Sub23-Absoluts amb fam

Sub23-Absoluts amb fam

El Sant Jordi va acollir una nova edició del Campionat Absolut-Sub23 de Catalunya, com sempre, amb molts noms destacats però no amb tots els atletes més importants del país

Setmana 3. Seguim mirant amunt i encara no hi ha gent. Fa fred, sobretot quan entres. Ens envaeix l’estranya sensació d’estar vivint un controlet, un entrenament. Per sort, des de la taula de jutges ens arriba una veu inconfusible que detalla com està anant la jornada. Menys mal que avui tenim soroll de fons. Ara ja sembla més un campionat. La treva de les 11h, amb només el salt de llargada, ràpidament dona pas a la bogeria de les curses curtes i les proves de perxa o alçada. No hi ha respir, renoi, com ens agrada l’atletisme…

El Campionat de Catalunya es va desenvolupar entre el matí i fins a les 17, amb l’última prova del dia. Cal lamentar dues situacions negatives. Robert Díez i Laura Weyrowitz, dos dels puntals de l’Agrupació de Catalunya, es van lesionar de gravetat, malgrat aconseguir dues medalles. El primer va ser en un dels últims salts de la llargada, patint una forta dolència al genoll. La saltadora de perxa va patir una afectació greu al tendó d’Aquil·les en un dels últims salts de perxa. Encara resta pendent de les evolucions, tot i que els pronòstics no son gens bons.

Robert Díez acompanyat d’altres companys sortint fora del fossar. Foto Carrer Lliure

A nivell positiu vam viure diversos doblets. Pol Retamal va demostrar ser un home de recursos, després d’aconseguir l’or ajustat als 60mll amb temps de 6.91s, per 6.92 del segon, Bernat Canet o 6.94 del tercer, Arnau Monne. Als 200mll va estar apunt de saltar la sorpresa. Oriol Madí, en una magnífica cursa, acabava amb la plata per només dues centèsimes (21.54) darrere de Retamal (21.52).

També va aconseguir doblet Irene Bonafonte. L’atleta del Ria Ferrol va aprofitar les baixes de Zoya Naumov, Victoria Sauleda i Esther Guerrero per destacar per sobre de la resta en la mitja distància. Així, va obtenir la victòria als 800mll amb marca de 2:10.87, per davant de la sub20 Marina Martínez (2:13.03) i de la juvenil Carla Bisbal. En el 1500mll va superar a Naima Aït Alibou per molt poc, amb temps de 4:40.94. Tercera va ser Marina Guerrero.

En el 800mll cal fer un esment a una queixa de l’atleta Loida Reyes. Després de veure que estava en la sèrie 2, Reyes va criticar a les xarxes el tall aleatori que havien fet en la prova (cinc noies en la sèrie 1 i sis noies a les 2) quan ella podria haver estat a la primera sèrie i tenir més opcions de disputar les medalles. L’atleta de l’Agrupació no estava gens d’acord amb com havien creat les llistes finals i ho va expressar al seu compte d’Instagram.

A banda dels dos doblets d’or, també altres atletes van sumar dues medalles. Anna Obradors, de L’Hospitalet Atletisme, va vèncer en l’últim instant a Carmen Sánchez en el 200mll, amb temps de 24.50. Sánchez es quedaria la plata, però després sumaria l’or al 400mll sense gaire oposició, amb temps de 55.71, seguida de Geena Stephens amb 56.38 i de Meritxell Tarragó amb 56.60. Obradors va aconseguir el bronze als 60mll, amb marca de 7.72s.

Dues ex atletes del Cornellà Atlètic, Xènia Benach i Ona Rossell, en un moment de forma espectacular, també van sumar doblets però no van poder aconseguir dues medalles d’or. Benach va demostrar superioritat màxima a les tanques, guanyant amb una nova gran marca de 8.32. A més, va sumar la plata als 60mll, amb temps de 7.69. Rossell, de la seva banda, va aconseguir l’or a la distància curta amb marca de 7.59 i el bronze al 200mll, amb temps de 25.01.

Laura Redondo i Anna Ruiz al podi del Pes Femení. Foto Carrer Lliure

A nivell femení cal destacar altres aspectes. Per exemple, la victòria de Montse Mas als 3000mll, amb frec a frec amb Douae Ouboukir i vencent-la en l’últim sprint. També l’or d’Irene Clemente a l’alçada, demostrant la polivalència de l’ex atleta del Gavà, ara al Cornellà Atlètic (1.68m). En Perxa, lamentant la lesió de Weyrowitz, Mònica Clemente i Clara Fernàndez, companyes d’entrenament, es van jugar el títol. Finalment, l’atleta del Manresa va guanyar amb 4.01.


