Els millors de la milla

El passat diumenge Canet de Mar va organitzar la seva 4ª Milla Urbana que servia per a la disputa del 11è Campionat de Catalunya de Milla en categoria absoluta i màster. Els campions absoluts van ser Naima Ait Alibou i Miquel Domènech, en màster es van viure curses molt emocionats.

Tot i que pugui semblar estrany per les limitacions que encara estem vivint per les mesures de lluita contra el COVID19, va ser un cap de setmana molt atapeït de competicions. Part dels favorits ja havien competit dissabte. A la jornada de lliga de Divisió d’Honor disputada a Hospitalet de Llobregat, Youssef Taoussi (FC Barcelona) guanyava el 3.000 mll amb 8:31.23 i Miquel Domènech (Hospitalet At) era 2º amb 3:59.21. Al Tast de la Mitja, Dmitrijs Sergogins (CA La Sansi) era 3er amb 29:49 i Douae Ouboukir (CA Sant Just) 4a amb 33:56. La fatiga acumulada podia ser clau pel desenllaç del campionat.

En categoria masculina, en una cursa molt disputa entre els 4 favorits, l’atleta de Castelldefels Miquel Domènech es feia amb el seu 1er Campionat de Milla, avantatjant en 1” a Youssef Taoussi i en 3” a Dmitrijs Serjogins. Ja una mica més despenjat del grup capdavanter, a 8” entrava a meta en Lahcen Ait Alibou (CA Igualada).

Arribada a meta de Miquel Domènech i Youssef Taoussi. Foto: Juan Gasch

A la cursa femenina, la germana d’en Lahcen la Naima Ait Alibou també del CA Igualada aconseguia derrotar en un Campionat de Catalunya a Douae Ouboukir i es feia amb el Campionat Català de Milla. Fet que  no passava des de feia força temps, doncs Doaue darrerament ha guanyat tots els campionats de pista i cros en els que ha participat. El 3er lloc era per la Subcampiona de Catalunya de 10.000m, Laura Vílchez del CE Irunwithleiva. Malauradament aquest campionat femení només va comptar amb la participació de 4 atletes, per 18 que van disputar el masculí.

Podi absolut femení. Foto: FCA

On la participació va ser força amplia va ser a les curses màster, algunes d’elles amb bon nivell i molt disputades. En M35 es va complir el pronòstic i en Roger Vila (Barcelona At) que ha realitzat una gran temporada de Pista Coberta aconseguia el títol amb una marca de 4:56. En categoria M40 el Campió va ser Sergi Hidaldo del CA Terres de l’Ebre amb 4:59, 2” per davant del seu company de club, Oscar Gómez. Antonio Bono (CA Castellar) era el millor dels M45, 5:04.

Amb la cursa M50 arribava un dels moments més esperats, possiblement la que tenia més galls al galliner, amb fins 4 atletes amb un bon currículum de marques i medalles. Finalment seria l’atleta del CE Universitari Juan Gasch el que fent valer el seu millor final es feia amb el Campionat, només 1” per davant de Miguel Angel Balagué (JA Sabadell) i a 2 de Sancho Ayala (Avinent Manresa). Per posar en valor la cursa M50, en Juan Gasch guanyava amb 4:58, registre només superat pel M35 Roger Vila, tant els guanyadors de M40, com de M45 van realitzar marques superiors.

Podi M50. Foto: Cedida Juan Gasch

En categoria femenina es produïa el mateix efecte amb la victòria de Kristina Krentzien (CA Nou Barris) en W45 amb 5:55, que era capaç de realitzar millor marca que les campiones W35 Mirla Salinas (Cornella At) 6:10 i  la W40 Sara Beltran (JA Sabadell) 6:05. Ja en W50 Esther Tomás (GA Lluïsos Mataró) es feia amb la medalla d’or.

Cursa W50 i endavant. Foto: Juan Gasch

En M65 es proclamava campió l’atleta que possiblement hagi tingut el nivell més alt de tots els participants, incloent els absoluts, durant la seva trajectòria esportiva. El recent recordman estatal de 10.000m, en Jaime López de Egea (CE Ironwill BCN). Atleta que als 70 i 80 havia estat capaç de córrer en 1:47.9 i 3:37.64 el 800m i el 1.500m. Ara als seus 66 anys encara el podem veure entrenant de manera intensa al Camp d’Atletisme Antoni Amorós de Santa Coloma de Gramanet. En M70 un altre nom rellevant, Fabian Campo era el Campió.

Jaime Lopez de Egea fent sèries a les pistes de Santa Coloma. Foto: instagram atleta

Tot i que el Campionat de Catalunya de Milla en ruta es pugui considerar un campionat menor, es una bona oportunitat per apropar l’atletisme a la ciutadania compartint els carrers amb el veïns. També, per a que els atletes puguin competir d’una manera més distesa sense la pressió cronomètrica de la pista, només centrats en intentar arribar abans que el rival a la línia de meta després de 1.609 metres.

En aquest enllaç podeu consultar els resultats de la competició.