Casserres TRACK & CAMP

Casserres TRACK & CAMP

Fa un parell de dies el petit municipi de Casserres, a la comarca del Berguedà, va saltar a l’actualitat atlètica catalana gràcies a la presentació per part de Carles Cort i Pau Llorens de la nova Pista d’Atletisme “rural”, també una reivindicació cap a les administracions per tenir a la comarca la 1ª instal·lació homologada.

La comarca del Berguedà, amb prop de 40.000 habitants, a data d’avui no disposa de cap pista d’atletisme, al setembre passat Carrer Lliure a la seva secció de clubs publicava l’article dels Joves Atletes de Berga, on ens indicava que els atletes del club que volien trepitjar pista s’havien de desplaçar a Manresa, el que representa fer uns 100 km per poder entrenar.

Aquesta pista (anell) de 400m construïda a Casserres, està ben a prop de la Zona Esportiva del municipi on es troba el camp de futbol, la piscina i les pistes de tenis i de pàdel. De ben segur que ajudarà a promocionar l’atletisme al municipi, almenys al que respecta a les curses. I tant de bo serveixi com a embrió per una futura instal·lació definitiva, on també es puguin practicar salts i llançaments.

“Als seus llocs” a la pista de Casserres. Foto: @paullorens7

A continuació compartim la publicació realitzada a Instagram per dos dels artífexs d’aquesta pista.

“Al nostre poblet tenim camps “plans”, pagesos dels autèntics, esportistes dels que fan el que poden, mil idees boges i sobretot cap por de fer-les realitat!

I quan creiem que ens fa falta una cosa…ho ajuntem tot.

Això és una Pista d’atletisme al mig d’un camp, rústica com les que corren els bons keniates! És de terra i quan plogui serà compacte, amb 400m de volta i algun metru de desnivell (però molt poc, si el noteu es que haureu d’entrenar més…jeje). Serà temporal, per respectar el cicle anual del camp però esperem que tingui continuïtat!


I creiem (Carles Cort i Pau Llorens) que si el Berguedà volem ser una comarca esportivament avançada necessitem una pista d’atletisme oficial, però mentre esperem que a qui li toca fer-la s’ho pensa…hem fet la nostre!! (Sense ajuda d’ajuntaments ni administracions publiques, ja que d’aquests esperem que facin la de veritat!!)

I el millor, que volem obrir-la de forma GRATUÏTA a tots aquells que vulguin utilitzar-la i que es responsabilitzin a cuidar-la. Mantenir en perfectes condicions el camp que l’envolta és l’únic requisit per a que tots en puguem gaudir més d’un any, esperem que no ens falleu….En la última foto us hem posat un petit mapa de com accedir-hi per a respectar el camp, és bàsic seguir les indicacions!!

I si això és possible és gràcies al pagès del camp (Cal Bernadàs) que ens ho ha posat tot molt fàcil i al pagès del tractor (Pere Torreta) que sembla que l’hagi dibuixat amb un compàs!

Pere Torreta amb el seu tractor acondicionant la pista de Casserres. Foto: @Paullorens7

Persones del món, si ho respecteu, esteu convidades a fer unes voltes!

I polítics del Berguedà, això es el nostre granet de sorra per fer una mica més evident que necessitem una pista d’atletisme de veritat, SI US PLAU!”

Els 4 pares d’aquesta pista (Carles Cort, Pau Llorens, Cal Bernadàs i Pere Torreta), ens han donat una lliçó a tots, i com deia el Capità Enciam “Els petits canvis són poderosos”.

Us deixem l’enllaç a la publicació d’Instagram.

Plànol d’accés a la pista de Casserres. Foto: @paullorens7