletes, va fer una Pista Coberta sensacional, i el veurem a la prova ràpida. Àlex Teruel a la Perxa, Eric Uviña als 400t, Martí Fontanals i Erik Cantero a la Llargada i Ferran Campins als 5000mm són d’altres noms destacats en nois. Una curiositat, veurem corre a Marc Orozco amb el CA Nou Barris.

Pel que va al grup femení, destacar a Marta Gironés al 200mll, Bemnet Vidal als 800m i Paula Juárez als 5000mm, amb el sempre interessant relleu de 4x400m. En el 4×100 mixt, atenció al relleu de l’UA Terrassa, amb Joan Fuentes, Marta Gironés, Erik Cantero i Anna Sasot.

Bemnet Vidal al 1.500m Foto: Joan Dieste – La Sansi

Finalment, a Palafrugell, viurem la Final D. La temporada passada es va patir un fort temporal de vent en contra que va perjudicar les proves de velocitat. Aquest any, UA Rubí, Lluïsos Mataró i Pratenc semblen favorits per aconseguir l’ascens, en la final, recordem, on hi ha més equips (12 en total).

A nivell individual trobem noms interessants. En el 200mll, sens dubte, la presència de Marc Garcia (UGE Badalona), i amb Isaac Segura. L’ex atleta de L’Hospitalet ha tornat al CA Molins i a un nivell alt és un dels atletes catalans més destacats. Pau Caparros (Llargada del CA Montornès), cadet que ve de guanyar medalla al sub16 estatal, i el 4x400m del CA Molins, un club que treballa molt bé els relleus.

A nivell femení, Laia Zurita (UGE Badalona) als 200mll seria la presència destacada, Marta Mitjans en els 800m també destaca per sobre de la resta. En el 400t, presència de les germanes Martínez (Alba i Ona) amb el CA Sant Just. Ariadna Domínguez en Disc (CA Montornès) destacar en llançaments.

Marta Mitjans (CA Canovelles) Foto: Joan Dieste – La Sansi

Recordem que la setmana següent es disputarà la segona jornada. En aquesta primera coincideixen totes les finals i els horaris. Diumenge al matí tindrem atletisme en quatre punts diferents del país. L’inici serà a les 9.30h, excepte la final D, que comença a les 10h. A les 14h acabarà l’espectacle.