Catalans a Doha (4): Ibrahim Ezzaydouni

Catalans a Doha (4): Ibrahim Ezzaydouni

Si algú necessita trobar un expert en curses d’obstacles, no ha de deixar de visitar Canet de Mar (precisament, molt aprop de Lloret). Allà ha de buscar a un noi, nascut al Marroc, que ha participat a la Diamond League, a The Match, ha guanyat medalles a nivell espanyol i ha defensat Catalunya en el torneig de federacions.

Ibrahim Ezzaydouni (Ziadna (Marroc), 1991) va arribar a Catalunya als nou anys. No obstant, no va rebre la nacionalitat espanyola fins fa poc. Aquest serà el seu primer mundial, després de recórrer any rere any les curses populars catalanes i els campionats absoluts en ruta, de vèncer, i de firmar amb el FC Barcelona les millors actuacions possibles en pista. Tercer en el campionat absolut a La Nucia, Ezzaydouni arriba com un tro a Doha.

Entrevista

Perquè obstacles?

De petit sempre vaig ser un “saltimbanqui”, i també se’m donava bé córrer en terreny llis, per tant, el 3000 obstacles era la combinació ideal per mi.

Ets més de córrer per pista o en curses al carrer?

Soc més fan de córrer en pista, però les curses de carrer si son planes també se’m donen bé i les tolero. On no m’acabo de trobar còmode és en un cros i en les curses més dures en pujada.

Coneixes Qatar?

Presencialment no el conec, però si conec el país, les costums, on està ubicat… aquesta serà la meva primera vegada allà.

En quin nivell arribes a la cita?

Doncs crec que arribo en el meu millor moment. Els entrenaments estan sortint bé, però òbviament dependrà del dia en el que competeixi, les sensacions o el clima, això és un altra cosa, però ara mateix em sento molt bé.


Quins rivals tens marcats a tenir en compte?

Bàsicament tots els que tinc per davant en el rànquing, el meu objectiu principal es poder estar present a la final, i un cop allà qualsevol cosa pot passar. M’agradaria lluitar per les primeres posicions.

Marroc o Canet de Mar?

Marroc és especial, però jo em quedo amb Canet de Mar, perquè és el poble on he crescut, on m’he criat i on he viscut gran part de la meva vida. A més crec que és un poble amb una combinació perfecte de mar i muntanya, ideal per mi. Em quedo amb Canet.

Actualment estàs en el teu millor moment en l’atletisme?

Jo crec que sí, estic en el meu millor moment. Des de que vaig començar a practicar atletisme crec que ho faig millor, tinc l’experiència suficient que vaig adquirint amb el temps. Desitjo estar encara millor l’any que ve.

Amb qui pensaries si guanyessis una medalla a Doha?

Primer de tot em vindria al cap la meva mare, és amb qui més hi pensaria. Però a banda d’ella pensaria en tota la gent que ha estat al meu costat en els moments difícils i que m’ha ajudat en el mon atlètic.

Què els hi diries a tots els nens i nenes que arriben d’un país estranger i lluiten per tirar endavant en un indret diferent a través de l’esport?

Deixar enrere tot el que tens al teu país i començar de nou és molt dur, per tant a aquests nens i a aquestes nenes els hi diria, primer de tot, han d’aprendre l’idioma, per poder integrar-se ràpidament a una cultura diferent, sense perdre la seva. Després haurien de poder combinar els estudis amb l’esport, per integrar-se i divertir-se. Quan es facin grans ja decidiran que volen fer dins del mon de l’esport.