Campions de Cros Curt

Campions de Cros Curt

Esther Guerrero i Abdessamad Oukhelfen dos dels millors atletes catalans del 2019, posaven la cirereta a les seves grans temporades amb la consecució del Campionat de Catalunya de Cros Curt. Per clubs, el CA Granollers i el CA Igualada pujaven al més alt del podi en categoria masculina i femenina respectivament.

El municipi del Baix Empordà de Calonge i Sant Antoni va ser la seu del 18è Campionat de Catalunya de Cros Curt per Clubs i de la 10a edició individual. En el període del 2007 al 2017 només es va disputar el Campionat per clubs.

Tenint en compte la relació d’atletes inscrits hi van haver absències destacades com les d’Adel Mechaal, Marta Galimany, Artur Bossy i Mohamed Zarhouni, entre d’altres. Això no va evitar que es visquessin dues curses d’un gran nivell, però dos atletes que ara per ara estan un punt per sobre de la resta van confirmar la seva condició de favorits i es van alçar amb la victòria.

Les curses d’Abdessamad Oukhelfen (CA Igualada) i Esther Guerrero (New Balance Team) es van desenvolupar de manera similar, van deixar que altres atletes marquessin el ritme a la primera part de la cursa Santiago Catrofé, Said Mechaal, Ibrahim Chakir entre d’altres a la masculina i Rosalia Tarraga (JA Elche) a la femenina tot i que per no tenir llicència per la federació catalana no comptava de cara a la classificació del campionat.

Abdessamad Oukhelfen Foto: Esports Calonge i Sant Antoni

Ja apropant-se al darrer terç de cursa, Abdessamad i Esther van fer valer el seu gran estat de forma i passaven a liderar la competició, una primera posició que mantindrien ja fins a línia de meta. De aquesta manera la banyolina Esther Guerrero i el reusenc Abdessamad Oukhelfen aconseguien per 1er cop a la seva carrera el Campionat de Catalunya de Cros Curt.


Atletes de gran nivell completaven els podis, els obstaculistes Ibrahim Chakir (At Numantino) i Ibrahim Ezzaydouni (FC Barcelona) el masculí i el focus d’atenció del cros pel fet de córrer descalça en un terreny que tampoc era una catifa Doaue Ouboukir (CA Sant Just) i la jove de només 20 anys Naima Ait Alibou (CA Igualada) conformaven el femení, en el 2on i 3er lloc respectivament. Rosalia Tarraga que té llicència per Castella la Manxa seria 3a de la cursa, al no tenir llicència per la FCA no comptava pel Campionat català..

Douae Ouboukir arribant a meta descalça Foto: Esports Calonge i Sant Antoni

A la classificació per clubs masculina el CA Igualada, gràcies a les actuacions dels “germans” aconseguia el triomf amb 46 punts, el grup format pels germans Addessamad i Abdenasser Oukhelfen (4at), Lahcen Ait Alibou (germà de Naima) i Guillem Carner, això representa un gran èxit per Maria Carbó entrenadora dels atletes del CAI. Primer campionat pel club de l’Anoia, el gran dominador de l’historial amb 5 campionats, el FC Barcelona per les absències comentades anteriorment no aconseguia completar equip. Amb 70 punts, 2on lloc pel ISS Hospitalet amb Brahim Fateh, Albert Nogueras, Josep Maria Arnal i Roger Sans. A poca distància amb 76 el CA La Sansi amb Samir Ait, Dmitrijs Serjogins, Edgar Sumskis i Driss Lakhouaja.

Podi Clubs masculins Cros Foto: CA Igualada

A la cursa femenina, el FC Barcelona amb 7 títols a l’historial tampoc presentava equip, també cal destacar les absències dels combinats de AA Catalunya (5 títols), el potent equip del CA Manresa o al ISS Hospitalet, només 3 clubs van aconseguir completar l’equip amb 4 atletes arribades a meta. Amb aquest escenari el podi quedava obert per altres clubs, que potser sense tenir grans individualitats tenen un conjunt compacte. Per 1a vegada el CA Granollers aconseguia el títol (Encarna Nuñez, Inna Lebedieva, Camilaitati Danieluk, Marisa Zapata), el 2on lloc va ser pel CA Canaletes “capitanejat” per Elia Saura i acompanyada perCarlota Rodes, Rut Sendra i Sandra Galceran. El 3er calaix del podi pel club del Maresme, el GA Lluïsos de Mataró que té una gran tradició pel cros, amb un equip format per Verónica Fernández, Eva Sans, Ana Fidalgo i Angela Pareja.

Podi Clubs femenins Cros Foto: Organització

Tot i no ser el perfil del circuit el més adient per la migfondista internacional de Banyoles, Esther Guerrero que ara ja posa el focus a la preparació de la temporada de pista coberta, no es va voler perdre aquesta important cita de cros que es donava lloc a la província de Girona. El públic present al circuit de Cros del Pavelló d’Esports de Calonge, va agrair la seva participació amb uns càlids i molt nombrosos ànims durant la cursa.

Esther Guerrero Foto: Esports Calonge i Sant Antoni

Resultats complerts de la competició.