Un tast de Luxe

Un tast de Luxe

Tast de la Mitja és sinònim de cursa ràpida i de grans marques, enguany comptarà amb un cartell d’elit d’autèntic luxe. L’Associació Esportiva La Mitja ha realitzat un gran esforç per portar a Granollers a Ayad Lamdassem, Fernando Carro, Likina Amebaw, Gema Barrachina i a Ibrahim Chakir entre molts d’altres.

Probablement l’atractiu més important sigui el duel entre dos plusmarquistes estatals, per una banda el català Ayad Lamdassem (CA Bikila), que als seus 40 anys està vivint una 2ª joventut, recent Campió de Catalunya de Cros, i aconseguint marques personals en Mitja Marató 1:01:21 i Marató 2:06:35 a la Marató de València, que va representar un nou Rècord d’Espanya. I per l’altre a un lluitador infatigable, el madrileny que mai es dona per vençut, Fernando Carro (CD Nike) recordman de 3.000m obstacles amb 8:05.69 aconseguits a Mònaco. El passat 20 de novembre, Carro era capaç de córrer els 10km d’Alcobendas en 27:46, marca que no va se homologada per l’excessiu desnivell negatiu.

Ayad Lamdassem a la Marató de València 2020. Foto: Marató de València

Un dels motius de les grans marques en el Tast de la Mitja d’edicions anteriors, era precisament el desnivell negatiu existent entre la sortida a La Garriga i la meta ubicada a Granollers i el circuit totalment rectilini. Per tots 2 motius feia que les marques no poguessin ser homologades. Enguany, probablement per les limitacions existents per la lluita contra la Covid-19 el circuit és totalment nou. Serà un circuit circular per la zona industrial de les Franqueses del Vallés, amb molts canvis de direcció i dos girs de 180º les marques es poden veure afectades, però es compensarà amb l’alt nivell mig. Recentment va ser homologat per jutges del Comitè Català, les marques de dissabte sí que seran 100% vàlides.

Circuit tast de la Mitja 2021 Imatge: Organització

A línia de sortida també estarà present l’atleta de Vilafranca del Penedès Ibrahim Chakir (At. Numantino), guanyador de les edicions 2017 i 2019 amb una marca de 29:00. Al 2018 Abdelaziz Merzougui establia el rècord de la cursa amb uns extraordinaris 28:20, al dia següent corria la Mitja de València en 1:02:48, fet insòlit.

En l’apartat femení també es preveu una cursa molt interessant, potser l’atleta etíop, però resident a Castella i Lleó, Likina Amebaw (Playas de Castellón) pot semblar favorita a la victòria. Amebaw amb una millor marca de 32:40 en 10km, es feia amb la victòria del Cros de Granollers, dels 10km Playa d’En Bossa a Eivissa, del Cros Das Amendoeiras em Flor a l’Algarve i un 2º lloc al Campionat d’Espanya de Cros a Getafe.

Likina Amebaw al 10lm Playa d’en Bossa Foto: Instagram atleta

Però davant tindrà rivals de gran entitat, com poden ser les catalanes Gema Barrachina (Rios Running) amb marques excepcionals en pista 15:25 i 34:54 en 5 i 10.000m, més recentment 2:30:12 a la darrera Marató de València. Serà interessant veure l’actuació de l’atleta del CA Sant Just Douae Ouboukir, l’actual Campiona de Catalunya de Cros i de 10.000m molt possiblement rebaixi la seva plusmarca personal de 34:44 de la Cursa dels Nassos 2019. També destacada la participació de Miriam Ortiz (AA Catalunya), Jennifer Spink (CA Santa Cristina) i Katija Valtere (CA LA Sansi).


Gema Barrachina en el 5.000m a Barcelona 2010. Foto: JA Miguelez, RFEA

Al Tast també es donaran cita 3 maratonianes de gran nivell, Elena Loyo (Bilbao Atletismo) que disposa de la mínima pels JJOO de Tòquio, 2:28:25 aconseguits a València 2020, Azucena Díaz del mateix club i amb una marca personal de 33:06 a la San Silvestre Vallecana i Estela Navascues (Beste Iruña) que al 2011 corria els 10.000m en 33:10.38. El nivell mig del grup capdavanter serà molt alt.

Les millors marques femenines del Tast de la Mitja amb el circuit “original” són els 32:48 de Marta Galimany al 2019 i 33:11 de Lidia Rodríguez al 2017. Per nivell de marques el Tast es podria considerar com la 2ª cursa catalana de 10km, només per darrera de la Cursa dels Nassos de Barcelona.

En l’apartat masculí encara podem citar més noms d’atletes catalans destacats com el de Jaume Leiva (CE Irunwithleiva) amb unes marques personals de 1:02:29 i 2:13:06 en Mitja i Marató. El letó Dmitrijs Serjogins (CA LA Sansi) i Youssef Taoussi (FC Barcelona).

Jaume Leiva als 10km Playa d’en Bossa. Foto: Jon Izeta

En paral·lel a la cursa elit també es disputaran les curses populars, després de molts mesos sense tenir la oportunitat, són molts els corredors populars els que es posaran el dorsal per gaudir de nou del Tast de la Mitja.

Els resultats de la cursa es podran consultar al web de CHAMPIONCHIP.