Les notícies més destacades de la setmana

Les notícies més destacades de la setmana

Manresa, Castelló o Marta Galimany son alguns dels noms propis d’aquesta setmana, darrera d’agost, on els atletes i els clubs preparen els possibles campionats de setembre. Diem possibles perquè les darreres mesures arran de la pandèmia de la Covid-19 provoquen que, com a mínim, mantinguem el dubte sobre si les grans proves del calendari es podran disputar.


  • Començàvem la setmana amb el GP Diputación de Castelló, celebrat el passat dilluns i amb una cinquantena d’atletes catalans competint amb d’altres d’alt nivell d’arreu de l’estat. Algunes marques personals, com la d’Abdessamad Oukhelfen al 5000m, i proves dominades per atletes d’aquí (com el Pes masculí o el 800m Femení, amb 1r lloc per a Victòria Sauleda) van ser les notícies més destacades d’interès nostre. Aquí podeu llegir la crònica.
  • Dimarts vam veure com l’Ajuntament de Valls denominava les pistes d’atletisme amb el nom de Marta Galimany, la seva atleta més destacada. L’acció va provocar un gran rebombori a les xarxes, amb la posterior aprovació de la gran majoria del mon atlètic. Galimany va expressar la seva alegria i felicitat.
  • El mateix dia, la Federación de Atletismo de Madrid ajornava tres campionats locals (Combinades, Absolut i Marxa). A priori va fer saltar les alarmes, doncs aquestes proves s’havia de disputar a Getafe, una de les seus del Campionat Absolut d’Espanya, i el motiu podia ser la pandèmia. No obstant, la federació madrilenya va voler explicar que només es devia a la impossibilitat d’utilitzar la pista aquells dies…
  • La FCA va publicar el dimecres la llista d’inscrits per al Campionat de Catalunya de 5km en ruta, que s’ha de celebrar aquest proper dissabte a les 20.30h a Santa Cristina d’Aro. Marta Galimany, Santiago Catrofe o Abdessamad Oukhelfen son alguns dels noms destacats. Aquí podeu consultar la llista.
  • El Club Atlètic Manresa va emetre un comunicat explicant que les obres del canvi de tartà començaran aquest proper dimecres 2 de setembre. Recordem que aquí vam explicar que aquestes obres havien trigat més del compte en iniciar-se. A priori, els atletes manresans aniran a Vic a continuar l’entrenament.
  • Diversos clubs, com ara l’UA Montsià, l’Atletisme Torelló, el CE Universitari, el CA Igualada, CA Figueres o Atletisme Montornès van anunciar a les xarxes l’inici oficial de la temporada de les seves escoles i de l’inici d’entrenaments dels grups de tecnificació (de tots aquells atletes que no estaven entrenant ja). A priori, totes les activitats d’aquests clubs comencen a partir de setembre (entre el dimarts i el dijous de la propera setmana).
  • Dimecres es van publicar les llistes definitives pel control de Mollet del Vallès del proper dissabte 29 d’agost i del control de diumenge a Santa Coloma de Gramenet. La novetat en aquest últim cas va ser la modificació de l’horari de cara a poder garantir les distàncies de seguretat pertinents. Al final, les proves es disputaran des de bon matí (10h) i fins les 21.15h de la nit.
  • En Carles Baronet indicava a la xarxa social Twitter que l’atleta del Cornellà Atlètic (ex del CAG), Ingrid Gress, marxa als Estats Units a estudiar i entrenar a la Huntington University d’Indiana, així com han fet d’altres al llarg dels últims anys.
  • Cal destacar la cancel·lació del control del dissabte a Reus, organitzat pel Reus Ploms, degut a les restriccions imposades per aquell ajuntament arrel de la pandèmia de la Covid-19.
  • Ahir es va celebrar l’11è Memorial Julio Álvarez de llançaments a Manresa. Cal destacar el duel en el martell femení entre Laura Redondo i Berta Castells, amb victòria per a l’atleta del FC Barcelona amb marca de 66.31m, per 63.07 de l’atleta tarragonina.
  • El corredor d’ultrafons Pau Capell va fer ahir el recorregut de la prova de l’Ultra Trail del Montblanc amb l’objectiu de baixar de les 20 hores. Finalment va aturar el cronòmetre en 21h 17′.
  • Demà es disputa el Meeting National de l’Est Lyonnais a França. Victòria Sauleda participarà en el 800mll de cara a seguir preparant els propers campionats importants.