Mònaco, un altre any serà

Mònaco, un altre any serà

Ibrahim Ezzaydouni finalment no participarà avui al 3.000m obstacles del “Herculis Meeting International d’Athlétisme” de Mònaco, tenia opcions de fer-ho en funcions de llebre, però finalment no s’ha confirmat. De totes maneres, Carrer Lliure ha aprofitat la oportunitat per parlar de nou amb ell.

Ezzaydouni és un dels millors atletes catalans i era un dels pocs amb grans opcions per estar present als Jocs Olímpics de Tòquio 2020, a l’article “Si els JJOO fossin demà” en fèiem l’anàlisi.

Abans del Campionat del Món de Doha, dins dels articles “Catalans a Doha”, Carrer Lliure va poder parlar amb ell, per conèixer més sobre el seus inicis, i el seu estat de forma previ a Doha. Ara ja passats uns mesos podem dir que amb la seva participació al Mundial, l’atleta del FC Barcelona va tancar una temporada excel·lent, a Doha amb 8:23.99 quedava 5è a semifinals dels 3.000m obst, només a 1.5” d’aconseguir el passi a la final per temps.

Fent un repàs a la temporada 2019 de l’Ibrahim Ezzydouni, veiem que prèviament havia aconseguit nova marca personal 8:14.49 al Meeting de Paris de la Diamond League, 4at a The Match Europa – USA a Minsk amb 8:23.99, i 3er al Campionat d’Espanya de La Núcia. Amb 8:14.49 disposa de la mínima pels JJOO de Tòquio (8:22), està 2º al rànquing estatal (per darrera de Fernando Carro) i és el 22è del World Ranquing a 3 atletes per país, al 3.000m obstacles participaran 45 atletes als JJOO.

Ara ja tornant al present, l’atleta de Canet de Mar ens explica que tot just coincidint amb l’inici del període de confinament, per allà a mitjans del mes de març, va començar a patir una pubàlgia.


Ibrahim Ezzaydouni en un entrenament amb bicicleta. Foto: Instagram

Durant el període de confinament no va poder entrenar i més tard a l’aixecar el confinament va començar a combinar entrenaments de cursa a peu suau amb sortides en bicicleta durant 1 mes i mig, per recuperar l’estat de forma de manera gradual i sota el tractament del prestigiós fisioterapeuta del CAR de Sant Cugat Miquel Àngel Cos.

Ara ja a mitjans d’agost, després d’un bon mes entrenant a Font Romeu amb companys com Abdessamad Oukhelfen, Joan Tapias e Ibrahim Chakir entre d’altres, Ezzaydouni ens explica:

El meu estat de forma és òptim, però encara no estic al 100%. La meva intenció és arribar bé al Campionat d’Espanya i a continuació aprofitar l’estat de forma per aconseguir una gran marca en un míting

Ibrahim Ezzaydouni entrenant a Font Romeu. Foto: @dmeumann

Recordem que el Campionat d’Espanya en el cas dels 3.000m obstacles serà el dissabte 12 de setembre a l’Estadi de Vallehermoso a Madrid, on Ibrahim Ezzaydouni amb grans opcions de medalla, haurà de competir contra rivals de gran entitat com son Fernando Carro, Daniel Arce i Sebas Martos, entre d’altres.

Ezzaydouni amb 8:14.49 és 3er del rànquing català de tots el temps, a menys de 2 segons de l’actual Rècord de Catalunya 8:12.86 de José Luis Blanco (Huelva, 2006), 2on és Àngel Mullera amb 8:13.71 (Brussel·les, 2012). Tenint en compte les grans temporades que està realitzant en Ibrahim, aquest rècord podria ser actualitzat en breu.

Des de Carrer Lliure seguirem amb atenció les seves competicions.