16 equips catalans buscant la glòria

16 equips catalans buscant la glòria

Aquest cap de setmana es disputen les finals de Divisió d’Honor, 1a Divisió i 2a Divisió d’Espanya. Els equips catalans tenen molts objectius i tot seguit els repassem a la prèvia.

Estem davant del cap de setmana amb més moviment pel que fa als clubs catalans després de les finals de la lliga catalana, amb la diferència que aquí, els equips es mouran arreu de l’estat espanyol per buscar objectius marcats a principi de temporada. Arriba l’hora de veritat pels equips que busquen el títol, la permanència o l’ascens. Potser, fins i tot, una experiència positiva més.

Divisió d’Honor Femenina

Dos equips catalans estaran a la final pel títol a La Nucia. Un, el Barça, té opcions de victòria i buscarà, davant de València Atletisme i Playas de Castellón, una lluita que es presenta aferrissada. D’altra banda, el CA Manresa també buscarà millorar les posicions d’altres anys, en una tarda que es tradueix en una festa per a elles, donat que l’objectiu de cada temporada és arribar aquí.

La presència de Jaël Bestué, Cristina Lara i Laura Redondo destaca dins de les catalanes presents, amb una novetat d’un nivell altíssim: Sara Gallego, del Nike Running, farà el seu debut amb el Barça (essent el seu equip filial blaugrana). Raquel Gonzàlez en marxa i Carla Gascón, Laura Hernàndez i Geena Stephens en els relleus destaquen en la convocatòria. Xènia Benach i Aitana Radsma també buscaran el títol.

D’altra banda, el CA Manresa presenta un equip de luxe, amb totes les atletes (exceptuant Mar Juárez, operada recentment) disponibles. Laura Bou, Mònica Clemente, Emilia del Hoyo o Mercè Guerra destaquen entre les convocades d’un equip amb ganes de buscar les cinc primeres posicions.

Emilia del Hoyo abans de sortir en el 110 tanques. Foto Dani Meumann / avancam.com

A Donostia, dos equips més lluitaran per la salvació. Agrupació Atlètica i L’Hospitalet Atletisme buscaran quedar per sobre de les dues últimes posicions. Ambdós equips han sumat punts en les primeres jornades (evitant l’última plaça en una de les jornades almenys) i això fa que tinguin opcions reals. L’equip barceloní parteix amb avantatge. Atletes com Andrea Alarcón o Judit Prats parteixen com a favorites en les proves de llançament, a més, Clàudia Rodríguez, Sara Dorda, Núria Atienza, Marina Freixa i Marina Covarrubias són les atletes més en forma i amb millor posició per mirar, com a mínim, de quedar entre les dues primeres.

Davant tindran L’Hospitalet Atletisme, que parteix un esglaó per sota però també amb totes les opcions de poder aconseguir la salvació. Atletes com Mireia Urrutia, Aina Ramos i Aida Alemany poden ser determinants en les seves proves, mentre que també s’haurà de tenir en compte a Irene Rubio, Sònia Nasarre i Anna Obradors, ambdues medallistes espanyoles absolutes.

Aina Ramos (l’Hospitalet At.) al Campionat d’Espanya de Llançaments d’Hivern 2020 – Chuchín Mateo

Divisió d’Honor Masculina

Barça i Agrupació Atlètica disputen les finals a Divisió d’Honor, però tots dos amb objectius ben diferents. Els primers, buscant el títol, els segons, la salvació.

A La Nucia, el Barça batallarà de nou amb el Playas de Castellón, tot buscant un lloc, primer, en el podi, i després, qui sap si com a campions. Pol Retamal, Pedro José Martín, Dídac Salas, Àlex Sànchez o Aleix Porras són els catalans més destacats, en un equip farcit d’atletes de nivell d’arreu de l’estat. Arnau Monne i Pau Fradera disputaran els relleus. L’equip ho tindrà difícil amb l’equip castellonenc, però el nivell és molt semblant. Àlex Kingue, Youness El Hanach i Lahcen Aït Alibou són altres dels catalans presents a la final.

Didac Salas, guanyador de la perxa amb 5.40m Foto de Pere Tibau/Atletisme Català

Madrid serà la seu de la final per la permanència, amb un Agrupació Atlètica amb serioses dificultats, però que aniran amb la intenció de repetir la gesta de l’any passat. Àngel Torrero, Jordi Belenguer, Jordi Pujol, Aaron Sola o Ilias Fifa, que disputarà la segona cursa amb l’equip barceloní, són alguns dels destacats. A la final per la permanència també trobem a Oriol Madí, Roberto Tello, David Fradera o Àlex Valverde.


