Tornem a la pista amb Oukhelfen i Las Heras

Tornem a la pista amb Oukhelfen i Las Heras

Torna l’atletisme a la pista!, si dissabte passat vam tenir la 1ª cursa en ruta a Catalunya amb la Milla Hospital de Sant Pau, avui dissabte 4 de juliol veurem als primers atletes catalans competir de nou sobre el tartà després de les setmanes d’estat d’alarma viscut. En Abdessamad Oukhelfen i en Aaron Las Heras ambdós atletes Sub23 i del Playas de Castellón competiran en el 5.000m del Míting “Desafío Nerja 2020”.

Són dos dels millors fondistes catalans de l’actualitat, amb un currículum envejable tot i la seva joventut. Abdessamad Ouhkelfen 3er classificat tant a l’Europeu de Cros Sub23 de Lisboa, com al 5.000m de l’Europeu Sub23 de Gavle i amb una millor marca en 5.000m de 13:39.27 (Huelva 19) i Aaron Las Heras Campió d’Europa Sub20 i una marca personal de 14:02.76 aconseguida a la mateixa competició de Boras.

Oukhelfen i Ezzaydouni en un moment del campionat de Catalunya de Cros. Foto d’Alex Elices/ Mataró

Tot i que estem al mes de juliol, el Míting “Desafío Nerja 2020” organitzat per la Federación Andaluza de Atletismo amb la col·laboració del Club Nerja Atletismo, obrirà la temporada d’aire lliure del calendari de la Real Federación Española de Atletismo. També estaran presents en el 5.000m atletes de gran nivell com són Fernando Carro, Sergio Jiménez, Ouassim Oumaiz o Daniel Arce entre d’altes, el bon espectacle està garantit.

En aquestes dates, l’estat de forma dels participants és molt dispar en funció dels mitjans que hagi tingut cadascú d’ells per entrenar a casa durant les setmanes de confinament i també de la planificació d’objectius d’aquesta atípica temporada. Hi haurà atletes que busquin el seu pic de forma per finals de juliol – agost o bé per setembre – octubre que és quan es disputaran els Campionats d’Espanya i Autonòmics.

En Abdessamad Oukhelfen en declaracions a CarrerLliure ens comentava:


Durant el confinament no em va ser possible entrenar en cinta, ara estem iniciant els entrenaments, però sense tocar encara ritme de pista.

La idea per aquesta cursa, és una 1ª presa de contacte amb la competició, sortir tranquil i en funció de les sensacions decidir.

Pel que respecta a Aaron Las Heras, darrerament no hem tingut la oportunitat de veure’l competir per pistes de Catalunya, doncs és un dels atletes catalans que està cursant estudis universitaris als Estats Units, concretament a la universitat de Wake Forest a Carolina del Nord. En aquesta competició de Nerja podrem gaudir del seu córrer.

Aaron Las Heras, or en 5.000m i MMP Foto: RFEA

El Míting “Desafío Nerja 2020” que està patrocinat per “Cervecería El Pulguilla” i “Chiringuito Ayo” es completarà amb un concurs de llargada mixta, 400m fem, i un 1.500m tant en categoria femenina, com masculina.

El Míting es podrà seguir en directe a través de streaming a youtube i amb els resultats a la web de la Federación Andaluza de Atletismo.

Accés als resultats en directe de la web de la Federación Andaluza de Atletismo.