Caixa o faixa

Caixa o faixa

Última jugada de la temporada pels clubs catalans per poder-se mantenir a les categories estatals, aconseguir els títol, o pujar de categoria. Molt en joc en 48 hores frenètiques

Dotze grups de set clubs catalans (Barça, L’Hospitalet Atletisme, Agrupació Catalunya, CA Manresa, Cornellà Atlètic, Lleida UA i CA Canovelles) s’enfronten aquest cap de setmana al seu destí, a les seves emocions i al seu futur. Per a molts d’ells, mantenir-se o disputar any rere any les categories estatals poden ser una despesa, per d’altres és un mèrit i un benefici. Amb tot, un cop a la pista, ningú vol baixar, tothom vol pujar o guanyar el títol. Altra cosa és que els rivals d’arreu d’Espanya, durs i conjuntats, els hi posin fàcil.

Comencem amb les finals pel títol. El Barça masculí lliurarà una batalla frec a frec amb el Playas de Castellón per coronar-se com a campió de la Liga Joma, i ho farà amb molt pocs catalans inscrits, només 8 atletes locals, una xifra molt baixa. Ho faran a La Nucia durant la tarda del dissabte, i destaca la presència d’Arnau Monne, Pedro José Martín, Aleix Porras, Dídac Salas o Xesc Tresens, a banda de Retamal, Fradera i Delgado als relleus. No serà l’únic club amb catalans, doncs atletes com Alex Kingue, Llorenç Esteve, Guillem Valls (campió català absolut de 400mll) o Joan Tapias també hi seran. La tercera plaça resta molt oberta.

Stephanie Saavedra, Laura Hernández, Anna Montsó i Ghaita El Jarraz a Manresa DH 24.4.21

A La Nucia, però diumenge, el Barça femení buscarà el títol davant del València Atletismo i el Playas de Castelló. Ho farà amb tota l’artilleria, però amb una situació fins i tot pitjor que la dels nois pel que fa a atletes catalanes, només set. Cristina Lara i Jaël Bestué en velocitat, Laura Redondo, Mar Vico, Raquel Gonzàlez i els relleus amb Stephanie Saavedra i Laura Hernàndez. També València i Playas tenen catalanes d’alt nivell, i participaran Ona Rossell, Aitana Rasdma, Carmen Sánchez, Berta Castells. L’Alcampo Scorpio ha convocat a Xènia Benach i Meritxell Benito.

No és el Barça l’únic equip femení a la final del títol. En un nou èxit, el CA Manresa també hi serà i lluitarà per no quedar en les últimes posicions, amb noms com els de Mònica Clemente, Mar Juárez, Emilia del Hoyo o Meritxell Soler. Amb un grup més format a casa, les del Bages saben que tenir les seves figures en el millor estat els hi pot donar molts punts de cara a poder acabar en una posició digne.

Relleus 4×400 FCB i Manresa: Ghaita El Garraz, Stephanie Saavedra, Laura Bou, Maria Salavert

Dos clubs catalans es troben en idèntica situació de cara a buscar la permanència a Divisió d’Honor. L’Hospitalet Atletisme i Agrupació de Catalunya buscaran, a Madrid els nois i a Valladolid les noies, la salvació en una jornada d’infart. A l’estadi Vallehermoso, els dos conjunts, igualats a punts, també semblen estar-ho en forces. El conjunt riberenc arriba a la cita amb gairebé tota l’artilleria, amb noms com Dani Ponce, Xavi Barrubés, Dani Lorente o Miquel Doménech, amb la intenció de continuar un any més a DH. També l’Agrupació, amb Angel Torrero, Robert Díez o Aaron Solà al capdavant, lluitaran per aconseguir mantenir-s’hi. Que es puguin mantenir els dos clubs serà una tasca molt complicada.

A Valladolid, tant riberenques com barcelonines parteixen amb avantatge respecte als nois, doncs sumen un punt més, però no val a badar. L’equip de L’Hospitalet també arriba amb gairebé tot, amb la baixa d’última hora de Victòria Sauleda, però amb Sara Gallego comandant un grup on també hi son Anna Obradors, Mireia López, Aina Ramos o Mireia Urrutia. D’altra banda, el conjunt de Montjuïc sí arriba a la cita amb tot el que té disponible, un grup encapçalat per Andrea Alarcón i amb Laura Centella, Anna Pla o Katia Coquis com a referents, o l’experta Patricia Gainza. És possible que executant una bona final, ambdós clubs puguin aconseguir la salvació.


A La Nucia, durant el matí del dissabte, el Cornellà Atlètic masculí buscarà la victòria i l’ascens a DH. Son dues places, i malgrat no arribar amb el màxim de punts, té moltes opcions d’aconseguir la victòria. Venen de sumar dues medalles en els relleus absoluts i tenen diversos dels atletes més destacats catalans actuals. A Alacant arriben amb Bernat Canet, Marc Gale, Jaime Guerra, Jan Badia, Dani Álvarez, Jesús Castillo o Paul McGrath. De les puntuacions de tots ells en dependrà força el futur ascens.

El grup del Cornellà atlètic masculí en les jornades de semifinals

També a La Nucia, però durant el matí de diumenge, l’equip femení del Cornellà buscarà l’ascens a DH. Son diversos els rivals d’entitat que s’hauran de trobar les atletes del Baix Llobregat. De moment, arriben després de l’or al 4x400m al Campionat de relleus i d’un bon absolut a Igualada. De les marques i posicions d’atletes com Andrea Bernal, Irene Clemente, Mar Buyreu, Marina Tovar o Diwa Vila en dependrà molt l’èxit, doncs no serà una empresa fàcil.

L’altre equip immers en 1a Divisió és el Lleida UA. El grup masculí buscarà la permanència a San Sebastián, en un objectiu difícil però no impossible. Acabar en darrera posició l’última jornada dificulta les opcions. No obstant, buscaran la salvació amb homes com Mohamed Maman i Abdelmounim El Jouhk, en un gran estat de forma, o Dani Cogul i Robert Louis Downs, amb clares opcions de victòria. Exprimir la resta d’atletes serà el que determinarà l’èxit final.

L’equip femení també busca la salvació, tot i que un té un pèl més fàcil a priori que els nois. Ho faran a Monzón i amb tot l’equip disponible. Atletes com Berta Segura, Irian Padullés, Eva Pérez o Laia Vara poden sumar punts importants de cara a poder aconseguir l’objectiu final. Amb tot, hauran d’estar al 100% per evitar esglais d’última hora.

El Lleida UA en una de les jornades prèvies

Finalment, a Durango, el CA Canovelles debuta en una categoria estatal en pista, la 2a Divisió, amb l’objectiu de fer un bon paper i si cal, fer saltar la banca. Arriben també gràcies a la sessió d’equips amb els quals tenen acords d’afiliació, com ara Parets, CA Gavà o Runners El Vendrell. Atletes com Marta Mitjans, Irene Perales o Flavia Forment, més les “cedides” Griselda Serret, Ariadna Esteve i Anna Doménech formen un molt bon grup per lluitar per la victòria.

N’estarem pendents de les evolucions de tots ells, en un cap de setmana que es presenta apassionant.