Sevilla espera als Sub23

Sevilla espera als Sub23

Sevilla tindrà aquest proper cap de setmana un color especial, color a atletisme, el Campionat d’Espanya Sub23 reunirà a molts dels millors atletes estatals de la categoria. Pel que respecta a l’atletisme català més de 40 atletes es desplacen a la capital andalusa, entre els que cal destacar la participació de medallistes absoluts com Abdessamad Oukhelfen i Ramón Adalia, i també a Ona Rossell i Àfrica Radsma que eren quartes a les seves proves.

Per diferents motius hi haurà baixes de noms destacats tals com Jaël Bestué, Sara Gallego, Aleix Porras, Pol Retamal o Xènia Benach entre d’altres, uns van posar fi a la temporada ja fa uns dies o d’altres ni tan sols han competit a l’estiu d’aquest atípic 2020. La participació d’aquest campionat és sensiblement inferior a anys anteriors, fet pel qual algunes curses seran a final directe.

L’atleta català masculí més destacat d’aquest estiu, en Abdessamad Oukhelfen (Playas de Castellón) vol posar la cirereta al pastís de 2020 d’una manera molt especial, intentarà fer doblet de títols en 1.500m i 5.000m. Dissabte a la nit (20:50) disputarà la final de 5.000m, on veient les millors marques dels participants sembla disposar d’un marge considerable. Possiblement els rivals més durs siguin altres 2 catalans, el Campió Europeu Sub20 Aaron Las Heras (Playas de Castellón) i Said Mechaal (ADA Calvià) ara amb llicència per Sòria. També competirà el recent campió de la Cursa de la Mercè de dissabte en Naoufal Erraoui (Trespack  Team). Per que no somiar, amb un podi català!

Abdessamad Oukhelfen al podi del Campionat d’Espanya 2020, Foto: @Sportmedia

En aquesta edició el 1.500m serà a final directa, fet que ajuda a que Abdessamad Oukhelfen pugui arribar a la final de diumenge tarda (19:15) més descansat. En aquesta prova Abdessamad no ho tindrà fàcil per aconseguir medalla, no és una prova on s’hagi prodigat gaire. Tot i que aquesta temporada en un control de la FCA realitzava una marca de 3:46.75 tirant de la seva sèrie de principi a fi, al dia següent de proclamar-se Campió de Catalunya de 5km amb 14:00. Els seus principals rivals també seran catalans, atenció als atletes de la Unió Colomenca Carlos Saez amb la millor marca dels inscrits (3:43.52 Gavà 2020) i a Elias Rachidi (3:46.20), també hi haurà atletes de la resta de l’estat amb marques similars.

Ramón Adalia (AA Catalunya) recent medallista de bronze absolut en triple salt a Alcobendas amb la seva recent marca de 16.33m que el situa com a 5è català all-time, és el favorit al títol Sub23. També estarà a la lluita pels primers llocs l’atleta del Cornellà Atlètic en Julen Sayago. Al salt de llargada també amb grans opcions Xavier Barrubés (L’Hospitalet At) que figura amb la 3ª marca dels inscrits.

Ramón Adalia, campió d’Espanya Sub23 amb 16.35 a Salamanca 2020

A la recta principal en proves del hectòmetre veurem competir a dues atletes que eren quartes al Campionat d’Espanya Absolut a Getafe i que aquí a Sevilla estan entre les favorites al títol. En el 100mll estarà Ona Rossell (Cornella At) que està realitzat un 2020 de gran nivell, amb 11.91 té la millor marca de les participants. Mentre que a la cursa amb tanques destaquem a Àfrica Radsma (Playas de Castellón), també participarà Laia Saumell (Cornellà Atlètic).

Ona Rossell al Campionat de Catalunya. Foto de Carrer Lliure

Altres noms propis que creiem que brillaran al Campionat de Sevilla, són Aaron Solà (AA Catalunya) que amb 16.68m té la millor marca dels participants en el llançament de pes i la 3ª en el de disc. En el pes també competeix Iker Vaqué (AA Catalunya) que pot aspirar a medalla de realitzar un bon concurs. Seguint amb els llançaments masculins i també amb bones opcions, David Martin (FC Barcelona) en martell i Jhon Louis Garcia (AA Catalunya) a la javelina.

