Us necessitem

Us necessitem

Comença un nou curs atlètic i Carrer Lliure us portarà com els últims cursos la informació detallada de l’atletisme català. Però ara més que mai us necessitem…

Sóc periodista, i també atleta (bé, això en un segon pla). Juntament amb quatre entesos i malalts de l’atletisme vam fundar ara fa tres anys un mitjà de comunicació dedicat única i exclusivament a l’atletisme català (i en llengua catalana). En aquests cursos el creixement ens ha sorprès en part, però també hem descobert que tot plegat és fruit d’una feina regular, d’un treball molt gran per part de tots els companys del mitjà. Però com bé sabeu, una informació rigorosa, detallada, on hi caben tots i on tots es poden sentir representats no es pot fer de manera gratuïta.

Hem aconseguit petits ingressos, això és cert, però no és suficient. Quan diem que us necessitem, ho fem en diversos aspectes. Necessitem ser més grans, més visibles, més atractius per aquells els quals ens poden aportar uns ingressos necessaris (publicitat, patrocinadors, empreses…). Necessitem la vostra col·laboració per poder abraçar i parlar de coses que no podem fer actualment per manca de temps i recursos. Volem ser més referents. Per tant, una part cabdal d’aquesta acció és la vostra ajuda, la difusió de tot el que fem. Volem monetitzar el mitjà i que vosaltres en seguiu gaudint com fins ara. Volem ser sostenibles, que el projecte sigui viable, però això s’aconsegueix si els qui ens poden aportar uns ingressos ens coneixen i tenen present la nostra feina.

No és fàcil tirar endavant la producció. No és fàcil haver d’invertir un temps dins del teu camp laboral sense un retorn monetari. Penseu que per arribar a tothom i a tot arreu cal un esforç en tots els sentits. I aquest en concret el necessitem més que mai. Però també necessitem la vostra ajuda en quan a col·laboració, en quan a difusió de la nostra feina. Un RT, un comentari, compartir un article nostre per whatsapp, publicar una de les nostres entrevistes en vídeo, són accions que ens poden ajudar a rentabilitzar la marca. Des del minut 1 hem sigut un mitjà obert pel que fa a que els lectors i seguidors poguessin proposar idees, volguessin participar ja fos escrivint articles, donant-nos informació de primera mà o bé recomanant-nos gestions per millorar el mitjà. Això també ho necessitem.

Som cinc. I qualsevol pot pensar que som suficients. Però no és així. Tota ajuda exterior serà benvinguda. Tothom que vulgui fer créixer el mitjà, de la manera que sigui, és benvingut. Tenim noves idees, moltes d’elles vehiculades cap al sector audiovisual, pel qual comptarem amb un fitxatge important. Però ens cal més. Calen mans, i cal pressupost. Tenim més idees i un model concret que ens permet cobrir un esdeveniment. Podem estar presents en una cursa, en un cros o en la presentació d’un projecte. Des d’aquí ens postulem per poder presentar packs de premsa i imatge a esdeveniments que vulguin comptar amb nosaltres.


També cal recordar el nostre apartat “Altaveu”, on precisament parlem d’aquest últim punt esmentat. Els clubs, atletes o entitats esportives poden contactar amb nosaltres per a comunicar i fer públics els seus esdeveniments solidaris o notícies rellevants. A més a més, si ets una marca, una empresa o un esdeveniment comercial i creus que el nostre mitjà és una manera útil de fer arribar el teu missatge, et reservem un espai.

L’atletisme català necessita una informació detallada i curosa. Més quan des dels organismes capacitats i amb les eines per fer-ho no ho tiren endavant. Necessitem que els clubs catalans tinguin veu, no només a les eleccions, durant tot l’any. Necessitem donar veu a futures atletes que destaquen i no reben cap tipus d’atenció. Necessitem reforçar la imatge de moltes competicions que a vegades es queden en l’oblit. I aquesta feina, que hem intentat portar-vos els últims anys, només es pot fer amb recursos, econòmics i personals.

Sóc periodista. I suposo que com pensaria un advocat, un mecànic o un enginyer, no agrada treballar de manera gratuïta, més quan el producte està ben desenvolupat (dins de les possibilitats) i té un ampli marge per créixer. Així com pensaria un fotògraf. Us sona aquest col·lectiu? Ells també ens porten cada cap de setmana el bo i millor de les competicions en una imatge congelada en el temps, pel qual a nivell professional se’ls hi ha de retribuir amb diners. La informació, com la fotografia, també és un bé, un producte que rebeu còmodament. I quan més diners invertits, millor informació, més es pot arribar a tot arreu i a qualsevol hora.

Som cinc. En Pere, en Marc, en Xavi i en Bernat han fet i fan una feina magnífica. Ells també demanen ajuda. Ajuda de qualsevol tipus. Carrer Lliure ha obert un precedent, ha creat una demanda. Ara necessitem que entre tots es pugui mantenir i fer-ho créixer. És un curs important. Viurem les eleccions a la presidència de la FCA, a més a més de campionats importants, en any post-olímpic on molta gent s’apassiona per l’atletisme uns mesos i després aquesta passió es converteix en desídia i finalment en oblit. Carrer Lliure és necessari. Donem-li vida entre tots i totes.