L’entorn d’Arnau Monné denuncia un menyspreu a l’atleta

El pare de l’atleta de Mollerussa explica a les xarxes que li han denegat el ser DAN perquè no ha aconseguit “prous mèrits”

Jose Luís Monné Esgueva, pare de l’atleta del FC Barcelona Arnau Monné, ha denunciat al grup privat de Facebook de la RFEA un menyspreu per part de la federació espanyola d’atletisme i el CSD cap al seu fill, doncs malgrat els últims èxits aconseguits a nivell nacional, no se li ha atorgat el nivell DAN doncs, segons explica ell, la resposta ha estat que no ha fet prou mèrits per aconseguir-ho.

“Abans de res dir que aquest escrit és per explicar uns fets que m’agradaria que se sabessin” comença l’escrit Monné Esgueva. A partir d’aquí, redacta tots els mèrits aconseguits per Arnau Monné els dos últims anys:

Monné va ser l’atleta més jove en córrer una final del campionat d’Espanya en 100mll (2018), en categoria sub20 va participar en el campionat d’Europa per seleccions on va ser finalista (i que va acabar amb lesió), en aquella competició va fer 10.45s, rècord de Catalunya en la categoria en aquella distància. Va acabar campió d’Espanya sub20 en Pista Coberta i Aire Lliure, corrent també la final absoluta. Aquest any ha acabat tercer (medalla de bronze) en el Campionat Absolut celebrat a Getafe.

“I ara ve la meva perplexitat, quan amb tots els mèrits sol·licita ser considerat esportista d’alt nivell (DAN) i li diuen que els seus mèrits no son suficients” denuncia Monné Esgeva. “Altres atletes que no vull nomenar, amb menys mèrits, estan gaudint d’aquesta condició” conclou.

Recordem que Carrer Lliure va publicar aquest article explicant com s’aconseguien els nivells DAN i DAR. Pel que fa als DAN, la definició era la següent:

“Son atletes d’edats compreses entre els 15 anys fins a categoria absoluta que participen en proves olímpiques o no olímpiques, com per exemple proves de pista o curses de muntanya. La seva condició DAN perdurarà 5 anys (7 anys si han obtingut medalla en Jocs Olímpics o Paralímpics). El requisit per aconseguir-ho és el d’haver estat seleccionat per formar part de l’equip espanyol en una competició internacional absoluta o de la seva categoria d’edat almenys 1 vegada en els darrers 2 anys”.

Entre els diversos beneficis trobem accés a estudis universitaris d’una forma més ràpida i factible, convenis amb centres per a disposar de tutories personalitzades i mesures per a la incorporació i permanència al mercat laboral.