Un bon tast de Kms

Un bon tast de Kms

Aquest cap de setmana el calendari atlètic català també ha gaudit d’una cursa en ruta de 10km, amb participació d’elit i popular. Dissabte es va disputar el Tast de La Mitja amb Ayad Lamdassem i Likina Amebaw com els més ràpids.

Entre els atletes anunciats al Tast de la Mitja hi van haver baixes de consideració, com el recordman estatal de 3.000m obstacles Fernando Carro o el guanyador de 2017 i 2019 Ibrahim Chakir o Elena Loyo entre d’altres. Això ens va privar de certs duels molt interessants, però tot i això es va veure un bon nivell de marques.

En categoria femenina, Likina Amebaw, atleta etíop del Playas de Castellón va fer bons el pronòstics i amb 32:20, que representa una nova marca personal per ella, s’alçava amb la victòria i aconseguia també el Rècord de la Cursa. Pels interessos catalans, Gema Barrachina (Ríos Running) 2ª amb 33:31, l’atleta francesa del JAB-Berga Ledhem Fadouwa 3ª amb 33:41 i 4a Douae Ouboukir (CA Sant Just) que feia una bona retallada a la seva marca personal, deixant-la en 33:56.

Likina Amebaw a la meta del Tast de la Mitja Foto: Organització

Douae a la part final potser va pagar l’atreviment de córrer el 1er parcial massa ràpid, doncs passava el km 5 amb Gema Barrachina en 16:55. A la 2ª part que era un terreny més favorable no va poder incrementar el ritme, com si va poder fer l’atleta del Ríos Running. De totes maneres Douae Ouboukir ha d’estar molt satisfeta amb el seu salt de qualitat de més de gairebé 50”. Sis van ser les atletes que van córrer per sota dels 35 minuts.

Gema Barrachina als 35 anys recents complerts es quedava a només 2” del Rècord de Catalunya F35, que ostenta Marta Galimany en 33:29 (temps de pas de la ½ marató de Gydnia). La corredora del Ríos Running ara centrada a la marató, escrivia a les seves xarxes socials “Recuperando sensaciones y ritmos que hacía años que no tocaba


Gema Barrachina amb el company de club Alexandre Pagès (Ríos Running) Foto: @gemabarrachina

A la cursa masculina es va formar un grup de 6 atletes que es van mantenir compacte fins el km 7 amb un temps de pas de 21:21 (ritme 3:03), format per Xavier Badia (AA Xafatolls), Dmitrijs Sergojins (CA La Sansi), Alexandre Fine (França), Jesús Olmos (Clínica Mnorca) i el favorit Ayad Lamdassem (CA Bikila). Però en aquest punt, en Ayad Lamdassem va dir adéu als companys e incrementant el ritme de manera molt important feia un parcial de 8:01 en els darrers 3km (ritme 2:40), per arribar a meta en 29:22. Jesús Olmos i Dmitrijs Serrjogins eren 2on i 3er amb 29:46 i 29:49, l’atleta lleidatà del Bikila era capaç d’establir una diferència de 24” en només 3km, confirma que es troba en un gran estat de forma.

Grup capdavanter als primers compassos de la cursa. Foto: Pako Pota

Els atletes del AA Xafatolls Xavier Badia i Ricard Pastó amb 29:50 i 30:18 es classificaven en el 4at i 6é lloc a meta. Altres catalans destacats van ser, Xavi Tomasa (Ironwill Barcelona) 30:34, Carles Montllor (LEA La Blanca) 30:35, Ramón Linares (CA Igualada) 31:19, 23 van ser els atletes Sub32’.

Un total de 1236 van ser el corredors arribats a meta que van gaudir d’aquest nou Tast de la Mitja, dels quals gairebé una quarta part van ser dones. Tant de bo, que aquesta cursa organitzada per l’Associació Esportiva La Mitja i que ha gaudit de la col·laboració dels Ajuntaments de Canovelles, Les Franqueses, La Garriga i Granollers pugui suposar el tret d’inici per tornar a tenir continuïtat de curses en ruta els caps de setmana.

En aquest enllaç es poden consultar el resultats de la competició.