Karlsruhe i Madrid reparteixen noves mínimes

Karlsruhe i Madrid reparteixen noves mínimes

Tot i que l’atenció catalana sota sostre ha estat centrada en el Campionat de Catalunya absolut disputat al Palau Sant Jordi de Barcelona, alguns catalans han preferit buscar proves més enllà de les nostres fronteres. Madrid, Antequera i Salamanca s’han repartit el protagonisme dels nostres a la península, i Alemanya i França a nivell europeu; mentre, els residents als Estats Units han seguit cridant l’atenció a milers de kilòmetres de distància.

Karlsruhe, Alemanya

L’Esther Guerrero (New Balance) ha estat la primera catalana en participar a una prova del World Indoor Tour aquest 2021. La de Banyoles va disputar la prova inaugural del circuit de màxim nivell de la World Athletics, disputada a la ciutat alemanya de Karlruhe. A una prova d’aquestes característiques, qualsevol esperaria una cursa ràpida i regular, però la llebre no va complir del tot amb el paper. L’Esther, a constants canvis de ritme per mirar de córrer a una posició còmoda, va disputar la victòria fins el final, arribant a posar-se líder a falta de 400 metres. A la recta final, però, en plena esprintada per mirar de guanyar alguna posició es va veure tancada per una rival, i va haver-se de conformar amb la quarta plaça, amb un registre de 4:12.81.

Mondeville, França

Fins a terres franceses es va desplaçar la sensació del fons català de la darrera temporada. L’Abdessamad Oukhelfen (CD Nike Running) va realitzar el primer 3.000 de l’any en una cursa de bon nivell. Allà va ser quart, baixant per primer cop dels 8 minuts i unint-se a la llarga llista d’atletes espanyols que han trencat la barrera al llarg del primer mes del 2021. El registre de 7:59.75 que va aconseguir ‘l’Abdes’ no li garanteix la mínima de participació per l’Europeu de pista coberta (7:55.00), tot i que el situa en disposició d’atacar-la.

Madrid

Després del seu debut al Gran Premi Ciutat de València, el Bernat Erta (New Balance) va viatjar fins la capital espanyola per realitzar una nova prova de 400 metres. Allà va compartir cursa amb l’internacional absolut Lucas Búa (FC Barcelona), i això el va permetre desplegar tot el seu potencial. El Bernat va arribar segon, a només quatre centèssimes de Búa, i amb un registre excel·lent de 47.32 que suposa marca mínima per l’Europeu absolut, a més de ser, amb diferència, la seva millor marca en un mes de gener. A la mateixa cursa, el Pau Fradera (FC Barcelona) va ser cinquè amb 48.68, el seu millor temps de l’any.

A l’apartat femení, la Stephanie Saavedra (FC Barcelona) també va completar la prova de 400 metres, en el seu cas amb un temps de 56.22, marca de la temporada.


Antequera

Per terres andaluses hi tenim la Cristina Lara (FC Barcelona), qui segueix recuperant sensacions després de l’una llarga recuperació a la seva lesió de genoll. A mesura que avancen les setmanes, els temps van millorant per la catalana, qui va córrer aquest els 60 metres aquest cap de setmana en 7.55 segons. A la final, va ser tercera amb 7.62.

Salamanca

Ibrahim Chakir (Atletismo Numantino) va estrenar la seva temporada en pista coberta disputant la prova dels 1.500 metres llisos a la pista Carlos Gil Pérez de Salamanca. Allà, el català va ser segon amb un registre de 3:51.36.

Estats Units

La informació que ens arriba dels Estats Units sempre és a través del Carles Baronet, a qui podeu seguir per Twitter com a @TrackInSun. Com sempre, volem agrair el Carles el seguiment que fa dels estudiants catalans residents al continent americà.

El Pol Belinchón (Cornellà At.) va retornar el cap de setmana després de més d’un any parat per lesió. A la seva estrena en aquesta campanya sota sostre, va córrer els 600 metres en 1:23.41. Com comentava ell mateix a les xarxes socials, es tracta d’un temps discret, però l’importància recau en el retorn.

A més, el Jan Bayona (CA Manresa) va disputar la prova de la milla, aconseguint un registre de 4:19.03.