Sabaly i Ouboukir triomfen al Masnou

Sabaly i Ouboukir triomfen al Masnou

El dia de Sant Esteve s’ha celebrat la 41a edició de la Sant Silvestre del Masnou, entre gairebé 900 corredors arribats a meta, els guanyadors d’aquesta cursa de 5km tan especial han estat Boubacar Sabaly (CA Lloret-La Selva) i Douae Ouboukir (CA Sant Just).

A poques hores de l’inici de la cursa ens arribava la noticia que els guanyadors de 2019 els letons Kitija Valtere i Dmitrijs Serjogins no podrien competir, a l’haver-se cancel·lat el vol que els havia de portar des de Riga fins a Barcelona, d’aquesta manera s’obria la porta a tenir campions inèdits al Masnou.

La Sant Silvestre del Masnou “Gran Premi Diputació de Barcelona”, que és la més antiga de Catalunya, ha estat la 1ª cursa Sant Silvestre que s’ha disputat a tota Espanya. Enguany degut a les restriccions anti COVID només es disputaran 2 més, probablement les més importants, la Cursa dels Nassos a Barcelona i la San Silvestre Vallecana. El protocol sanitari ha estat com el que es va portar a terme a la Cursa de la Mercè, presa de temperatura i rentat de mans per accedir a la zona de competició, escalfament ordenat i graella de sortida per fileres de 4 corredors sortint cada pocs segons. Al ser una cursa tipus contrarellotge, el temps vàlid per la classificació general és l’atorgat pel sistema de xip.

Per repartir als 900 corredors la matinal ha constat de 3 curses amb sortides a les 9:30, 10:30 i 11:30 sent aquesta darrera el plat fort, per estar reservada als atletes de més nivell. Un cop donat el tret de sortida ha estat l’atleta del Playas de Castellón Roberto Alaiz el primer encarregat de marcar el ritme de cursa, per l’atleta lleonès aquesta era la 1a competició després de que el passat 22 de novembre es retirés durant la disputa dels 10km d’Alcobendas per molèsties en un bessó.

Alaiz, Baños, Fernández, Sabaly, Sumskis, Domenech a la Sant Silvestre del Masnou. Foto: Biel Ràfols

En el ràpid circuit del Masnou, fins a 10 atletes de nivell molt similar composaven el grup de cap. Finalment ha estat l’atleta senegalès però resident a Catalunya Boubacar Sabaly (CA Lloret-La Selva) el que ha obtingut el triomf, l’especialista en 3.000m obstacles aturava el crono amb un temps de 14:36. Segon el migfondista del CA Gavà Miquel Domenech amb 14:38 i en 3er lloc Roberto Alaiz amb 14:42. Amb el mateix crono de 14:42, també el jove Sub23 del CA Manresa Toni Baños, que després de 2 temporades per Estats Units el tenim novament per terres catalanes i 5è Xavi Tomasa amb 14:45.

Boubacar Sabaly entrant a meta. Foto: La Sansi

La cursa femenina també ha estat molt emocionant amb 5 noies en el grup de cap inicial, Gisela Carrión, Helena Moragas, Victòria Sauleda, Douae Ouboukir i Eva Arias, amb Marta Castroviejo ja uns metres despenjada. Un grup amb atletes d’especialitats molt diferents, des del migfons fins el trail, passant per la triatló o els obstacles que coincidien en una cursa de 5km en ruta per mesurar les seves forces. L’actual Campiona de Catalunya de 5.000m, Douae Ouboukir (CA Sant Just) ha demostrat ser l’especialista de la distància i amb un bon registre de 16:55 aconseguia la victòria de la Sant Silvestre del Masnou.

Carrión, Moragas, Sauleda, Ouboukir i Arias a la Sant Silvestre del Masnou. Foto: Biel Ràfols

El podi el completava la corredora especialista en trail-running Gisela Carrión (CE Penedès) amb 17:05, Gisela Carrión també és una molt bona corredora en ruta, doncs a la cursa dels Nassos 2019 aconseguia un meritori 5è lloc amb un gran registre de 34:24. El 3er calaix del podi era per l’especialista en 800m Victòria Sauleda amb 17:20, 4a la jove triatleta de només 17 anys Helena Moragas amb 17:32, amb llicència atlètica pel CA Sant Just i 5à l’atleta de La Rioja Marta Castroviejo amb 17:56.


Douae Ouboukir entrant a meta. Foto: La Sansi

L’atleta Miquel Domenech subcampió al Masnou ens feia arribar les següents declaracions en relació a la cursa i al seu recent canvi de grup d’entrenament:

Primer de tot m’agradaria reconèixer l’esforç de La Sansi per organitzar una cursa com aquesta en aquests dies tant difícils.

Hi ha hagut un gran nivell. Ens aniríem estirant poc a poc al llarg dels quilòmetres i a l’últim gir de 180° graus, les posicions ja quedaven establertes fins a la meta.

Les sensacions han estat molt bones, d’acord amb els entrenaments realitzats. Per això vull agrair la benvinguda rebuda al nou grup d’entrenament i sobretot l’ajuda del meu entrenador, el José Antonio Prieto.”

Un cop disputada l’edició 41a de la Sant Silvestre del Masnou, gràcies a l’esforç i treball de l’Ajuntament de El Masnou i el Club La Sansi, amb el patrocini esportiu de HOKA ONE ONE, només queda desitjar que l’edició de 2021 es pugui celebrar en condicions de normalitat. Amb la presència de les tant apreciades curses infantils, amb públic i amb un nombre més ampli de corredors.

Els resultats de la 41a Sant Silvestre del Masnou es poden consultar en aquest enllaç.

distancia ı mans ı mascareta | ventilació