Cros Curt, final de l’hivern

Cros Curt, final de l’hivern

Tot i que ja fa uns dies de l’arribada de la primavera, a nivell atlètic català no serà fins el proper diumenge amb la disputa de la Campionat de Catalunya de Cros Curt, que es posi punt i final a la temporada hivernal. Canet de Mar acollirà aquest campionat en categoria absoluta, a nivell individual i per clubs. Sobre una distància de 4km i amb una gran participació, el podi està molt obert, amb Douae Ouboukir i Lahcen Ait Alibou com a més destacats.

El Club Atletisme Sport Canet organitzarà a la zona del Polígon Industrial Can Misser la XI edició del Campionat de Catalunya Absolut de Cros Curt, coincidint amb el XXIV Cros de Canet de Mar, que celebrarà curses des de categoria Sub12 fins a Sub18. El Campionat de Catalunya està obert a la participació d’atletes Sub20, Sub23, sèniors i màsters, la classificació per clubs es realitzarà en base als punts acumulats pels 3 millors atletes de cada club.

Pel moment de la temporada en el que ens trobem, de impàs entre la temporada de pista coberta finalitzada i la d’aire lliure per donar inici, i per la distància de 4 km, apte tant per a migfondistes com a fondistes, es fa molt difícil donar un pronòstic d’un probable podi. En categoria femenina podem destacar a les atletes del CA Sant Just, Doaue Ouboukir la campiona del cros llarg, i a Helena Moragas subcampiona Sub20, a les del CA Manresa, Marina Guerrero i Mercè Guerra. També cal tenir en compte a Irene Bonafonte (Ría Ferrol), Naima Ait Alibou (CA Igualada) i Laia Andreu del CA Vic, que sembla el club amb més opcions per a la victòria.

Douae Ouboukir en un dels moments de la cursa. Foto de Carrer Lliure

En nois, amb una enorme participació potser encara es fa més difícil parlar de favorits, podem citar a Lahcen Ait Alibou (CA Igualada), als blaugranes Youssef Taoussi i Aboujanah El Mehdi, al quartet de l’Hospitalet Atletisme Miquel Domènech, Albert Nogueras, Alex Rodríguez Pritchard i Antoni Joan Solergibert, que a priori sembla l’equip més potent per alçar-se amb la victòria per clubs.

Lahcen Ait Alibou en un 3.000m PC a Sabadell

En ambdues categories sembla que tindrem campions individuals inèdits, només en José Luis Blanco (CA La Sansi), campió al 2006 a la mateixa localitat de Canet de Mar, ho podria impedir. A la mateixa temporada 2006, llavors com a atleta del Aquadiver GEiEG, finalitzava en el 34è lloc del Mundial de Cros Curt i aconseguia el Subcampionat Europeu dels 3.000m obstacles a Goteborg. Els vigents campions Esther Guerrero i Abdessamad Oukhelfen que aconseguien el títol a Calonge al desembre de 2019, no participen a l’edició d’enguany.


Podi Campionat de Catalunya de Cros Curt Calonge 2019

Pel que fa a la classificació per clubs, en categoria masculina a part del citat Hospitalet Atletisme, també és destacada la participació del CA Nou Barris, CE Universitari, AA Xafatolls entre d’altres. En categoria femenina, el CA Vic amb Laia Andreu, Montserrat Moya i les germanes Laia i Jana Aguilar semblen favorites al triomf, davant tindran a rivals d’entitat com el JAB-Berga, el CE Universitari i el Lleida UA.

Entre els atletes participants hi ha opinions que consideren que el circuit dissenyat pel Campionat de Catalunya no és el més adequat, no sent un bon exemple en els temps de pandèmia per COVID-19 en els que ens trobem. Tot i que els 150 atletes de la cursa masculina estiguin ubicats en caselles d’una graella en els moments previs, tots començaran a córrer en el moment del tret. Per davant 4 voltes a un circuit de només 1km amb diverses “S”, on és molt probable que els primers atletes, que aniran a ritmes propers a 3’ el mil, doblin als últims que van a 4’ o més.

Circuit Campionat de Catalunya de Cros Canet 2021

Diumenge al migdia tindrem la resolució del Campionat i podrem captar les opinions dels participants.

Us deixem els enllaços per poder consultar el reglament de la competició i el llistat de participants. Els resultats es podran consultar al web de Gesport.

Per anar escalfant l’ambient, a continuació el vídeo realitzat per Esbufecs Run Vídeo de la cursa masculina del Campionat de Catalunya 2018, també disputat a Canet de Mar. Brahim Fateh (Hospitalet Atletisme) es proclamava campió individual i el FC Barcelona per clubs, amb Taoussi, López, El Mehdi i Mas.