Líders del rànquing català al mon

Líders del rànquing català al mon

Situació internacional dels millors catalans a cada prova.

Recentment publicàvem un article, Top 15 dels catalans al rànquing RFEA, on repassàvem els millors atletes catalans situats entre els 15 primers de cada prova del rànquing espanyol. Ara escalem més amunt i fem una mirada internacional per veure quina posició ocupen els millors i les millors atletes catalanes de cada prova segons diferents punts de vista:

  • Posició al top list mundial 2021 (W.TL).
  • Posició al top list europeu 2021 (EU T.LIST).
  • Posició al world ranking 2021 (WR)
  • Posició al world ranking 2021 a 3 atletes per país (WR(3))
  • A més, valoració de la SB 2021 segons puntuació WA i posició al rànquing estatal (ES.T.LIST)

Adjuntem els quadres (informació actualitzada a dia 23 de desembre) que d’una ullada ens donen una visió força complerta de la posició de cada atleta i cada prova ordenats pel lloc que ocupen al top list mundial, conscients que l’ordenament podia ser qualsevol altre:

dones

En vermell els valors millors de cada columna

(*) posició al World Ranking de 10K / Mitja marató que comprén 10k, 10 M, 15 K, K, 21 K,


  • En el quadre veiem que Raquel González Campos és l’atleta més ben situada tant al top list com al rànquing mundial en 35Km Marxa. La millor posició europea la té en 10 Km Marxa però les marques més valorades per la WA son les dues més llargues, 35 i 20 Km
  • Maria Vicente és la 2a millor per marca mundial 2021. Veiem que és líder catalana top-15 estatal en 5 proves: heptatlò,llargada,200m,alçada i javelina per ordre de millor a pitjor posició.
  • Esther Guerrero és l’atleta que té millor marca segons la taula de puntuació WA

homes

En vermell els millors valors de cada columna

(*) En 10 Km Marxa no hi ha World Rànking però la distància val pel rànquing de 20 Km

(*) Bernat Erta compta al WR(3) a 3 atletes per país amb l’excepció d’Espanya en que hem comptat 4

  • Adel Mechaal lidera en 1.500m contundentment com Raquel González en dones. És l’atleta millor situat a les llistes mundials i europees
  • L’atleta que obté millor puntuació és Ayad Lamdassen en marató, atleta que queda tant amunt com Adel en el World ranking a 3 per país. També és líder català en mitja marató i 10 k però el seu estatus mundial queda més rebaixat en comparació amb la marató que tant bon rendiment va tenir als Jocs de Tòquio.

conclusions

  • Per determinar la posició o l’estatus dels atletes al mon s’han de mirar diferents aspectes, a més del nivell de la millor marca de l’any també pel conjunt de les seves millors marques,la seva posició al mon i a Europa o la classificació obtinguda a campionats i les possibilitats de competir al costat dels millor d’acord amb els diferents sistemes de classificació pels campionats importants…
  • El quadre que hem proposat aglutina aquesta idea de visió de conjunt i també serveix per veure on estan situades algunes atletes i proves de l’atletisme català a nivell internacional.

foto destacada: david newman