Pendents de Coll de Pal i de la Lloret Trail

Pendents de Coll de Pal i de la Lloret Trail

Aquest cap de setmana ve carregat de competicions molt interessants, la Pujada a Coll de Pal i la Lloret Trail es sumen a la llista de les ja comentades Campionat d’Espanya de Fons, Meeting Paralímpic de l’Hospitalet i el Campionat de Catalunya de clubs. Tant a Coll de Pal com a la Lloret Trail veurem competir atletes catalans de primer nivell com són Núria Gil, Sheila Avilés, Roger Roca, Xavi Tomasa i Jonathan Romeo entre d’altres.

Per ordre cronològic, la 1ª de les cites serà la llegendària Pujada a Coll de Pal dissabte a les 18:30 hores, amb sortida a Bagà (Berguedà). Abans del boom del running, la Pujada a Coll de Pal era una de les cites importants pels corredors de fons catalans, tothom en parlava, però pocs eren els valents que gosaven a participar. Un circuit completament per asfalt de 19,6 km de recorregut, amb un desnivell positiu de 1.300 m, finalitzant a una cota 2.106 metres.

Jenny Spink, Quima Casa i Sara Alonso al Coll de Pal. Foto: @Salomon Spain

Després de molts anys sense realitzar-se, de la mà de SALOMON arriba de nou la Pujada a Coll de Pal amb dos reptes atractius. El primer d’ells, veure si els atletes de l’edició de 2021 poden superar els rècords de la prova del S.XX, en poder de Rafa Garcia 1:24.42 del 1988 i de Quima Casas 1:47.59 del 1994, aquests rècords equivalen a realitzar l’ascensió al port a un ritme de 4:19 i 5:31 el km. Com a referència, aquests dos experimentats atletes tenen marques personals en marató de 2:15:19 per a en Rafa Garcia i 2:43:01 per Quima Casas.

Pujada a Coll de Pal. Foto: @Salomon Spain

El segon repte, veure qui rendeix millor a la prova, si bé els atletes d’asfalt o bé els de trail. Amb una participació limitada a 9 corredors, veurem a línia de sortida a Núria Gil, Bàrbara Ramón, Jenny Spink, Eli Gordon i Sara Alonso de la part femenina i a Roger Roca, Xavi Tomasa, Aleix Doménech i Dani Osanz de la masculina.

La prova serà retransmesa en directe mitjançant el canal de Salomon Spain a Youtube, amb la locució de Biel Ràfols i Albert Jorquera:

La 2ª cita, el diumenge al matí a Lloret de Mar organitzada per LaSansi viurem la 2ª edició de la Lloret Trail amb dues curses, 5 i 13km per adaptar-se a diferents perfils de corredors. Esgotats els 1.010 dorsals disponibles, seguint el protocol pel COVID-19 les sortides seran esglaonades, els corredors de la cursa llarga sortiran entre les 9:00 i les 10:30 hores i els de la cursa de 5km de 11:30 a 12:00 hores. En una cursa de trail, realitzar sortides esglaonades és beneficiós pels participants, doncs ja arriben als primers corriols sense problemes d’aglomeracions.


La participació és molt destacada, a la cursa llarga de 13km amb 700m de desnivell positiu, podem citar a Campiones d’Espanya de Curses de Muntanya com són Sheila Avilés i Raquel Gómez, també a Núria Gil destacada corredora en tots els terrenys, pista, ruta, cros i muntanya. En nois, dos atletes olímpics de la comarca especialistes en 3.000m obstacles, ara readaptats al trail, com són en Jonathan Romeo i Àngel Mullera. Jonathan Romeo demostrava recentment en un control en pista a Lloret de Mar que té bon ritme de competició, al realitzar un 5.000m en 14:34.47.

Participants Lloret Trail 2021

A la cursa de 5km, el corredor del Runners Espanyol Josep Diaz Carretero tindrà com a gran rival al letó de LaSansi Dmitrijs Serjogins, que també participa a la cursa llarga. A l’apartat femení tot apunta a un duel entre la colombiana Jacqueline Gómez i Kitija Valtere de Letònia, però habitual a curses a Catalunya.

Destacada i admirable la participació d’Àlex Roca corredor que pateix paràlisi cerebral que li provoca una elevada discapacitat física. Tot i que això no impedeix que sigui capaç de realitzar grans reptes tant en cursa a peu, com en bicicleta.

A l’edició de 2020 celebrada el 27 de setembre, els campions van ser Buba Sabaly i Jackeline Gómez, amb Josep Díaz com a 2º classificat a la cursa de 5km. A la prova llarga els més ràpids eren Mohamed el Ghazouany i Douae Ouboukir, amb Àngel Mullera en 2º lloc. Diumenge veurem si aquests dos atletes que obtenien el segon lloc al 2020, són capaços de fer-se amb el triomf enguany.

Estarem pendents de totes dues competicions per informar dels resultats i els fets més destacats.