El Congost continua sense nou tartà

El Congost continua sense nou tartà

El CA Manresa confia en la promesa de l’Ajuntament, però la situació actual general ha provocat que les obres pel canvi del tartà de les pistes s’hagin endarrerit i encara no hagin començat

Durant aquest 2020, les pistes d’atletisme de Manresa havien de “patir” un canvi d’imatge, així com ja ho han fet d’altres recentment com Igualada o Mataró. La superfície de la pista calia canviar-la, doncs segons els atletes del CA Manresa que hi entrenen diàriament, la gran majoria dels carrers estaven “inservibles”. Ajuntament i club es van posar a treballar en el nou projecte i finalment, aquest estiu, havien de començar les obres pel canvi del tartà.

En el pressupost municipal de 2020 ja entrava aquest nou projecte, s’havia aprovat i per tant s’havia de fer efectiu durant el transcurs de l’any. Segons el club, s’havien d’iniciar les obres a principis de juliol. Però estem encarant la segona quinzena d’agost i les obren encara no han començat.

“Teníem aprovat el projecte a nivell municipal, però la pandèmia i el confinament no ens han ajudat pas, i continuem esperant l’inici de les obres” explica a Carrer Lliure la presidenta del club, Mercé Rosich. “Ens preocupa de cara a iniciar la nova temporada amb condicions el fet de no tenir els terminis clars” assegura.

El Josep Maria Llanas, de l’Avinent Manresa. Foto de Carrer Lliure

Malgrat tot, el club confia en les intencions del consistori. “El regidor d’esports ens ha fet saber que tot està a l’espera que l’empresa guanyadora presenti el pla de seguretat de l’obra. Per tant, l’inici pot ser en breu” ens confirma Rosich.


A dia d’avui, els atletes que ho desitgin encara poden entrenar a la pista. l’Ajuntament la va obrir a mitjans de maig i des de llavors es pot entrar. Amb tot, i com a previsió, el club va demanar la pista de Vic per quan el 2 de setembre comenci l’escola d’atletisme i no puguin utilitzar El Congost. A més, el grup d’adults ha de preparar les competicions nacionals (la Copa de Clubs) i les individuals del setembre.

“Amb les últimes notícies és possible que les obres comencin a finals d’agost, per tant, això ens obliga a començar la temporada d’escola i a encarar les proves nacionals absolutes en un altra pista” comenta Rosich. “En breus tenim una reunió dins de la parcel·la tècnica per poder anar avançant”.

El CA Manresa el dia anterior a la disputa del campionat a Sòria. Foto del CAM

Tots els membres del club, incloent entrenadors i direcció esportiva, tenen una opinió semblant i esperen que aviat puguin començar les obres. “Hem hagut de trobar solucions per poder adaptar tots els entrenaments. El grup de llançadors, per exemple, ha marxat a Sallent on han habilitat un espai per a la pràctica de les disciplines pertinents”. ens explica Xavier Tarragó, vocal del club.

La situació no ha ajudat pas, però és evident que el CAM ha de buscar solucions de cara a les properes setmanes, tenint en compte que encaren diverses proves importants. Per començar, son l’únic club català que participarà en categoria femenina a la Copa Iberdrola del proper 5 de setembre. Una pista en condicions, de cara al futur, sembla que és clau per mantenir el nivell actual.