Primera cursa post confinament realitzada

Primera cursa post confinament realitzada

La I Milla de Sant Pau s’ha disputat avui amb les mesures de seguretat pertinents i amb alguns corredors destacats

La primera competició a Catalunya després del confinament ja és una realitat. A l’Hospital de Sant Pau s’ha disputat “La cursa de tots”, la 1a milla de Sant Pau amb una participació d’uns 100 corredors i amb alguns atletes destacats del panorama de la ruta

Amb fortes mesures de seguretat i molts voluntaris que vetllaven perquè tot anés rodat, els atletes han anat sortint en blocs de dos cada cinc segons i la classificació es determinava gràcies als millors temps de cadascú després d’1,6 km (1 milla). Es podien fer un total de sis voltes i molts d’ells han acabat per gaudir-les totes.

Albert Nogueras ha acabat tercer a la general. Foto de Carrer Lliure

El guanyador en categoria masculina ha sigut l’atleta del Runners Espanyol Josep Díaz, que per sorpresa i contra tot pronòstic ha derrotat a d’altres companys amb més cartell. Ha completat els 800m en 2:27 (a 3:09 el km) i amb temps final de 05:02. En segon lloc ha arribat Reyes Estévez, un dels noms més destacats avui a la milla, amb 2:30 el 800 i 3:10 el km i temps final de 05:03. En 3r lloc ha acabat l’atleta de L’Hospitalet Atletisme Albert Nogueras (2:34 el 800m i 3:10 el km) i 05:12 final.

Josep Díaz ha estat el guanyador de la categoria masculina. Foto Carrer Lliure

Altres atletes destacats que hem pogut veure avui a Sant Pau han estat Carles Castillejo (4rt) i Jose Luís Blanco (5è), que han pogut córrer per primer cop després del confinament i han tingut el primer tast de les curses que vindran a partir d’ara.

En categoria femenina, la guanyadora ha estat Nerea Costal, del CA Running, amb temps de 2:53 el 800m i 3:44 el km (05:58 temps final). En segon lloc ha acabat l’atleta del Barça Anna Bové, amb 2:50 i 3:44 el km (05:59 temps final). En tercer lloc ha arribat Jackeline Gómez, amb 3:29 el 800m i 4:12 el km (06:42 temps final).


Nerea Costal la guanyadora de la categoria femenina. Foto Carrer Lliure

Els voluntaris i XipGroc (l’organitzador) han estat presents en tot moment vigilant que els atletes complissin les mesures de seguretat. S’ha pres la temperatura abans de l’entrada al recinte, s’ha separat els atletes a la sortida i a l’arribada no s’ha permès abraçades o gestos molt propers. Durant la cursa també s’ha mantingut la distància.

Des de l’organització ens han apuntat que no hi ha hagut entrega de premis per evitar que els atletes estiguessin aprop entre ells i alguns gestos que poguessin provocar debat, i al ser una cursa benèfica s’ha volgut donar importància al motiu final, que era la lluita contra la COVID-19 (la recaptació ha anat destinada a la lluita de la malaltia).

En paraules a Carrer Lliure, Reyes Estévez ha volgut destacar com ha estat tot organitzat: “Estàvem tots esperant de manera ansiosa competir. No ha estat tan disputada com d’altres, però pel que fa al gaudi ha sigut molt reconfortant. Poder córrer per dins de l’hospital és una experiència que m’emporto per mi” ens ha comentat.

També hem pogut parlar amb la segona classificada femenina, la campiona del mon W35 en 1500, Anna Bové: “Ha estat una competició molt ben organitzada, la idea de la cursa és boníssima, però per a nosaltres encara és molt nou, estem una mica a l’expectativa. Mica en mica anirem veient les noves tàctiques de l’atletisme” ha comentat.

Xipgroc ha donat per bona la competició i ja prepara la propera, a l’estadi Serrahima, el dia 11 de juliol, per tornar a reunir els atletes de cara a la preparació de les competicions a partir de setembre.

Podeu consultar els resultats definitius al web de Xipgroc