Continuant amb els atletes que podrien sortir victoriosos de Sevilla trobem a Joan Martínez (FC Barcelona) que doblarà 100m i 200m, les millors opcions les té en el 200m doncs amb 21.14 és el més ràpid dels participants. En el 100m també participarà en Jordi Belenguer de la AA Catalunya, mentre que en el 400m estarà Iván Azuara (UA Terrassa).


Olga Morraja (L’Hospitalet At) amb una marca de 39.99m té grans opcions de podi en el llançament de disc doncs té la 2ª millor marca de les inscrites, també competirà Irina Peña (CG Tarragona). Completen la llista de llançadores Ariadna Domínguez (CA Montornés) en pes, Belen Bermejo (CG Tarragona) en martell i Clara Gabaldón (AA Catalunya) en javelina.

Una altre triplista de la AA Catalunya Naiara Estanga amb 13.30m també figura entre les favorites al podi. Estarà acompanyada per altres dues catalanes, com Susan Stephen (Lleida UA) i Florina Sabou (AA Catalunya). Seguint amb el concurs de salt de llargada trobem dues atletes més de la AA Catalunya Clara Gabaldón i a Florina Sabou que doblarà llargada i triple. Al salt d’alçada la representant catalana serà Marta Pérez (Capex).

Naiara Estanga acabant segona d’Espanya sub23. Foto de Carrer Lliure

En el migfons femení tot i la gran igualtat que hi haurà també trobem noms destacats, Laia Casajoana (AD Marathon) i Núria Tillo (AA Xafatolls) al 800m. Al 1.500m, l’atleta del Xafatolls juntament amb Elia Saura (Valencia At) que ha competit molt poc aquest 2020, (la darrera referència la tenim el 22 de juliol a Olot on realitzava un 1.000m en 2:59.97), surten amb opcions de podi. També participarà Laura Rodríguez (Lleida UA), que també figura inscrita en el 5.000m.

En els salts verticals masculins de la mà d’Hèctor Ramos (CA Igualada) podria arribar una medalla en el salt d’alçada tot i la igualtat entre els 6 participants, amb 2.04m figura el 3er entre els inscrits. En el salt amb perxa competiran 2 atletes catalans, Alex Gràcia (FC Barcelona) i Oriol Almirall (AA Catalunya).

El 110m tanques serà la prova masculina amb la participació catalana més nombrosa amb fins a 5 atletes, lidera el grup Marc Galé (Cornellà At), seguit per Javier Lorente (L’Hospitalet At), Pau Aragonés (AA Catalunya), Miguel Garcia (Cornellà At) i Xavier Gravalos (CA Molins). En el 400m tanques masculí que serà final directe competiran Joel Martin (AA Catalunya) i Pau Rey (GA Lluïsos Mataró), mentre que a la prova femenina estarà Geena Stephens de la UA Terrassa.

Marc Gale, 8.06 a semifinals i 8.07 a la final de l’Absolut d’Ourense 2020 Foto CarrerLliure

A les proves combinades també troben a catalans de gran nivell com a Pol Vila (FC Barcelona) i a Alex Valverde (Cornella At) en el decatló i a Elia Rovira del GEiE Gironí a l’heptatló. Mentre que al 10.000m marxa competiran Paula Juárez i Ferran Campins ambdós atletes de la UA Terrassa.

Pel que fa a les curses de relleus, únicament es disputarà el 4x100m sent el CA Molins en categoria masculina l´únic representant català, composen l’equip Roger Junoy, Aleix Alsina, Ferran Pedrola, Marc Pizarro i Xavier Gràvalos, sent 1 d’ell atleta reserva.

A continuació us deixem els enllaços per poder consultar l’horari de la competició i la llista de inscrits de les proves individuals i de les curses de relleus.