Les notícies destacades de la setmana

Es van acabant les competicions i les poques que quedaven s’han acabat ajornant. A més, les curses de ruta no han pogut començar encara degut al confinament. Però aquesta setmana han passat altres coses

• Començàvem la setmana observant el calendari del mes de novembre: a nivell català, s’havia d’acabar la temporada de pista (amb el campionat adaptat i la lliga de clubs), però ambdós s’han hagut d’ajornar. També les primeres curses de ruta, com ara la Mitja Marató de Lleida, la Cursa Popular de Sants, el Trail Girona o la Mitja Marató de Montornés.
  • Diversos clubs han aconseguit que els seus ajuntaments obrin les pistes d’atletisme pels atletes DAN o els que tenen llicència espanyola. Vèiem l’exemple de L’Hospitalet Atletisme que ho explicava en una piulada, però també hem vist vídeos d’atletes en altres parts de Catalunya entrenant a les seves respectives pistes.
  • La competició que sí se celebrava era el Campionat d’Europa Màster de Trail. Dos catalans hi han pres part: Domingo Ortega, de l’UA Terrassa i Toni Santisteban, del CE Penedés. El primer ha aconseguit el bronze individual en la categoria M70 en la cursa de 8,5 km, mentre que l’atleta del conjunt penedesenc ha acabat 4rt en M45 i Or en equips.
  • L’Atletisme Terres de l’Ebre també ha decidit ajornar la celebració de les seves competicions. En aquest cas es tracta del Cros ATE territorial i el Campionat de Catalunya de Cros universitari, que s’havien de realitzar el proper dia 29 de novembre
  • En la nostra notícia destacada explicàvem quines possibilitats tenien els clubs catalans d’atletisme de patir contagis i rebrots de la COVID-19 a les seves pistes, amb el testimoni de diverses entitats que han volgut participar.
  • Ahir es va disputar el Campionat d’Espanya de Clubs Sub16, última competició estatal de promoció de l’any 2020. L’Agrupació de Catalunya va pujar al podi en la final femenina, amb 100 punts, acabant tercer i amb medalla de bronze. Bemnet Vidal, atleta del Nou Barris competint amb l’equip resident al Joan Serrahima, va aconseguir la millor marca sub16 espanyola de la història en els 1500 obstacles (4:56.27). El CA Canovelles va acabar en una 5a posició històrica.
  • Avui començava la Zurich Marató Barcelona, que enganya tenia un format diferent: es podia córrer a nivell virtual. 10.000 persones s’han apuntat, tot i que en el seu dia va rebre força crítiques dels corredors habituals.