El Palau Sant Jordi espera a l’atletisme català

El Palau Sant Jordi espera a l’atletisme català

Ahir, durant l’assemblea de la FCA, es va posar sobre la taula l’opció final: la pista coberta catalana es disputarà al Palau Sant Jordi. La Federació treballa perquè al gener s’hi pugui organitzar competicions.

Com ja vam avançar en aquest mitjà hores abans, la FCA i els organismes competents esportius catalans buscaven una alternativa a la Pista Coberta de Sabadell. L’hospital de campanya continuarà, almenys, fins al proper maig, i per tant, l’ús del recinte per a la temporada quedava totalment anul·lada, més tenint en compte que queda un mes i escaig per acabar el mes.

Malgrat que encara no podem saber de ben cert si podrem competir degut a les restriccions (de moment no es poden organitzar competicions catalanes), la Federació Catalana d’atletisme, amb el seu president Joan Villuendas al capdavant, feia setmanes que treballaven en una solució. Aquesta, finalment, ha arribat.

A primera hora del matí es feia una última inspecció al tartà de l’antiga pista de Vilafranca, prèvia a la de Sabadell, guardada en una nau de Mataró. Després de la primera vista es va determinar que encara es podia donar ús al material, i per tant es va decidir tirar endavant la idea que ja rondava al cap als membres de la federació.

Entre avui i dilluns s’han d’acabar de concretar millors els serrells de l’operació. S’ha de tenir en compte que un cop firmat, s’ha de començar a moure el material de Mataró, tot allò que es troba a Sabadell i pertany a la FCA (material de competició) i tot això durant el mes de desembre.


El Palau Sant Jordi vist des de fora. Foto: Ajuntament Barcelona

L’acord haurà d’arribar a través de l’empresa que gestiona el pavelló (el grup BSM, de serveis municipals) i el SGEAF, que ha donat el vistiplau a aquesta gran operació. Falta la firma oficial (de moment tota aquesta informació no s’ha ratificat per cap ens polític) i es podrà començar a treballar. Un cop es faci oficial sabrem també les xifres econòmiques de tota l’operació.

El Pavelló de Montjuïc, el més gran de la ciutat de Barcelona, ja va acollir atletisme una vegada. Va ser fa 25 anys, quan va ser la seu del Campionat del Mon Indoor. Per tant, ja sap que és rebre competicions de l’esport rei olímpic. El Palau Sant Jordi, doncs, deixarà pas a l’atletisme després d’acollir diversos esdeveniments esportius i culturals. Ara, durant aquesta època tan difícil, serà el centre d’atenció de l’atletisme català.

Cal destacar que en aquest pavelló es van proclamar campions del món atletes de la talla de Javier Sotomayor, Serguei Bubka, Ivan Pedroso, Hicham El Gerrouj, Merlene Ottey, Maria de Lurdes Mutola, i Grabriela Szabo.

En els pròxims dies, a l’espera de l’oficialitat, sabrem més notícies arrel d’aquesta impactant notícia i esperançadora per a tot l’atletisme català.

Tot això es va parlar durant l’Assemblea de la FCA, celebrada ahir, i on també es va poder copsar l’enorme esforç econòmic que faran, des d’ells mateixos fins als clubs i els/les atletes, degut a la situació actual de pandèmia, que ha provocat pèrdues de llicències, proves que no s’han celebrat i situacions precàries d’algunes entitats. La plana major de l’atletisme català va establir ponts per tirar endavant aquest moment tan delicat.