1a Divisió Femenina

Aldhara Lleida i Cornellà Atlètic lluitaran per buscar la salvació a Primera Divisió a Montsó. Ambdós equips tenen opcions clares, però ho hauran de ratificar amb una final de nivell. L’equip verd centrarà les seves opcions en atletes com Neus Núñez, Irene Clemente, Mar Buyreu, Diwa Vila i Laura Girol, amb l’ajuda de tres atletes del GEiEG. D’altra banda, el Lleida, amb un equip de semblança en nivell, arriba amb l’estrella Berta Segura fent el 200mll, i amb Elena Sanz, Cristina Montesinos, Mar Segura, Estel Jordan i Dembowe Prandi. Celta i UCAM arriben amb més opcions que la resta.

Berta Segura, de l’Aldhara Lleida, abans de la sortida del 400mll. Foto avancam.com / Dani Meumann

1a Divisió Masculina

Cornellà Atlètic i L’Hospitalet Atletisme viuran un duel de titans per pujar a Divisió d’Honor a La Nucia. Poden pujar els dos, sí, però podria ser que un (o els dos) es quedés fora, tenint en compte que Alcorcón i Intec Zoiti també tindran molt a dir. Tots dos clubs venen amb tot. Els de L’Hospitalet amb el magnífic 4x400m campió de Catalunya i diversos primers llocs en proves del campionat de Catalunya, com ara Javi Lorente o Joan Moreno, i amb atletes del nivell de Miquel Doménech, Adrià Alfonso, Xavi Barrubés o Dani Lorente. Pel que fa al Cornellà, tres quarts del mateix: Bernat Canet, Paul McGrath, Alberto Gavaldà, Dani Álvarez, Marc Gale o Àlex Salas.

D’altra banda, l’Aldhara Lleida buscarà la salvació a Gandia. No ho tindrà fàcil, però dependrà molt de les primeres places que puguin aconseguir en Mohamed Maman, l’Abdelhakim Hamid i en Theo Ruiz. No obstant, tindrà davant equips com l’Hinaco Monzón, el Bahia Algeciras o Safor-Teika.

2a Divisió Femenina

El CA Tarragona buscarà a la final A l’ascens a primera divisió a Burgos per primera vegada a la seva vida. L’equip tarragoní ho farà amb totes les estrelles possibles i preparades a consciència per un dels moments més importants de la seva vida. Atletes com Mireia López (la cap de cartell), Núria Caballero, Clàudia Mir o Carla Gonzàlez intentaran un objectiu que, a priori, es presenta complicat però no impossible.

Núria Caballero en el salt d’alçada. Foto d’avancam.com

Gavà serà la seu de dues finals, la masculina i femenina B2. En aquest última trobem dos equips catalans, el Barcelona Atletisme i el CA Canovelles. L’equip del Vallès repeteix experiència de l’any passat, i ho farà amb amb un conjunt d’atletes d’altres equips, com el CA Gavà, el CA Parets o el Runners El Vendrell. Precisament, d’aquest últim, arriben les dues atletes amb millor classificació, com ara Sandra Pizarro o Ainhoa Serrano. Pel que fa al Barcelona Atletisme, primera aparició de l’equip de la Mar Bella, amb barreja d’atletes amb experiències i d’altres més jove, que podran gaudir d’una primera aventura a lliga espanyola, tot i que no surtin de Catalunya.

2a Divisió Masculina

També buscarà Primera Divisió en la Final A el CA Manresa, en aquest cas a Pamplona. L’objectiu no serà gens fàcil, però l’equip masculí del Bages ha anat millorant any rere any. A més, també comptaran amb el Muntanyenc com a filial, amb homes com Isaías Artigas o Antoni Gonzàlez. Ricard Clemente, David Pérez o Biel Salas són atletes que poden ajudar molt de cara a buscar una de les dues places.

Mario Santin, del Barcelona Atletisme, guanyant el 400mll. Foto avancam.com / Dani Meumann

Gavà serà la seu de la Final B2, on el Barcelona Atletisme tindrà la primera experiència en categoria espanyola. I no presenta pas un equip amb poques opcions, tot i que en aquest grup no es pot pujar a 1a Divisió. Els germans Marc i Guillem Crespí, Julio César Brito, Mario Santín, Urien Fernàndez lideren els atletes del conjunt de la Mar Bella.