Nous dorsals en ruta i Trail

Aquest passat cap de setmana va ser intens tant a la pista d’atletisme com fora d’ella. Dissabte i diumenge vam viure curses en ruta i trail de gran importància al calendari català com són la Lloret Trail, la Pujada a Coll de Pal, l’Ultra Trail del Montseny i l’Extreme Challenge Tamarit.

A Bagà, de la mà de Salomon Spain, a la Pujada a Coll de Pal, cursa en ruta de 19.6km i 1.300 metres de desnivell positius limitada a 8 corredors d’alt nivell, es va assolir el repte de millorar el rècord de la prova tant en categoria masculina com a la femenina. Dani Osanz amb 1:22:39 millorava en gairebé 2 minuts l’anterior rècord de Rafa Garcia (1988), els altres dos corredors Xavi Tomasa i Roger Roca arribaven a meta per sobre del rècord anterior. En categoria femenina, les quatre participants eren capaces de córrer per sota dels 1:47:59 de Quima Casas (1994), sent la guanyadora Sara Alonso amb 1:40:21, a continuació Bàrbara Ramón 1:41:22, Eli Gordón 1.41:57 i Jenny Spink 1:42:51.

Moment de la sortida, Pujada a Coll de Pal. Foto: Salomon Spain

A la Pujada a Coll de Pal també s’havia establert una rivalitat entre els corredors de ruta i els de muntanya, tenint en compte que era asfalt, però amb un desnivell molt important es volia veure qui dominaria la competició. En ambdós casos els campions, Dani Osanz (campió de la Copa del Món de Quilòmetre Vertical) i Sara Alonso (Campiona d’Espanya de Trail) van ser corredors de muntanya, per davant d’atletes com Xavi Tomasa o Bàrbara Ramon. Tant de bo la Pujada a Coll de Pal tingui continuïtat i els “ruteros” tinguin oportunitat per la revenja.

Sara Alonso, Campiona de la Pujada a Coll de Pal. Foto. Salomon Spain

El mateix dissabte es disputava la Ultra Trail del Montseny de 76km amb sortida i arribada a Viladrau, amb Pere Aurell i Ragna Debats com a Campions, Jordi Gamito obtenia el 2on lloc, d’un total d’uns 150 participants. Aquesta mítica prova amb 4.374m de desnivell positiu coronava Sitja del Llop, Turó de la Cova i Turó de l’Home entre d’altres. També van haver 2 curses de distàncies inferiors la Trail Montseny de 44 km i la Mitja Montseny de 22km, amb uns 100 corredors a cadascuna d’elles. Els campions eren David Palacios i Àngels Llobera a la Trail i Jokin Etxabe i Meritxell Bonet a la Mitja.

Podi masculí Ultra Trail del Montseny. Foto: Carrer Lliure

Durant el diumenge, a Lloret de Mar i organitzada per La Sansi, tenia lloc la Lloret Trail que pertany al calendari de la Federació Catalana d’Atletisme, més de 400 corredors van ser els arribats a meta a l’exigent cursa de 13km i 700 m de desnivell positiu, amb dos atletes del CE Penedès com a campions. Els dos podis van ser d’autèntic luxe, les tres corredores del femení van fer Top 10 de la classificació general, amb Núria Gil com a Campiona del Trail i en el 5è lloc de la general amb 1:09:07. Núria Gil ve de realitzar una excel·lent temporada de cros, 4ª al Campionat de Catalunya i 16ª al d’Espanya. Per darrera d’ella, a més de 4 minuts, Anna Comet i Sheila Avilés eren 2ª i 3ª.

Jonathan Romeo guanyador de la Lloret Trail. Foto: La Sansi

En categoria masculina, Jonathan Romeo va ser el gran dominador i amb un temps de 59:09, l’atleta internacional en 3.000m obstacles va ser l’únic capaç de baixa de l’hora. En 2º lloc el letó Dmitrijs Serjogins i 3er un altre obstaculista de la comarca, n’Àngel Mullera. Amb poc temps de recuperació, en Dmitrijs Serjogins prenia part també de la cursa de 5km obtenint la victòria, en categoria femenina també letona Kitija Valtere aconseguia el triomf. D’aquesta manera el club local La Sansi feia el doblet de victòries en els 5km. Van ser gairebé 200 els corredors que van completar la cursa.

Podi femení Lloret Trail 13 km Foto: La Sansi

A Tamarit (Tarragona) també es va realitzar la Extreme Challenge Tamarit, una competició inscrita en el calendari de la RFEA, amb tres modalitats diferents. Cursa de 9km amb 30 obstacles entre Tamarit i Altafulla, que es podia realitzar tant de manera individual com per equips. També hi havia la opció de competir en el “Circuit Ninja”, que es tractava d’una competició amb enfrontament directe 1 a 1, en un tram de 100 metres amb 12 obstacles.

Com es pot comprovar, tot i les restriccions existents per la lluita contra la COVID-19, actualment hi ha opcions per a competir. Tant els organitzadors, com molts corredors tenen ganes de tornar a la normalitat pre-Covid i aprofiten les opcions que ofereix el calendari per posar-se de nou un dorsal.

A continuació us deixem els enllaços per consultar les classificacions: Ultra Trail del Montseny, Lloret Trail i Extreme Challenge Tamarit.