Douae i Genís, confirmació i sorpresa

El Campionat de Catalunya de Cros Curt disputat el passat diumenge a Canet de Mar, ens va deixar una confirmació, Douae Ouboukir (CA Sant Just) i una sorpresa, Genis Grau (JAB-Berga) que s’alçaven amb el títol individual. Per clubs els millors van ser el CA Vic en categoria femenina i el FC Barcelona en masculina.

Genís Grau Plana (JAB-Berga) el nou Campió de Catalunya de Cros Curt mereix una presentació, doncs és la primera vegada que parlem d’ell a Carrer Lliure. Nascut a Castellfollit de la Roca, fins fa un parell de temporades era habitual als Campionats d’Espanya de Cros per clubs, en el món de la pista només ha realitzat algun 5.000m de manera esporàdica, amb una millor marca de 15:15.65 en un Critèrium Campmany ara fa 5 anys. Però la seva progressió des de llavors ha estat molt gran i per 1er cop a la història, un triatleta ha aconseguit un Campionat de Catalunya de Cros en categoria absoluta.

Genís Grau en competició en triatló. Foto: Fetri

Ara als seus 26 anys, en Genís Grau és un destacat triatleta que al setembre de 2020 va debutar en un Mundial en Categoria Èlit com a membre de la selecció espanyola, aconseguint un 43è lloc a la prova celebrada a Hamburg. Pocs dies després entrava a meta en el 7è lloc de la Copa del Món a la República Txeca. Amb aquests grans resultats, en Genís Grau té moltes opcions de poder participar a les World Series ara al 2021, per poder competir amb els millors triatletes del món. El triatleta que a principis d’any feia el salt del Prat Triatló al potent equip sevillà del Isbylia, va ser la sorpresa del campionat superant a experimentats atletes de nivell com són Youssef Taoussi (FC Barcelona) i Lahcen Ait Alibou (CA Igualada) que es van haver de conformar amb el 2on i el 3er lloc.

Podi Individual Campionat de Catalunya Cros Curt Foto: Organització Gesport

A la cursa femenina, Douae Oukoukir (CA Sant Just) es confirma com la fondista catalana del moment, amb el permís de Marta Galimany, que podria marcar una època en els Campionats de Catalunya de pista i cros. En els darrers mesos Douae s’ha proclamat Campiona de Catalunya de 5.000m, 3.000m obstacles, cros llarg i ahir també de cros curt. Des de l’any 2000 amb Jacqueline Martin (Reebok RC), no s’havia donat el cas que una atleta es proclamés campiona de Cros Curt i Llarg a la mateixa temporada.

La victòria de diumenge de Douae Ouboukir no va ser gens fàcil, va haver de lluitar fins el final per superar a la migfondista Irene Bonafonte (Ría Ferrol), que enguany al Palau Sant Jordi revalidava els seus títols de Campiona de Catalunya PC en 800m i 1.500m. El tercer calaix del podi era per una altre atleta del CA Sant Just, la Subcampiona de Catalunya Sub20 Helena Moragas. Tot i que no figuri als resultats oficials de la competició, 2a a meta va ser l’atleta francesa del JAB-Berga Fadouwa Ledhem, però al no disposar de llicència per la RFEA era sabut que participava totalment “fora de concurs”. Fadoua Ledhem amb una marca personal de 33:14 en 10 km, tot i no comptar per la classificació final, va posar emoció obligant a Douae Ouboukir a donar-ho tot al sprint final per a guanyar la cursa.

Podi individual femení Cros Curt Foto: JJVico

A la classificació per clubs, on puntuaven els 3 millors atletes, el campió masculí amb 22 punts era el FC Barcelona amb Youssef Taoussi (2º), Abounajah el Mehdi (4at) i Mohamed Anis Dass. Segon amb 25 punts el JAB-Berga amb el campió Genís Grau, Víctor Aguilera i Pol Raich, i tercers l’Hospitalet Atletisme amb 33 punts amb Albert Nogueras (5è), Miquel Domenech (6è) i Antoni Juan Solergibert. L’equip de l’Hospitalet d’haver comptat amb la presència d’Alejandro Rodríguez que figurava entre els inscrits, molt probablement s’hauria alçat amb la victòria.

Molt meritori el 4at lloc del CE Universitari amb Joan Bru, Joan Solé i Mikel Ocerin, com ha comentat l’atleta del club en Xavier Espino al seu compte de Twitter, aconseguit amb “atletes de la casa” formats en el grup de Joan Montserrat, sense realitzar fitxatges.

CE Universitari, 4at classificat Foto: Xavier Espino

En categoria femenina es confirmava la previsió, i el CA Vic era l’equip més potent aconseguint el triomf amb Laia Andreu, Jana Aguilar i Laia Aguilar. El Cornella At amb Andrea Bernal, Barbara Anento i Mirla Salinas era 2es i el tercer calaix del podi era el JAB-Berga amb Marta Palau, Ariadna Arisó i Susagna Rodríguez. El JAB-Berga va ser l´únic club que va pujar equip el podi tant en categoria masculina, com en femenina. El CE Universitari repetia el 4at lloc amb Paula Vall-Llovera, Inés Alonso i Júlia Diez.

CA Vic, Campió de Catalunya de Cros Curt. Foto: Club Atlètic Vic

Va haver 2 equips que de ben segur haurien estat presents al podi d’haver comptat amb una 3a atleta, com són el CA Sant Just i l’Avinent Manresa. El Sant Just només amb 4 punts de Douae Ouboukir i Helena Moragas, i el Manresa amb els 12 de Marina Guerrero i Mercè Guerra, tenien molt de marge per haver classificat una 3a atleta que els hi donés accés al podi per equips.

En el següent enllaç es poden consultar els resultats del Campionat de Catalunya.

Doncs bé, amb la realització d’aquest Campionat de Cros ja podem donar per finalitzada la temporada atlètica d’hivern i ben aviat donar pas al segon bloc de la temporada amb les competicions de pista a l’aire lliure. El proper diumenge 4 d’abril ja es disputa el Campionat de Catalunya de 10.000m a Santa Coloma i el 11 d’abril es celebrarà la 1a jornada del Campionat de Catalunya de Clubs.

Foto de capçalera: Podi femení individual Cros Curt 2021 Foto: Organització Gesport