Mònica Clemente i Clara Fernàndez al podi de la Perxa. Foto Carrer Lliure

La llargada i el Triple, de moment, son territori de les noves atletes del FC Barcelona. Cora Salas i Naiara Estanga segueixen demostrant tenir poques rivals per disputar l’or. Salas va guanyar la llargada amb 6.08, seguida d’Elena Llobera, amb 6.01, que ha començat l’any amb molt d’encert. En el Triple, victòria d’Estanga amb 12.60, seguida de Diwa Vila amb 12.55, amb clares opcions fins al final. En el pes, Laura Redondo fa temps tot esperant els llançaments de martell. Va aconseguir l’or amb marca de 12.71, seguida d’Ariadna Domínguez, la campiona sub23.

El podi absolut de la llargada, amb Salas, Llobera i Sabou. Foto Carre Lliure

Pel que fa als nois, Pau Fradera va sumar un nou títol de 400mll, en un final ajustat amb Guillem Valls (48.99 per l’atleta del Barça i 49.15 pel del Fent Camí i ex de l’Agrupa). Un dels millors finals, sens dubte, el vam viure al 800mll. Jan Badia va aconseguir l’or per centèsimes, després d’acabar amb 1:54.32, mateixa marca que Mohamed Maman, i just darrere El Medhi Aboujanah. En el 1500mll, Llorenç Sales va vèncer a l’sprint als seus tres màxims perseguidors: Adam Maijó, segon amb 3:45.38, Marc Alcalà, tercer, i Youssef Taoussi, deixant més enrere a Miquel Doménech.

El final del 800mll entre Jan Badia i Mohamed Maman

En el 3000mll el títol va ser per a un andorrà, Nahuel Carabaña, amb 8:15.67. L’atleta del Playas també va vèncer en un final ajustat amb Lahcen Aït Alibou, segon i el mateix Taoussi, tercer. A les tanques, l’atleta del Cornellà Marc Gale segueix col·leccionant títols sense gaire oposició, acabant amb 8.08, per davant de Yassir El Boussettaoui, campió sub23 (8.40) del CA Figueres.

Adam Maijó un cop finalitzat el 1500m. Foto Carrer Lliure

En els salts, l’emoció també va fer gala fins als últims salts. En l’alçada, Eduard Fàbregas es va imposar als germans Torrero amb un millor salt de 2.09, seguit d’Ángel amb mateixa marca i Daniel amb 2.07. A la Perxa, Àlex Gracia es va imposar al seu company de club, Aleix Pi, amb marca de 5.26, per 5.21 de l’ex de l’Agrupació. Bychkov només va poder ser tercer.

Sorpresa sonada a la llargada. Davant de les lesions de Robert Díez i de Xavi Barrubés (aquest últim, campió sub23 però sense poder fer més tres salts), un atleta del Cornellà, Marc Garcia, es va imposar per sobre de la resta amb un salt de 7.20, deixant enrere a d’altres especialistes. En el Triple, Ramon Adalia va imposar la lògica i va aconseguir el títol amb 16.09, seguit de Guillem Verdaguer i Andrey Lavila. Finalment, en el Pes, Aaron Solà va emportar-se el duel amb Jotas Ortega per molt poquet (16.73 a 16.68), amb tercer lloc pel veterà Eloi Rovira.

A més a més també es va disputar el Campionat de Catalunya de Proves Combinades. Els dos campions a l’octubre, Jesús Castillo i Mar Vico van revalidar els títols absoluts també sota sostre. L’atleta del Cornellà Atlètic va sumar 5350 punts, sumant victòries al Pes (13.95), a l’Alçada (1.92m), a les tanques (8.36) i al 1000m (2:43.12), en un final magnífic. Ferran Merino va acabar segon i Eric Rossell tercer. Eloi Santafé sumaria el títol sub23.

En el Pentatló femení, Mar Vico va sumar 3879 punts amb victòries en 60mt (9:03), Alçada (1.71m) i Llargada (5.75m). Èlia Rovira es va convertir en la campiona sub23.

Podeu gaudir de moltes de les curses en el nostre IGTV al nostre portal d’Instagram.

Segon campionat disputat al Palau Sant Jordi i sembla que els problemes inicials s’han deixat de banda. No obstant, i si tot va com ha d’anar, prova de foc el proper cap de setmana: la disputa del Campionat de Clubs (Copa Iberdrola i Copa RFEA) amb la plana major. Ho veuran tot igual de bé?